HELP Dieren en steun landelijk Hulpproject WatNu?

HELP Dieren en steun landelijk Hulpproject WatNu? | Geld inzamelen
 
 
Steun hulpproject Wat Nu? Een goede burendienst voor huisdiereigenaren in nood.

Hulpproject 'Wat Nu?' is begin 2017 van start gegaan en nu al succesvol, maar we zoeken meer landelijke publiciteit om breed mensen in nood te kunnen bijstaan.

Via dit project steunt Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn (SBH) huisdiereigenaren die door ziekte of andere ernstige omstandigheid tijdelijk niet kunnen zorgen voor hun huisdier. Het betreft een gratis tijdelijke steun aan huisdiereigenaren met kleine beurs die geen opvang voor hun huisdier in een dierenpension of een uitlaatservice voor de hond kunnen bekostigen. 

Het aantal vrijwilligers dat nu op onze lijst staat is landelijk gezien slechts een druppel op de gloeiende plaat. Aanvragen voor hulp komen inmiddels uit alle hoeken van het land. 

Daarom wil de stichting voor het project meer vrijwilligers aantrekken, zodat in elke stad, plaats of dorp steun in nood kan worden geboden. Wij moeten helaas nog te vaak een 'nee' verkopen aan een hulpvrager, omdat in haar/zijn buurt of wijk geen vrijwilliger beschikbaar is. 

Een grote landelijke bekendheid van de stichting en het hulpproject 'Wat Nu?' is daarom belangrijk. Met een landelijke campagne willen wij veel mensen informeren over het project en ze enthousiasmeren zelf deel te nemen als vrijwilliger in de eigen wijk of buurt. Via deze crowdfunding hopen wij geld bijeen te krijgen om een aantal advertenties te kunnen plaatsen om mensen over het project te informeren.

Wij vragen mensen om vrijwilliger te worden om steun te bieden aan een huisdiereigenaar in nood, met bijvoorbeeld het uitlaten van een hondje of verschonen van de kattenbak. Ook komt het voor dat een eigenaar voor korte periode (aantal dagen) naar een ziekenhuis moet en geen hulp heeft voor de verzorging van het huisdier. Dan stellen ze vaak de behandeling uit, wat natuurlijk heel nadelig is voor hun gezondheid.

De stichting heeft nu 2.200 vrijwilligers op de lijst. Het hebben van meer vrijwilligers per buurt of wijk is belangrijk om snel hulp voor een hulpvrager te vinden en een goede match te maken. 

Help ons helpen! Steun met jouw donatie. Help mee om ons unieke project landelijk bekendheid te geven. Wil jij je misschien al zelf aanmelden als vrijwilliger? Doe dat via: www.huisdierenwelzijn.nl/project-wat-nu

Wil je liever rechtstreeks overmaken naar onze stichting, ga dan naar onze website www. Huisdierenwelzijn.nl en kies doneren.

Noot: Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn (SBH) is een ANBI en gecertificeerd CBF Erkend Goed Doel. Donaties zijn belasting aftrekbaar. Het bestuur van de stichting alsook haar vrijwilligers zijn onbezoldigd. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

2 donaties
€ 35,00
Doel: € 3.500,00
1%

Deze actie is gesloten.