Help de Groningse Vluchtelingen de vakantie door

Help de Groningse Vluchtelingen de vakantie door | Geld inzamelen
 
 
Syrische Vluchtelingen in Groningen geen geld voor vakantie

Beste lezers,

Ik help een aantal vluchtelingen uit Syrië en Irak met Nederlands en werk zoeken.

De vluchtelingen ontvangen een uitkering op bijstandsniveau. Mij is nu ter ore gekomen dat de vluchtelingen in de gemeente Groningen het opgebouwde vakantiegeld niet hebben ontvangen. In plaats daarvan heeft de gemeente Groningen hun vakantiegeld gebruikt om naast de maandelijkse aflossing een extra bedrag af te lossen van de lening die de vluchtelingen hebben ontvangen voor het inrichten van hun huis toen ze hier kwamen.

In andere gemeenten wordt het vakantiegeld wel gewoon uitbetaald. Er zijn zelfs gemeenten waar het geld voor de inrichting en eerste maand eten een gift was.

Ik vind het moeilijk te begrijpen dat de gemeente Groningen dit doet. Het vakantiegeld waar iedereen recht op heeft en wat ieder mens nodig heeft, zeker als je uit een oorlogsgebied komt en het hele jaar op bijstandsniveau leeft. Vluchtelingen kijken lang uit naar het vakantiegeld (dan ga ik een nieuwe broek kopen, dan wil ik Schiermonnikoog bekijken). Ze hebben erop gewacht en nu is het geld (het gaat om bedragen van 100-600 euro) voor hun neus weggekaapt. Iedereen heeft toch recht op vakantiegeld in Nederland?

Zijn er mensen die wat geld kunnen missen om de vluchtelingen hun broodnodige vakantie te gunnen?Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 30,00

Deze actie is gesloten.