Help deze familie weer op de been na Orkaan Irma

Help deze familie weer op de been na Orkaan Irma | Geld inzamelen
 
 
Na orkaan Irma is dit gezin alles kwijtgeraakt! Help ze hun leven weer op te bouwen!

Wonend op St. Maarten werden wij op 6 september slachtoffer van orkaan Irma. Wij verbleven op het moment van de orkaan bij een vriend van ons. Samen met hem, mijn man, mijn 13 jarige zoon, ikzelf en onze 3 honden hebben wij ons uren lang in angst opgesloten in een kleine badkamer.
Tijdens de storm is ons huis en onze auto verloren gegaan. Ik werkte in de tourisme dus mijn baan was ik ook kwijt.
Op vrijdag 8 september werd begonnen met het evacueren van de Amerikanen. Op de 10e kwam er eindelijk hulp voor de Nederlanders. Toen ik met mijn man, zoon en honden in de rij stond om te vertrekken werd ons gezegd dat we de honden niet mee konden nemen en dat alleen ouderen en kinderen mee mochten. Door de erbarmelijke omstandigheden op het eiland hebben we er toen voor gekozen mijn zoon op het vliegtuig te zetten naar mijn moeder in Aruba. Wij bleven achter. Elke volgende dag heb ik me gemeld op het vliegveld om te kijken of er ruimte was voor ons samen met mijn honden. Uiteraard gingen mensen eerst uiteindelijk op 16 september was er een meneer van de marechaussee die zich voor ons heeft hard gemaakt zodat wij ook geevacueerd konden worden samen met onze honden. We zouden van curacao naar Nederland gaan Hij verzekerde ons dat er op Curacao hulp zou zijn en dat we dan naar nederland zouden worden overgebracht waar de hulp voor ons klaar zou staan.

Met het vliegtuig van de Coastguard kwamen wij aan in Curacao waar we vervolgens als beesten werden behandeld. Mijn man is Venezulaan en die zijn daar niet erg welkom en dat hebben ze ons zeker laten merken. Vervolgens zouden we daar in de shelter gaan maar omdat ik honden bij me had waren we daar niet welkom, dus daar stonden we dan op het vliegveld zonder geld en zonder plek om te verblijven. Gelukkig was er een meneer die alles had gehoord en die ons aanbood bij hem in een apartement te verblijven. Vanaf het moment dat we aankwamen op Curacao staan we er alleen voor. Vanaf Curacao was er geen hulp. Wij moesten zelf voor onze reis naar nederland zorgen wel tegen gereduceerd tarief maar voor iemand die alles kwijt is geraakt nog steeds veel geld. Vervolgens waren alle vluchten vol dus de 1e mogelijkheid was pas op 24 september! Heerlijk vakantie land Curacao, maar zonder geld toch echt minder leuk. Erg dankbaar zijn we voor de meneer die ons heeft onder gebracht en ook voor ons eten heeft gezorgd.

Toen we eindelijk naar Nederland konden waren we superblij we dachten daar krijgen we hulp....helaas op 25 september kwamen we aan op schiphol en staan we er alleen voor. Gelukkig hebben hele lieve vrienden die me veel hebben geholpen. Als eerst zijn we naar de gemeente gegaan die vertelde me dat ze ons niet konden helpen en dat ik terug naar land van herkomst moest gaan. De mevrouw begreep geloof ik niet dat als je in Nederland geboren bent dat dan Nederland het land van herkomst is. Vervolgens ben ik naar de dak en thuisloze gegaan, hier hebben ze me uiteindelijk kunnen inschrijven en mij kunnen voorzien van een dak en thuisloze uitkering. De uitkering is alleen wel voor 1 persoon omdat mijn man van Venezuelaanse afkomst is heeft hij hier namelijk nergens recht op, dus op naar de IND. Daar werd mij in de eerste instantie verteld dat mijn man terug moet naar Venezuela of naar St. Maarten om daar zijn toelatingstoets te halen. Echter in St. Maarten hebben we niks meer, in Venezuela is een burgeroorlog aan de gang EN financiele middelen hebben we niet. Na vele lange telefoontjes en meerdere verschillende mensen daar gesproken te hebben kreeg ik eindelijk een dame aan de telefoon die mij adviseerde om een formulier op humanitaire grond in te dienen. Dat formulier is eindelijk gister de deur uit gegaan.

Nu het volgende probleem op dit moment ben ik zwervende slaap ik een paar dagen hier een paar dagen daar, ik mag in een dakloze opvang maar mijn man en mijn honden niet dus daarom zwerven we rond onder mijn vriendenkring. De dak en thuisloze adviseerde mij mij in te schrijven bij woonnet haaglanden en om een urgentieverklaring voor een woning aan te vragen, ECHTER kom wij daar dus niet voor in aanmerking omdat ik geen woning achter laat. Na mijn frustratie zei een dame van de woningbouw dat ik wel rekening moet houden dat ook asielzoekers het hele proces moeten doorlopen dus ik ook. En ze adviseerde mij om in een asielzoekers centrum te gaan zitten (met mijn nederlandse paspoort!!).

Ik ben bij de ombudsman geweest, maar deze kan me ook niet verder helpen. Ik heb een adviseur van Wethouder Karsten Klein gesproken die zegt me er is geen hulp voor mensen zoals u. U kunt wel een proces starten om tickets te krijgen om terug naar St. Maarten te gaan. Maar zoals u begrijpt uit mijn verhaal wij zijn daar alles kwijt, geen huis, geen werk EN volgend jaar weer orkaanseizoen, dus u begrijpt als ik zeg dat ik daar niet meer naar terug wil/kan. Ik droom dagelijks over de storm, ben depressief en voel me bij bepaalde geluiden bang sinds te storm. Er is nog niet een hulpverlener geweest om te vragen of we ok zijn. Ik heb zelf slachtofferhulp gesproken, maar die helpen mensen zoals ons niet.

Ik zit mijn mijn handen in het haar!! Mijn zoon (13 jaar) zit op Aruba gaat daar niet naar school, op dit moment heb ik geen geld voor zijn ticket, maar heb ik ook geen woning voor hem als hij hier heen komt.

De particuliere markt is erg duur, dus kom je niet in aanmerking voor huursubsidie EN daar moet je aan kunnen tonen dat je een baan hebt dmv diverse loonstroken en ook moet de dan minimaal 3x de huur verdienen als salaris.

Met alle respect voor de asielzoekers en vluchtenlingen, ik weet deze mensen komen hier niet voor de lol. Maar voor deze mensen worden hele wijken gebouwd en hoeven zij bepaalde kosten zoals ziektekosten niet te betalen.

Waar is onze hulp, voor mijn (NEDERLANDSE) zoon, voor mij en voor mijn man. Waarom kan niemand mij helpen met een woning!?

Wij zijn slachtoffer van een natuurramp en mijn gezin is ook uit elkaar getrokken! Helaas ben ik een Nederlander in nederland geboren dus hulp voor mij en mijn gezin is er niet.

Voor het ticket voor mijn zoon, verblijfsvergunning voor mijn man en voor een huis en alles wat daat bij hoort is geld nodig! Daarom vraag ik uw hulp want de Nederlandse overheid laat ons stikken! 

Help ons om ons leven weer op te pakken!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
11 donaties
€ 860,00
Doel: € 5.000,00
17%

Deze actie is gesloten.