Help de aarde weer af te koelen door te vergroenen

Help de aarde weer af te koelen door te vergroenen | Geld inzamelen
 
 

Beste lezer,

Wat leuk dat u bij mijn actie terecht bent gekomen :). Mijn naam is Dani, ik ben 9 jaar oud en ik woon in Almere. Ik maak me erg veel zorgen om de toekomst van onze planeet. Ik hou erg van sneeuw, en ik zou zo graag weer echte Hollandse winters met veel sneeuw willen hebben, want daar hebben mijn vader, moeder en opa en oma veel over verteld. Want ik hou er zo van om te spelen in de sneeuw. Vorig jaar heb ik helemaal niet met sneeuw kunnen spelen. Dat vind ik zo jammer.

Gelukkig kwam er dit jaar 2x sneeuw. Wat was dat geweldig! Daarnaast was het zo koud dat we konden gaan schaatsen. Ik heb zo veel gespeeld in de sneeuw; ik was elk moment van de dag buiten te vinden. Ik heb veel gesleed en geschaatst. Ik vond dat zo leuk.

Naast sneeuw en ijs hou ik ook erg van pinguins. Helaas krijgen die het door de opwarming van de aarde ook steeds moeilijker. Door bijv. grote ijsschotten die 'afbreken' en die er zo voor zorgen dat het voor pinguins moeilijk of onmogelijk wordt om op zoek te gaan naar voedsel. 

Ook hoor ik het op het jeugdjournaal steeds dat de aarde opwarmt en dat daardoor de aarde in gevaar is. Dat vind ik niet leuk en ik maak me er zorgen over. 

Voor kerst kreeg ik van mijn vader en moeder 3 'bunds'. Een 'bund' is een kuil die regenwater opvangt. De kuil zorgt er dan voor dat het land weer groener wordt en zo koeler wordt. Met de bunds wordt ook de lokale bevolking geholpen; die zorgen er immers voor dat de bunds worden gegraven. Ook komt in de vergroende gebieden langzaamaan de wildlife terug. Zoveel mooie positieve doelen die met de bunds behaald kunnen worden.

Ik heb inmiddels al heel wat nieuwe bunds kunnen kopen, want ik zamel ook lege statiegeldflessen in bij mij in de buurt. Heel veel mensen doen al mee :).

Willen jullie mij en de toekomst van de aarde ook helpen? Doneer dan nu. Van de donaties koop ik bunds die in de droogte seizoenen in Afrika gegraven kunnen worden. Ik ben u erg dankbaar... 

Dani Nijboer
20-05-2022

Dani is inmiddels zo'n 1,5 jr bezig met het geld inzamelen voor Justdiggit. Het heeft hem al zoveel gebracht. Heel veel mooie bijzondere en mooie ervaringen en heel veel nieuwe mensen ontmoet. Hij heeft inmiddels zo'n 400 bunds en hij hoopt het eind van het jaar de 500 bunds te kunnen 'behalen'. In geld uitgedrukt heeft hij met die 400 bunds meer dan 2000 euro ingezameld. In groen uitgedrukt houdt dit in: 49.600 m2 vergroend!

Zijn verhaal wordt steeds 'bekender' en steeds meer mensen weten van zijn actie. Hiermee wordt ook het 'woord' verspreid. En we gaan door!

Dank voor al uw bijdragen!


Dani Nijboer
27-08-2021

We zijn nu een aantal maanden verder; tijd voor een update! Dani heeft inmiddels ong. 1100 euro ingezameld en daarbij 290 bunds (kuilen) kunnen kopen. We zijn trots, maar we zijn nog lang niet klaar :)! Op naar de 500 bunds 💪🏻!


Dani Nijboer
23-02-2021

Dani heeft al ongeveer 500 euro opgehaald voor Justdiggit; hij heeft hier al 128 bunds voor kunnen kopen. Dank jullie wel!

En we gaan door!!! 46 donaties
€ 611,00
Doel: € 8.000,00
7%