HELP dieren in nood Australie!!!!

HELP dieren in nood Australie!!!! | Geld inzamelen
 
 
When Animals Need Us Downunder

G'Day, wij zijn Jolanda Klok en Patricia van den Bosch uit Den Haag.

Onze liefde voor dieren, onze band met Australië en het afschuwelijke dierenleed dat wij hebben gezien hebben ervoor gezorgd dat wij in actie wilden komen. Het liefst wilden wij zelf de handen uit de mouwen steken om daar ter plekke te helpen maar helaas is dat voor ons niet mogelijk. Een actie opzetten om geld in te zamelen is wél mogelijk. Met het geld dat wij inzamelen kunnen de vele vrijwilligers in Australië goed werk doen en kunnen zij de nodige hulpmiddelen aanschaffen om de dieren in nood te redden, te verzorgen en uiteindelijk wanneer de bosbranden zijn gestopt terug te zetten in hun natuurlijke omgeving. Het ingezamelde geld komt direct op de plek waar het nodig is! 

☆je #passie ♡ je #compassie ☆een #ACTIE 

Jolanda: “Zelf heb ik lange tijd niet zo helder gehad wat ik nou o.a. echt zou willen in het leven, welke doelen voor mij nou echt belangrijk zijn. Mede door de bosbranden, welke mij aardig wat tranen en een gebroken hart bezorgd hebben, is nu meer dan ooit duidelijk geworden dat één van mijn belangrijkste doelen in het leven is om weerloze dieren te helpen. Dieren die weerloos zijn tegen het natuurgeweld of weerloos tegen verkeerde beslissingen, genomen door de mens.”

Patricia: “De beelden, het gevoel van machteloosheid en de gedachte ‘wat kan IK doen’ heeft voor onrustige en soms slapeloze nachten gezorgd. De gedachte om iets concreets te willen doen voor een goed doel voor dieren knaagde al een tijdje aan me. Ik ben donateur geweest van het WNF maar ik stond hier op een zeker moment niet meer 100% achter. Ik heb geprobeerd mijn onrust te temperen door een donatie te doen aan het IFAW voor Australië.  Maar het sterke verlangen om zelf iets te ondernemen bleef aanhouden. Ik heb uiteindelijk rondgevraagd of iemand mij zou willen helpen en/of met mij samen zou willen optrekken om een doneeractie op te zetten”.

Zo is '♡When animals need us’ ontstaan, een particulier initiatief van ons samen (Jo&Pat). AniWorld NL is ons logo omdat wij alle dieren op de wereld liefhebben en belangrijk vinden.

Actie voor Australië - De omvang van de bosbranden is op dit moment ongekend en nog nooit gezien. Miljoenen dieren zijn gesneuveld. Zelfs ecologen betwijfelen of de ecosystemen kunnen herstellen. Deze zijn juist essentieel voor het voorbestaan van de meest iconische dieren van Australië zoals de Koala en de Kangaroo.

Met een donatie steunt u niet alleen de reddingsacties, opvang en verzorging van de dieren maar u steunt ook investeringen die nodig zijn om de natuurlijke leefomgeving van deze dieren te herstellen.

Wij hebben beiden familie in Australië wonen. In overleg met onze familie aldaar hebben wij voor onderstaande organisaties gekozen, wetende dat via hun alles ook echt goed terecht gaat komen!

  • Wires; Wildlife Information Rescue and Education Service NSW. Voor informatie https://www.wires.org.au/
  • Mallocoota Wildlife Shelter Voor informatie https://www.facebook.com/Mallacoota-Wildlife-Shelter-183833965703647/
  • Koala Hospital Port MacQuarie Voor informatie https://www.koalahospital.org.au/
  • Adelaide Koala Rescue Voor informatie https://www.akr.org.au/

Wij hopen dat jullie een donatie willen doen, alle beetjes helpen!

Let it rain - Laten onze tranen en die van velen voor heel veel regen zorgen!

Onze dank namens alle getroffen dieren in Australië!

Liefs, 

Jo&Pat

ANIWORLD NL actie

 

#durftevragen

#Australië 

#bosbranden

#dierenliefde

#vanbetekeniszijn

 

Jolanda Klok en Patricia van den Bosch
24-10-2020

Lieve donateurs,

Ondanks de Corona perikelen en het gevolg dat de (geld) inzamelingsacties stil zijn komen te staan hopen wij nog steeds donaties te ontvangen. De (vrijwilligers)organisaties blijven zich inzetten voor de wildlife downunder. Dit geldt voor situaties zoals bosbranden maar ook voor het opvangen en verzorgen van de dieren in nood bij aanrijdingen, aanvallen door bijvoorbeeld honden, ziektes etc. De vrijwilligers blijven uw steun hard nodig hebben. 

Op 23 oktober 2020 hebben wij de volgende organisaties een financiele bijdrage gedaan. Waarvoor onze dank aan jullie, donateurs! #wijzijnzodankbaar

- Koala Hospital Port Macquarie NSW, we hebben weer 15 bomen gesponsord: 186,- euro (Aus dollar 300)

https://www.koalahospital.org.au/act-now/plant-a-koala-food-tree

- Adelaide Koala Rescue LTD: 500,- euro https://www.akr.org.au/

- Koala Rescue QLD INC, Ray & Murray: 400,- euro https://www.koalarescueqld.org/

Stay tuned! 

#staysafe #stayhealthy #stillgoing #wedontgiveup

Liefs Jo & Pat

update gepost op 24-10-2020


Jolanda Klok en Patricia van den Bosch
09-06-2020

Beste donateurs,

Met verdriet in ons hart moeten wij jullie helaas berichten dat onze geadopteerde koala Paul het niet heeft gered. Hij is eind juni, kort na onze adoptie, overleden. Het arme ding... hij heeft gevochten maar helaas was het niet genoeg.....R.I.P. our love! 😰 https://www.koalahospital.org.au/around-the-hospital/linr-paul-passed-away-sunday-28th-june 

update geplaatst 24-10-2020

 


Jolanda Klok en Patricia van den Bosch
06-06-2020

Door de Corona situatie is het lastig om niuewe donateurs aan te trekken. We houden vol want nog steeds is de steun hard nodig! Wellicht als er meer versoepelingen zijn kunnen we weer een leuke actie organiseren om geld in te zamelen. 

Voor nu willen wij jullie (donateurs) laten weten wat wij met het totaal bedrag tot nu toe hebben kunnen doen en wat in de 'pijplijn' zit. 

Vandaag hebben we 4 koala's geadopteerd via Koala Hospital Port Macquarie. Deze lieverds zullen binnenkort op onze profielfoto verschijnen.

“Meet Paul”; deze jonge koala werd als eerste levende koala die werd gevonden op de vuurplaats van Crestwood / Lake Innes Nature Reserve. Paul was ernstig uitgedroogd en had brandwonden aan zijn handen en voeten. Zijn vacht is ook over 90% van zijn lichaam geschoeid.

“Meet Anwen”; deze zachte jonge koala was de derde brandwondenpatiënt die werd toegelaten. Ze had een verbranding opgelopen tot 90% van haar lichaam en stralende brandwonden op haar poten. Ze krijgt nu een 5-sterren behandeling in het Koala Hospital en houdt van vers blad. Ze heeft een eigen plekje gevonden waar ze haar pijnlijke pootjes rust kan geven. Dit wordt ‘Anwens spot’ genoemd. 

“Meet Rose”; deze jongen verlaten koala werd opgenomen en overgebracht naar een Wildlife Hospital met een gewicht van ongeveer 550 gram. Ze had ondergewicht, bloedarmoede en een slechte nierfunctie. Ze kwam gelukkig aan maar het personeel ontdekte dat Rose een ontwikkelingsachterstand had. Vanwege haar gedragsstoornis en aanhoudende nierproblemen verblijft Rose nu permanent in de Koala Hospital. 

“Meet Twinkles”; Twinkles werd samen met haar moeder Kaylee opgenomen nadat haar moeder voor een 2e keer aangereden was en gewond met Twinkles op haar rug gevonden werd. Twinkels kon bij moeder blijven tot het spenen. Twinkles werd zo genoemd omdat ze zo’n heldere, levendige kleine koala is, net als een fonkelende ster.

Plant a Tree: Ook hebben wij vandaag vanuit deze doneeractie het planten van 20 Koala voedselbomen mogelijk gemaakt. Dit is eveneens via Koala Hospital Port Macquarie georganiseerd. 

De grootste bedreiging voor de koala zal altijd het verlies van hun leefgebied zijn. Naast de bosbranden komt dit ook door het vrijmaken van land voor stedelijke huisvesting en landbouwontwikkeling. Dagelijks ervaren de medewerkers van het Koala Ziekenhuis dit tekort aan bomen door de toenemende moeilijkheid om vers blad te verzamelen om de gewonde koala's die zich in het ziekenhuis bevinden te voeden. 
 
Om dit probleem in de toekomst te helpen verlichten, zijn zij een project gestart om koala-voedselbomen te planten.
Koala's voeden zich met een verscheidenheid aan eucalyptussen, de meest voorkomende zijn Tallowood, Swamp Mahogany en Forest Red Gum. 

Tot slot hebben wij contact met 2 vrijwilligers Ray en Murray (Koala Rescue Queensland) die wij binnenkort met 1/3 willen steunen. En Adelaide Koala Rescue zal eveneens 1/3 deel van ons ontvangen. Zodra dit afgewikkeld is geven wij jullie opnieuw een update. 

 

 


Jolanda Klok en Patricia van den Bosch
10-04-2020

Onze doneeractie is helaas door de uitbraak van het Corona virus gestagneerd. Alle aandacht, terecht natuurlijk, gaat naar het welzijn en gezondheid van alle mensen in Nederland en andere landen. Het is aannemelijk dat mensen nu niet bezig zijn met acties zoals deze. Desondanks hopen wij dat er nog steeds mensen zijn die een steentje willen bijdragen voor de dierenverzorging en de opbouw van het natuurlijk leefgebied. Veel organisaties en vooral de kleine clubjes die zich met hart en ziel inzetten voor de wildlife in Australië hebben de financiele steun nog hard nodig. 

Op vrijdag 13 maart is Jolanda bij basisschool IKC de Saffier in Zoetermeer langs geweest om een zelfgemaakte 'cheque' symbolisch in ontvangst te nemen. De kinderen van deze school hadden een tijdje terug erg hard hun best gedaan om geld op te halen voor een goed doel. Al gauw was bij de kinderraad duidelijk dat het geld gedoneerd moest worden aan de dieren in nood in Australië. De kinderraad is gaan zoeken op diverse sites van Doneeractie.nl. Omdat de kids 2 juffen op school hebben die ook Jolanda en Patricia heten was er direct een connectie met onze site. De kids hebben 365,- euro opgehaald en direct op onze rekening gestort. Dit is de directe rekening van ons die gekoppeld is aan deze site. Dit bedrag is om deze reden dus niet te zien bij donaties. Er zijn wel donaties zichtbaar van kids van een andere basisschool. Namelijk Openbare Basisschool Ypenburg. Ook zij hebben actie voor ons gevoerd en dit in delen via deze site gedoneerd. Wij zijn zo dankbaar en zoooo enorm trots op al deze kinderen!! 

Op vrijdag 20 maart hadden wij nog een actie gepland maar deze kon helaas niet doorgaan. 20 maart zou de 14e editie van de nationale Pannenkoekendag zijn. Wij zouden met nog een aantal vrijwilligers en buurtbewoners uit de wijk pannenkoeken bakken voor kinderen in een buurthuis/restaurant. De kinderen zouden voor het onbeperkt pannenkoeken eten een bijdrage betalen. Alle bijdrages zouden direct overgemaakt worden naar het rekeningnummer. Deze actie heeft in de krant de Posthoorn en op Ypenburg.nu gestaan. Ouders hadden hun kind al aangemeld en sommige zelfs al geld overgemaakt. Dit hebben wij helaas terug moeten boeken. Wij hopen dat als de Corona storm voorbij is dat we alsnog deze actie kunnen realiseren en nog wat extra geld kunnen inzamelen voor ons doel.

Hou vol lieve mensen en blijf gezond!! Liefs Jo & Pat (when animals need us)

 

 70 donaties
€ 1.410,00
Doel: € 10.000,00
14%