Help Daphne de kanker door!

Help Daphne de kanker door! | Geld inzamelen
 
 
Van energieke, gedreven ondernemer naar kankerpatiënt.

Lieve mensen, familie, vrienden, kennissen, collega-ondernemers, oud-collega’s en een ieder die Daphne een warm hart toe draagt,

Wij, Jan en Mylène, zijn beiden al lange tijd bevriend met Daphne en waren zeer geschokt toen zij ons begin september het slechte nieuws over haar ziekte vertelde. Bij Daphne is een zeer agressieve vorm van borstkanker geconstateerd en een uitzaaiing in haar okselklier. Na een korte periode tussen hoop en vrees te hebben geleefd, waarin elke nieuwe uitslag negatief nieuws bleek te zijn, is uiteindelijk aan Daphne haar behandelplan gepresenteerd. 7 keer chemotherapie in de zwaarste vorm, immunotherapie voor minimaal een jaar, borstamputatie, bestralingen en uiteindelijk hopelijk een borstreconstructie. Een loodzwaar traject dat volgens de artsen zo'n 2 jaar gaat duren.

Ziek zijn kost heel veel tijd en energie en kracht ......

Daphne kan alles wat ze heeft opgebouwd verliezen

Daphne heeft heel hard gewerkt en geknokt om na haar scheiding, vanuit een werkeloosheidspositie, haar online communicatiebedrijf op te bouwen. Op 3 september schreef zij nog een blog over hoe trots zij is op het 4 jarig bestaan van DaphneCommunicatie. Daphne ging, gedreven als ze is, voor een succesvol 5e jaar. 4 dagen later kreeg zij het afschuwelijke bericht te horen dat zij een zware vorm van borstkanker heeft. Door deze vreselijke ziekte is zij genoodzaakt haar werkzaamheden drastisch te verminderen en misschien zelfs stop te zetten, waardoor haar inkomsten heel hard terug zullen lopen en minimaal zullen zijn. Een inkomen dat als zelfstandig ondernemer niet gedekt is door enige vorm van sociale zekerheid. Als alleenstaande moeder van 3 kinderen (in co-ouderschap), moet zij haar vaste lasten helemaal alleen dragen.

Daphne heeft genoeg zorgen om haar ziekte. Maar daarnaast heeft zij grote zorgen hoe ze het financieel gaat bolwerken en of ze in haar huis kan blijven wonen. Het kan toch niet zo zijn dat zij zo hard gewerkt heeft om voor zichzelf en haar 3 dochters een stabiele woonomgeving te creëren en nu door deze ziekte alsnog genoodzaakt wordt om te verhuizen omdat ze haar vaste lasten niet meer kan betalen? Terwijl mensen in loondienst bij de start van hun chemotherapie of al eerder de ziektewet ingaan en doorbetaald krijgen, is Daphne nu tijdens haar chemo nog iedere minuut dat zij kan werken aan het werk om inkomen te vergaren. Ze werkt momenteel meer dan goed voor haar is. Ze is een vechter en doorzetter en gaat niet bij de pakken neerzitten, maar wij zien dat dit niet goed voor haar en haar herstel is. Bovendien zal ze steeds zieker en zwakker worden en zal ze straks gewoonweg niet meer kunnen werken, hoe graag ze dat ook wil. Als zij niet meer kan werken, heeft ze ook geen inkomen en zal ze al snel haar vaste lasten niet meer kunnen betalen.

Wij willen Daphne helpen zonder financiële zorgen door deze periode heen te komen. Ze zou ons inziens de ruimte en tijd moeten hebben om zich volledig te kunnen concentreren op haar herstel zonder angst dat ze niet meer in haar levensonderhoud en dat van haar 3 mooie meiden kan voorzien. Lieve mensen, steun Daphne. Help haar in deze zware, moeilijke tijd. Hoe graag ze ook zou willen, ze kan het niet alleen. Haar ziekte overviel haar uit het niets waardoor haar leven een totaal andere wending kreeg.

Daphne heeft jullie steun echt heel hard nodig!!!

We hebben al gezien hoeveel lieve mensen enorm begaan zijn met het lot dat Daphne getroffen heeft. De vele bossen bloemen, kaarten, cadeautjes, hulp en andere steunbetuigingen zijn overweldigend. Wij hopen dat jullie bereid zijn een klein of groter bedrag te doneren zodat Daphne de komende twee jaar geen financiële zorgen hoeft te hebben. Daphne heeft een groot netwerk van ondernemers. Wij hopen dat ook zij zich in de penibele situatie van Daphne kunnen verplaatsen en bereid zijn haar te steunen in deze voor haar afschuwelijke tijd.

Samen helpen we Daphne de kanker door

Daphne is een sterke, trotse vrouw en moeder die door haar gedrevenheid en power haar leven en inkomen na haar scheiding de afgelopen jaren op de rit heeft gekregen. Nu kan dat opgebouwde leven voor haar en haar 3 dochters door haar ziekte in één keer in elkaar storten. Dat willen wij niet en jullie toch ook niet? Kom op mensen, laten we Daphne zonder financiële zorgen ‘de kanker door helpen’ en steun Daphne door een donatie. Alle hulp is welkom. Zij zal jullie enorm dankbaar zijn. Klik op de doneerknop en kies het bedrag dat jij kunt missen (5 euro is al mooi. Vele beetjes maken ook veel). Laten we haar samen helpen.

NB. Voor ondernemers met een BV: Er mag in de vennootschapsbelasting tot 50% van de winst aan giften worden afgetrokken met een maximum van € 100.000,-

NB. Daphne blogt heel mooi en realistisch en geeft een intiem inkijkje in het proces dat een kankerpatiënt doormaakt. Jullie kunnen haar volgen op www.kankertijd.nl

NB. Over Daphne en haar ziekte en ondernemerschap is onlangs een artikel verschenen in de Belgische media. Lees het artikel.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
168 donaties
€ 14.280,00
Doel: € 40.000,00
35%

Deze actie is gesloten.