Help de uitgedroogde koeien in Kenia

Help de uitgedroogde koeien in Kenia | Geld inzamelen
 
 
Vanwege de aanhoudende droogte in Kenia is er geen gras en water meer voor de koeien.

In Kenia is het al voor langere tijd erg droog. Het heeft er al ongeveer 6 maanden niet geregend. Sinds kort komt er zo af en toe een klein artikel hierover naar boven in de media. De droogte in Kenia is een groot probleem bij vooral de nomaden en stammen. Zij leven met kuddes koeien, die op dit moment geen gras en water hebben.

Tijdens mijn reis in Kenia heb ik Ampai Rakwa, ook wel Mike genoemd, leren kennen. Mike woont met zijn familie in de Masai Mara. Mike is naar school geweest en heeft werk gehad, maar sinds een jaar woont hij weer bij zijn ouders (omdat hij geen werk kan vinden), waar het leven voor hem vooral bestaat uit het verzorgen en op pad gaan met de koeien.

Tijdens mijn verblijf in Kenia heb ik een koe gekocht, Zifa. Zifa heeft inmiddels een kalf gekregen, die ik de naam Daudi heb gegeven. Namen geven aan koeien is overigens geen gewoonte bij de Masai. Omdat ik nog contact heb met Mike vraag ik geregeld hoe het met Zifa gaat. Een tijde geleden heeft Mike aangegeven dat het steeds slechter met Zifa gaat. De koeien hebben namelijk geen eten en drinken en ze moeten steeds verder lopen om gras te vinden. Op dit moment is al het gras verdort en uitgedroogd.

Om de koeien te helpen wil Mike graag een Agrovet beginnen. Een Agrovet is een soort winkel waar mensen medicijnen voor hun vee kunnen kopen. Mike kan alleen een Agrovet realiseren wanneer hij geld heeft. Het geld dat hij had gespaard heeft hij al geïnvesteerd in de eerste voorraad, maar dat is helaas niet genoeg. Daarnaast moet hij nog een winkel huren. Om aan geld te komen verkopen de Masai hun koeien, maar op dit moment koopt niemand een koe. Mike wil zijn familie en andere mensen graag helpen door hun koeien gezond te krijgen, maar helaas zijn z’n mogelijkheden op dit moment erg beperkt.

Door de droogte gaan de nomaden naar stukken grond waar wel gras is, dit zijn vaak gebieden die van boeren zijn. De nomaden doen er alles aan om hun koeien te redden. Zo is er in de media het volgende artikel vrijgekomen: Een van de mensen die hij daar spreekt vertelt dat het een van de weinige plekken is waar nog gras is. "Het is niet mijn boerderij", zegt de herder. "Maar ik heb ook recht op dit gras. Ik laat mijn koeien niet doodgaan, dan ga ik nog liever zelf dood."

Helpen jullie mij Mike te helpen een Agrovet te starten?Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 20,00
Doel: € 4.000,00
0%

Deze actie is gesloten.