Help Billy naar zijn familie

Help Billy naar zijn familie | Geld inzamelen
 
 
Na jaren wil onze lieve neef Billy zeer beperkt , naar zijn familie op Bonaire.

Dag lieve lezers,

Het eerst wat u leest is wellicht het reisje naar Bonaire, maar wees er van bewust dat dit absoluut niet om een snoepreisje gaat.

Onze neef Billy, net 30 jaar en wonende in Groningen, heeft in tijden zijn familie op Bonaire niet meer gezien.

Billy leek als baby niets te mankeren en was een vrolijk kind. Echter naarmate Billy ouder werd is zijn toestand dermate achteruit gegaan dat Billy het grootste gedeelte van zijn leven, dag in dag uit, liggend, in een aangepaste lig roltstoel door het leven gaat, zeer hulpbehoevend en afhankelijk is van anderen. Dat zijn toestand zo enorm achteruit ging isdan ook reden geweest Billy op zeer jonge leeftijd naar Nederland is vertrokken

Ondanks zijn toestand is Billy nog altijd even optimistisch, super vrolijk en kan daarnaast ook geweldig schilderen.

Maar desondanks roest het gemis naar zijn familie natuurlijk nooit.

Voor de familie op Bonaire is het niet haalbaar over te komen. Maar om toch een hereniging te verwezenlijken en Billy even terug te laten zijn op de plek waar hij geboren is en tijd door te brengen met zijn naasten, willen wij er alles aan doen om deze droom uit te laten komen. Is het niet om zijn familie terug te zien is het wel om het graf te bezoeken van zijn opa die in 2014 is overleden en hij nooit afscheid van heeft kunnen nemen.

 

Waarom 10.000 euro?

Dat kan ik u uitleggen. Om Billy naar Bonaire te kunnen vervoeren in zijn lig rolstoel zullen er 9 stoelen uit het vliegtuig verwijderd moeten worden zodat er voldoende ruimte is om Billy hier met zijn lig rolstoel te kunnen plaatsen. Hier zitten nogal flinke kosten aan verbonden. Ook zal zijn persoonlijk begeleider vanuit Nederland hem tijdens deze reis moeten begeleiden. Eenmaal op Bonaire krijgt Billy onderdak van een zorginstelling op Bonaire. Echter zal de zorg voor Billy volledig de verantwoordelijkheid blijven van zijn eigen persoonlijk begeleider.

Het positieve aan dit alles is wel dat er al een inzamelingsactie loopt. Deze loopt alleen niet in Nederland maar op het eiland Bonaire. Dit wordt gedaan door middel van onder andere dans evenementen #dansvoorbilly. Ook zijn hiervoor speciale thshirts gedrukt maar het bedrag dat nodig is lijkt nog lang niet in zicht.

 

Daarom willen wij hier graag op alle mogelijke manieren onze steen aan bij dragen.

Het is de bedoeling dat Billy voor eind april nog vertrekt en daarom hopen wij het laatste gedeelte langs deze weg nog bij elkaar te krijgen met de hoop dat dit lukt nog voor het einde van deze maand. Natuurlijk zijn wij blij met alle kleine beetjes, alleen is er in dit geval sprake van een deadline ivm een onder voorbehoud reservering bij de luchtvaartmaatschappij door voor deze uitzonderlijke situatie.

Mocht het toch niet gaan lukken om te vertrekken in april, want wel fijn zou zijn omdat familie die buiten Bonaire woont dan ook op Bonaire zijn en heel de familie dan compleet is, wordt de actie uiteraard verlengt, zodat hij alsnog kan gaan maar dan zodra het bedrag rond is.

Als dit gaan lukken, zullen wij er persoonlijk voor zorgen dat er een blog komt van deze bijzondere reis, zodat ook u kunt terug zien waar u bijdrage naar toe is gegaan en Billy u kan meenemen op deze spannende reis.

 

Bij deze willen wij u al enorm bedanken, voor in ieder geval het lezen van ons verhaal.

Heel veel liefs,

 

Mayron & Manoushka

 

like eventueel de fb pagina: Billy naar Bonaire

Manoushka Sint Jago
31-05-2018

Beste bezoekers,

 

meerdere malen ben ik benaderd met de vraag wat nu werkelijk het exacte bedrag is dat nodig zal zijn voor Billy zijn reis. Dit omdat er meerdere bedragen genoemd worden.

Billy zijn reis is €20.000, waarvoor gedoneerd wordt in Nederland en Bonaire.

Op de Bonairiaanse bank staat nu een bedrag van een kleine 3500,- dollar. Dat maakt dat er samen met het bedrag wat via de doneeractie is opgehaald er nog een tekort is van ruim 10.000 euro.

Ik hoop zodra de teller van deze actie 10.000 aan tikt deze ook op Bonaire 10.000 is waardoor we de actie als zeer geslaagd kan worden gezien en Billy zijn reis kan beginnen.

Hopende hiermee enige verwarring te hebben weg genomen.

 

groet, oprichtster Manoushka Sint Jago ( aangetrouwde nicht van Billy Valentijn )


Manoushka Sint Jago
11-05-2018

Dag beste bezoekers,

 

zoals jullie wellicht ook al kunnen zien is de actie voor Billy erg onder de aandacht gebracht met geweldige resultaten. Echter zijn we er nog lang niet.

Ik wil jullie dan ook vragen de actie nogmaals massaal te delen. 

De actie is ook terug te vinden via de door mij aangemaakt Facebook pagina: Billy naar Bonaire.

Inmiddels is er door zowel mij als oprichtster en door Billy zelf een interview afgelegd door RTV noord en staat mijn actie vermeld in Bonairiaanse krant die terug te vinden is op de fb pagina. 

Op de fb pagina zijn ook de gegevens terug te vinden van de MCB Bank voor donaties vanuit Bonaire en overige (ei)landen.

Nogmaals dank voor alle gedane donaties en de donaties die nog mogen komen.


332 donaties
€ 9.093,00
Doel: € 10.000,00
90%

Deze actie is gesloten.