Help de straatkinderen in Peru

Help de straatkinderen in Peru | Geld inzamelen
 
 
Handen uit de mouwen tijdens een wereldburger stage

Inhoud stage
In de zomer van 2018 ga ik met een aantal leerlingen van mijn school het Coenecoop College en Global Exploration naar Peru. We gaan met een groep van 20 leerlingen, 4 docenten en 1 dokter. Samen gaan wij helpen bij Frederique Kallen, zij heeft een hulporganisatie opgericht in Peru genaamd: Mama Alice.

Mama Alice zet zich in Ayacucho, één van de armste gebieden van Peru waar 75% van de bevolking onder de armoedegrens leeft, in voor straatkinderen, kinderen uit arme gezinnen en tienermoeders. De kinderen zijn vaak slachtoffers van sexueel misbruik en huiselijk geweld, helaas komt dat nog steeds veel voor in Ayacucho. De projecten van Mama Alice focussen op scholing, structuur, veiligheid en warmte die kinderen nodig hebben. Sinds 2008 werkt Global Exploration samen met Mama Alice en zijn er verschillende klaslokalen opgeknapt, computercenters opgezet en huizen van de armste gezinnen in Ayacucho gerenoveerd. Mama Alice biedt verschillende opleidingen aan voor jongeren uit arme gezinnen, zoals een koksopleiding, een opleiding tot timmerman en toeristische gids. Deze jongeren kunnen na hun afstuderen aan de slag in de Ecolodge van Mama Alice waardoor zij een toekomst met meer zekerheid tegemoet gaan. Om de duurzaamheid van Mama Alice zeker te stellen zijn ze gestart met de bouw van een Ecolodge in de buurt van Ayacucho. Dit is een milieuvriendelijk gebouwd gastenverblijf voor toeristen. Naast de inkomsten die de Ecolodge zal genereren voor de projecten van Mama Alice, biedt het ook duurzame werkgelegenheid aan Mama Alice-jongeren. Tijdens mijn bezoek aan Peru zal ik, samen met de Peruaanse jongeren, gaan werken aan de ecolodge. Daarnaast ondernemen we verschillende activiteiten met deze jongeren op het gebied van de vier crewonderwerpen. Twee door Mama Alice opgeleide gidsen begeleiden ons tijdens alle activiteiten die we in Peru ondernemen.

Crew onderwerpen

We hebben onze groep verdeeld in 4 crews met de onderwerpen: culture, education, health en nature. Het doel van die crew onderwerpen is dat we de kinderen daar les in gaan geven, bijvoorbeeld over persoonlijke hygiene.

Om dit te kunnen doen heb ik jullie hulp nodig, alle beetjes helpen. De reis heb ik zelf al betaald, de €2000,- van deze sponsoractie wordt gebruikt voor de lokale economie en de benodigde materialen daar ter plekke.
Bij donaties vanaf:
€25,- krijgt u een groetkaart uit Peru
€100,- krijgt u een groetkaart, fotoboek van ons avontuur, naamsvermeling op website Global en                          naamsvermelding in het fotoboek
€500,- krijgt u een groetkaart, 5 fotoboeken van ons avontuur, een logo op website Global en een logo in het fotoboek

Indien u een groetkaart e.d. wil ontvangen stuur dan naast uw donatie een mailtje naar mij op piennaarperu@gmail.com. Dit om uw privacy te waarborgen

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

16 donaties
€ 375,00
Doel: € 2.000,00
18%

Deze actie is gesloten.