Help angstige jongeren met Virtual Reality!

Help angstige jongeren met Virtual Reality! | Geld inzamelen
 
 
Wanneer je kind thuis zit en niet naar school durft heeft dit een enorme impact...

Wanneer je kind thuis zit en niet naar school durft heeft dit een enorme impact. Er zijn veel kinderen die niet naar school gaan, i.v.m. deze angsten en andere problematiek. U heeft hier vast wel eens over gehoord of gelezen via de media. De redenen voor deze angsten kunnen verschillen, maar de jongeren (en hun omgeving) ervaren een hoge mate van stress. De angst en stress kunnen iemand letterlijk blokkeren en vastzetten in zijn/haar mogelijkheden, met als gevolg dat veel dingen die wij als normaal beschouwen niet meer lukken. Denk hierbij aan het naar school gaan, goed slapen, ondernemen van sociale activiteiten en het toewerken naar een diploma.

Op het Altra College Waterland zijn we gestart met een klas voor deze jongeren. Een team van mensen uit het onderwijs, de jeugdhulp en de GGZ wil in samenwerking met het gezin deze jongeren weer een perspectief bieden. Anno 2017 zijn er vele nieuwe technologieën beschikbaar die aansluiten bij de belevingswereld van de jongeren. De virtual reality game DEEP is ontwikkelt door twee onafhankelijke game designers in samenwerking met de universiteit Nijmegen. DEEP helpt jongeren ontspannen, controle te krijgen over hun fysiologie om zo de angstdrempel te verlagen. De eerste resultaten zijn zeer veelbelovend. Wij willen deze ontwikkeling graag ondersteunen, zodat onze leerlingen optimaal geholpen kunnen worden bij het overwinnen van hun angsten.

Om dit te realiseren moeten wij hardware aanschaffen die nodig is om de mogelijkheden van virtual reality te benutten. Helaas is voor dit materiaal geen geld aanwezig en zijn wij aangewezen op andere manieren om dit te bekostigen, vandaar deze crowdfundingsactie. Wij willen u bij deze vragen om hierbij te helpen en te doneren. Zo kunnen we het gezamenlijk mogelijk te maken voor de leerlingen om van dit middel gebruik te maken.

De benodigde apparatuur is:
- Een krachtige laptop
- Een VR bril
- Een belt voor meting ademhaling
- 2x standaarden/tripods 
- Een koptelefoon

We willen een laptop, omdat we dan en op school en bij leerlingen thuis DEEP in kunnen zetten. Vriendelijk bedankt voor uw tijd. Op onderstaande links en de bijgevoegde foto's kunt u een idee krijgen van de game DEEP.

DEEP op Tribeca featured by Engadget (ook plaatjes): https://www.engadget.com/2016/04/28/a-virtual-reality-game-thats-good-for-you-and-scientist-approve/

Een door de game designers zelf gemaakte video van (een oudere versie van) DEEP: https://www.youtube.com/watch?v=qIhZhdmPQ_8

Nog meer informatie op (scroll hélemaal naar beneden voor plaatjes): http://www.exploredeep.com/#about-deep Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

24 donaties
€ 657,00
Doel: € 4.000,00
16%

Deze actie is gesloten.