Help Anne genezen van de slopende ziekte Lyme

Help Anne genezen van de slopende ziekte Lyme | Geld inzamelen
 
 

Hoe het begon

Dit gaat over Anne, mijn vrouw. Anne is 51 jaar, getrouwd met mij en samen zijn we de ouders van Bas (achttien) en Niels (dertien jaar). Anne was en is een ontzettend leuk mens, maar ze is ziek. Ze heeft Lyme, een ziekte die haar lichaam kapot maakt.

Tot 1992 was Anne gezond en ging alles goed. Ineens werd ze vreselijk moe en kreeg hoge koorts. Drie jaar lang heeft ze dagelijks 39 graden koorts gehad en niemand wist waarom. De artsen kwamen niet achter de oorzaak en trokken de conclusie dat haar lichaam aan het vechten was tegen iets. Alleen wat dat iets was, dat was niet bekend. Wel was er sprake van een afwijkend bloedbeeld, maar daar bleef het bij.

Jaren ging het redelijk. Er waren wel slechte momenten, maar ze krabbelde altijd weer op tot haar jongste zoon zeven was. In 2014 namen de klachten die ze vanaf 1992 had ineens toe en werd Anne een schim van zichzelf. De vermoeidheid was zwaar voor haar en haar weerstand ging zienderogen achteruit. Ze viel kilo’s af en kreeg last van paniekaanvallen. De artsen hadden de paniek als focus, terwijl Anne voelde dat de paniekaanvallen in verband stonden met de vermoeidheid en haar weerstand. Maar wat was de oorzaak van dit alles? 

Bed in de huiskamer

Vier jaar geleden, in 2016, is Anne geopereerd aan haar baarmoederwand en poliepen. Ze zou daar flink van opknappen en weer de oude Anne worden. Helaas is dit niet gebeurd en werd ze na de operatie alleen maar slechter. Naast de vermoeidheid en de paniekaanvallen kreeg ze last van pijnen door heel haar lichaam. Zitten was pijnlijk en lopen lukte maar met kleine beetjes. Het gevolg was dat er tijdelijk een bed in de huiskamer werd geplaatst, zodat ze kon liggen en tegelijkertijd bij haar gezin kon zijn. Het bed staat er nog steeds. 

Lyme

Vele bloedtesten verder is er vorig jaar uitgekomen dat ze Lyme met co-infecties in een ver gevorderd stadium heeft. De medische term hiervoor is neuroborreliose. Dit houdt in dat de Lyme inmiddels door heel haar lichaam zit, waaronder het zenuwstelsel en de hersenen. Voor de pijnen krijgt ze een hele apotheek aan medicatie, waaronder morfine. Helaas helpt de morfine zelfs niet meer en ligt Anne 24/7 in bed. Lopen lukt, op korte stukjes na, niet meer, zitten doet te veel pijn en liggen is het minst pijnlijk voor haar.

Behandeling

Momenteel is Anne onder behandeling voor Lyme in de hoop dat ze weer een beetje kan leven in plaats van liggen. De behandeling vindt plaats in een expertisecentrum voor Lyme patiënten, waar onder andere gewerkt wordt met natuurlijke antibioticum. 

De behandeling heeft een kans van slagen, maar er gaat veel tijd en geld in zitten. De consulten, medicatie en supplementen worden niet vergoed door de verzekering. De kosten zullen oplopen tot €20.000,- per jaar en dat kunnen Anne en ik niet meer bekostigen.  

Hulp

We hebben jullie hulp hard nodig! Elke donatie, ongeacht het bedrag, is meer dan welkom. Alle beetjes helpen! Anne en Ik zullen jullie dankbaar zijn dat er een kans is op genezing. Anne wil weer kunnen genieten van haar zoons en het leven!

 

Anne Quarles van Ufford
26-06-2020

Lieve mensen, 

Wat zijn we overvallen door de vele lieve reacties en mooie donaties. In 24 uur al 2000 Euro bij elkaar. Helemaal te gek. Volgende week dinsdag heb ik dan mijn eerste behandeling en als het zo doorgaat kan ik het traject helemaal afmaken.

Heel veel dank en liefst Anne & Ed en de kids.


Anne Quarles van Ufford
25-06-2020

Best spannend om een dergelijke actie te starten. Dacht nooit dat het nodig zou zijn. Ik wil nu alvast een ieder bedanken die me wil helpen. 


404 donaties
€ 27.726,00
Doel: € 40.000,00
69%