Help Dani aan haar Tiny House

Help Dani aan haar Tiny House | Geld inzamelen
 
 
Help Dani haar duurzame Tiny House Project te ontwikkelen!

Mijn zusje - Daniëlle Dentener - woont al drie jaar in het centrum van Amsterdam. Ze huurt samen met een vriend een klein appartement, maar wil heel graag na ruim 10 jaar een plekje voor zichzelf, dit in de vorm van een Tiny House. 

Toen ze een vast contract kreeg dacht ze dat ze eindelijk een hypotheek kon krijgen om haar perfect utigedachte concept te verwezenlijken. Helaas bleek na een aantal uur verdieping dat er aardig wat haken en ogen zaten aan het realiseren van dergelijke huisjes.

Het verkrijgen van een hypotheek is voor haar onmogelijk om 2 redenen: 1) Er worden in Amsterdam geen vaste kavels beschikbaar gesteld nog voor deze manier van wonen (de Tiny House movement staat in Nederland nog in de kinderschoenen, waardoor er nog geen bestemmingsplannen zijn). 2) Na een gesprek met een financieel adviseur bleek het verkrijgen van een hypotheek onmogelijk als je een restbedrag van je studieschuld hebt open staan - ook als je deze netjes iedere maand afbetaald èn je verder je zaken op orde hebt.

Zo kon ook de laatst mogelijke optie van haar lijstje worden gestreept: een persoonlijke lening. Aangezien ze dit plan alleen wil bekostigen (en dus ook alleen de lasten draagt) bleek ook deze mogelijkheid beperkt. Van het bedrag dat ze kan lenen, kan ze alleen de trailer betalen.  Alle overige materialen die benodigd zijn voor bouw (loods, materiaal, bouwkosten) moeten dus op een andere manier betaald worden...

Omdat ik haar moed (om een dergelijk project aan te gaan) bewonder en ik denk dat dit de toekomst is (ook op gebied van duurzaam wonen) wil ik haar heel graag helpen zoeken naar investeerders om haar project mogelijk te maken.

Een turn key Tiny House aanschaffen / maken kost gemiddeld 65.000 euro, doordat er vaak architecten en professionele bouwbedrijven aan te pas komen waardoor dit zo duur is. Zelf bouwen kan al worden gedaan met een bedrag rond de 25.000 euro. Je doet dat veel zelf, zoals het ontwerpen van het huisje. Deze tweede optie is de keuze van Daniëlle. Het ontwerp van het huisje is dan ook al klaar en belooft prachtig te worden. Daniëlle wil haar huisje gaan bouwen van duurzame materialen en wil daarbij zoveel mogelijk materialen recyclen. 

Wie helpt haar op weg? Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
6 donaties
€ 110,00
Doel: € 30.000,00
0%

Deze actie is gesloten.