Help Alexia weer op de fiets

Help Alexia weer op de fiets | Geld inzamelen
 
 
Gemeente neemt fiets terug van ME CVS patiënt Alexia.

Mijn dochter Alexia is 22 jaar en is al meer dan 7 jaar ernstig chronisch vermoeid. Heel haar leven staat helaas in het teken van haar ziekte ME-CVS in de volksmond ook wel het chronisch vermoeidheid syndroom genoemd.

Alexia had tot voor kort een elektrische fiets ter beschikking gesteld door de gemeente Valkenswaard. Helaas geeft de gemeente besloten om de beschikking in te trekken en de fiets in te nemen.

De Gemeente is van mening dat Alexia gezien haar leeftijd gemakkelijk zelf en fiets bij elkaar kan sparen...u werkt toch....was het argument. Maar om op haar bijbaantje ( 1 dagje in de week ) te komen heeft ze haar fiets nodig. Als ze op en gewone fiets moet gaan kan ze bij aankomst alweer omdraaien omdat al haar energie al op is. Resultaat ...geen bijbaantje mogelijk. 

Nog een argument...u kunt toch met uw studenten ov gaan? Nee dat kan niet....geen goede openbaar vervoerverbinding op de werk tijdstippen en te vermoeiend ( van huis naar bus lopen van bus naar werk lopen ) .

En dit geldt ook voor alle andere actviteiten die voor een gezond persoon zo normaal zijn maar voor Alexia absoluut niet. Alles moet worden gepland op ernergieniveau.

Helaas is er kort geleden ook fibromyalgie bij Alexia geconstateerd omdat ze vaker pijn had aan haar benen, heupen en liezen. 

Voor Alexia een ernorme tegenslag omdat ze afhankelijk is van de fiets. Die afhankelijkheid gaat heel vér. Geen fiets geen werk, minder sociale contacten, afhankelijkheid van anderen, eigenwaarde vermindering......

Het is dus erg belangrijk dat er weer een goede betrouwbare fiets komt voor Alexia.

Helpt u mee?

Alvast heel erg bedankt!!

EstherEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
14 donaties
€ 237,00
Doel: € 1.750,00
13%

Deze actie is gesloten.