Help de allerarmste

Help de allerarmste | Geld inzamelen
 
 
Help de armste mensen aan een nieuw bestaan

Op 1 maart 2019 zijn we begonnen met de verkoop van Real-Life vakanties www.expeditie-africa.nl in Gambia. Alle opbrengst gaat naar “micro-kredieten” voor de mensen die het nodig hebben in de dorpen waar nauwelijks toeristen komen. 

Dit doen wij om de allerarmste van Gambia te helpen om een eigen bestaan op te bouwen. Voor de mensen die niet in de toeriste gebieden wonen is het heel moeilijk om te overleven. Het is niet of nauwelijks mogenlijk om hun kinderen naar school te sturen. Ze leven daar van de landbouw en er is geen sociale zekerheid mocht de oogst vergaan. Voor vele is het niet mogelijk om bij de bank te lenen, mocht het wel mogelijk zijn dan maakt de bank het onmogelijk. Die vragen tussen de 18% en 21% rente, die is veel te hoog voor de arme bevolking.

Wij willen met onze opbrengst mensen een micro-krediet gaan verlenen zodat ze een bestaan kunnen opbouwen, ze zullen het geld uiteindlijk terug betalen, alleen tegen een zeer lage rente. Alles word contractueel vastgelegt. Zodra de eerste hun “krediet” hebben terug betaal gaat het weer naar de volgende zodat we een netwerk kunnen opbouwen, en dus ook het land.

Naast dat we de oudere willen helpen, willen we heel graag de kinderen uit die dorpen een kans geven op een betere toekomst. We zijn op zoek naar sponsors voor de kinderen uit de dorpen. Een kind word al gesponsord vanaf 15 euro per maand, het is voor de ouders een heel hoog bedrag gezien de salarisen hier tussen de 30 en 50 euro per maand liggen. U kunt er voor kiezen om eenmalig te sponsoren, ook kunt u er voor kiezen om 1 kind de rest van zijn of haar school carriere te sponsoren.

Namens de vrijwilligers #expeditie-africa.nl #Real-Lifeholidays Hartelijk bedankt!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
3 donaties
€ 25,00

Deze actie is gesloten.