Help de gezondheidszorg in Nepal te verbeteren

Help de gezondheidszorg in Nepal te verbeteren | Geld inzamelen
 
 
Draag een steentje bij om de zorg in Nepal te verbeteren!

Hallo allemaal, 

Wij zijn 6 avontuurlijke verpleegkundige studenten uit het 3e leerjaar van ROC Nijmegen. 24 april vliegen wij richting onze liefhebbende gastgezinnen om hier 10 weken te verblijven. Wij verblijven in het stadje Pokhara. Hierbij gaan wij werken in verschillende werkvelden: ziekenhuis, gehandicaptenzorg, eerste hulp en wij gaan voorlichting geven. 

Veel dorpsbewoners in Nepal leven onder gebrekkige omstandigdheden en hebben vaak niet de vaardigheden of de middelen om zelf nieuwe informatie op te doen. Daarom is voorlichting over gezondheidszorg belangrijk. Met name voorlichting over de basiszorg, zoals: handenwassen voor het eten en na het toiletbezoek.  

Wij zullen middels voorlichting basisvaardigheden en kennis omtrent, bijvoorbeeld hygiene bijbrengen. Echter zouden we ook graag materiale verbetering willen leveren. In de eerste weken van onze stage gaan wij kijken waar er gebreken en tekorten aan zijn in de materialen.  Hieraan kunnen we ons bedrag besteden. 

Hierbij kunt u denken aan: 

- Medischematerialen (Thermometer, bloeddrukmeter, mitella)
- Hulpmiddelen (krukken, rolstoelen)
- Menstruatie artikelen (Maandverband)
- Kinderartikelen (kleren en speelgoed)
- EHBO spullen (steriele gazen, handschoenen, zwachtels)
- Basisartikelen (Tandenborstel, (hand)zeep, borstel)

Dit zijn natuurlijk een aantal voorbeelden. Helaas zijn deze materialen niet gratis. Naast onze eigen input zouden we uw hulp ook goed kunnen gebruiken. 

Behalve de bewoners van Pokhara, zult u ook de 'Maya Foundation' steunen. Deze organisatie zal met ons samenwerken om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken! Het bedrag wordt dus optimaal gebruikt!

Alvast super bedankt voor alle hulp en we gaan jullie op de hoogte houden van de resultaten via onze facebookpagina: 'Internationalisering Nepal 2019'! 

 

Veel liefs,

Koen Meijer, Elke Brink, Lise Straatman, Manon Aangenent, Merle van Zagten & Ilja Joosten 

 

http://mayafoundation.com/wp/?lang=en

https://www.facebook.com/internationaliseringNepal/Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

99 donaties
€ 2.358,00
Doel: € 2.500,00
94%

Deze actie is gesloten.