Help de GGZ St. Maarten

Help de GGZ St. Maarten | Geld inzamelen
 
 
Help mee de geestelijke gezondheidszorg op St. Maarten weer op te bouwen!

Help Mental Health Care St. Maarten Recover and Rebuild

Hulpactie wederopbouw geestelijke gezondheidszorg St. Maarten

Bijna vier maanden na de verwoestende orkaan Irma proberen de inwoners van St. Maarten hun leven weer op te pakken. De wederopbouw zal echter nog lange tijd in beslag nemen. Veel mensen zijn hun werk kwijt doordat het toerisme voor een groot deel is lamgelegd. Veel gezinnen hebben nog geen eigen woonruimte. Vooral bij het armere deel van de bevolking overheersen zorgen en wanhoop. Voor hen ontbreekt vaak elk perspectief.

Welke instellingen willen we helpen: Mental Health Foundation en Turning Point

Foundation The Quill wil de organisaties voor de geestelijke gezondheid op St. Maarten helpen de bevolking van St. Maarten op te vangen. Dit zijn de Mental Health Foundation en Turning Point Foundation for Rehabilitation (verslavingszorg). Deze organisaties vallen qua steun buiten de noodhulp van het Rode Kruis. Ook krijgen zij niet direct ondersteuning van de Nederlandse overheid zoals Saba en St. Eustatius. St. Maarten is een apart land binnen het Koninkrijk en Saba en St. Eustatius zijn openbare lichamen vallend onder Nederlands bestuur. Toch is St. Maarten juist voor Saba en St. Eustatius uitermate belangrijk. Clienten van deze eilanden worden regelmatig naar St. Maarten gezonden voor acute hulp en langdurige klinische behandeling.

De voorzitter van Stichting The Quill, Kenneth Cuvalay, heeft sinds 2010 gewerkt in de geestelijke gezondheidszorg op St. Eustatius en Saba en heeft jarenlang nauw samengewerkt met de betrokken instellingen.

Wat is er nodig?

Waar is op dit moment geld voor nodig?

  • Opzetten van een traumaverwerkingsprogramma voor kinderen, jongeren en volwassenen
  • Wederopbouw van de beschadigde gebouwen, bouwmaterialen, gereedschap etc.
  • Geld voor medicijnen zoals haldol, phenergan, risperdal, antidepressiva en benzodiazepines
  • Hulp aan onverzekerde, hulpbehoevende inwoners

De instellingen hebben uw hulp nu hard nodig, help mee en doneer!

Hoe kunt u helpen? 
Maak uw donatie over via de button rechts.

Van elke donatie gaat 6% en € 0,85 naar de beheerders van Doneeractie.nl voor commissie- en transactiekosten. Wilt u dit vermijden, maak dan uw donatie rechtstreeks over op de rekening van Foundation The Quill. Wilt u liever doneren aan de instellingen zelf? Dat kan ook. U moet dan wel rekening houden met internationale transferkosten van de bank. Zie de informatie op onze website onder "Hoe kunt u helpen?"

Namens alle medewerkers en cliënten van Mental Health Foundation en Turning Point onze hartelijke dank! We houden jullie op de hoogte van het verloop van onze actie via onze website.

Voor vragen over deze steunactie kunt u contact opnemen met de voorzitter van Stichting The Quill, Kenneth Cuvalay, e-mail kenneth.cuvalay@foundationthequill.com, tel. 06 2901 4308 (buiten Nederland (+31 6 2901 4308).

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

7 donaties
€ 115,00

Deze actie is gesloten.