Help Arnold naar Nepal

Help Arnold naar Nepal | Geld inzamelen
 
 
Ik wil kinderen en docenten enthousiast maken voor sterrenkunde.

Waarom wil ik naar Nepal?
Een tijdje geleden zag ik op Facebook een kort bericht, “gezocht vrijwilligers om in Nepal aan kinderen sterrenkunde workshops te geven”. Dit bericht was geplaatst door de stichting “Volunteer Society Nepal”.

VSN heeft verschillende projecten zoals een centrum voor verstandelijk gehandicapte kinderen, een school, weeshuizen, vrouwen centra voor beroepsopleiding en niet-formeel onderwijs, studiebeurzenprogramma’s voor behoeftige kinderen, leveren voedsel aan verschillende weeshuizen en reguliere onderwijsinstellingen en zorgt voor schoolspullen dankzij giften van vrijwilligers.

Ook het geven van sterrenkundige workshops behoort dus tot de mogelijkheid. En daardoor werd mijn aandacht getrokken. Ik ben meteen in de pen geklommen en heb een uitgebreide e-mail gestuurd met mijn achtergrond.

Een stukje uit die email:
I came across an article on Facebook in which you are looking for Physics and Science Teachers. I am an astronomer and I work in an public observatory as an educational mannager. My specialization is astronomy for children, also children with a disability. I have been doing this work for over 25 years and I have been working with astronomy since I was 10 years old. The observatory where I work is in Lattrop in the Netherlands and is called Cosmos Observatory. I have a lot of experience with astronomy lessons for children, developing programs and working with telescopes. It is not only my work, but also my passion. I love it! It seems to me very nice to come to Nepal and to work with the children, to learn astronomy and working with a telescope.

Daar kwam al heel snel een reactie op, “You are very welcome to come and join us and stay in Nepal with us!! We have a special program for your time here “.

Mooi! Aan het werk dus! Na wat heen en weer appen en e-mailen werd het al snel duidelijk wat er vooraf nog moet worden gedaan om mijn reis naar Nepal door te laten gaan.

Mijn doel:
Arme kinderen in Nepal hebben geen toekomstperspectief, geen inspiratie, en zijn nog nooit in aanraking geweest met sterrenkunde. Het onderwijs in Nepal is van een slechte kwaliteit.

Ik wil kinderen en docenten enthousiast maken voor sterrenkunde, ze leren om te gaan met een telescoop en ze wegwijs maken aan de sterrenhemel.

Hoe kom ik in Nepal?
De reis, het verblijf en een borg moet door de vrijwilliger zelf betaald worden. Dat is logisch. Daarvoor moet er een actie opgestart worden door mij om dit bedrag bij elkaar te krijgen. Het zou heel erg fijn zijn als er ook extra geld komt om wat extra spulletjes aan te schaffen zoals een telescoop, sterrenkaarten en ander educatief materiaal.

Wanneer ga ik?
Er is nog geen datum. De reis zal plaatsvinden ergens in 2020. Een vertrek datum is er nog niet omdat ik rekening moet houden met een aantal zaken thuis en op het werk, maar ook in Nepal zelf. Niet elke maand is geschikt voor sterrenkundige zaken. Ik zal 3 weken in Nepal verblijven.

Plan de campagne:

Crowdfunding op zetten om het bedrag voor mijn bezoek aan Nepal bij elkaar te krijgen.
Programma voorbereiden, wat te doen in Nepal.

Kortom: HELP JIJ MIJ NAAR NEPAL? DONEER DAN NU!

Doneer je 25 euro of meer? Dan nodig ik je nadien graag uit voor een borrel met een hapje en een prachtige presentatie over mijn reis naar Nepal, ik vertel je dan alles over mijn ervaringen.Super bedankt voor jullie hulp!

Meer informatie kun je vinden via het menu op de website http://helparnoldnaarnepal.nl/

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
24 donaties
€ 840,00

Deze actie is gesloten.