Help Albanese moeders zelfvoorzienend worden.

Help Albanese moeders zelfvoorzienend worden. | Geld inzamelen
 
 
Met jouw hulp kunnen we Albanese moeders en hun gezin een eervol bestaan geven.

Lieve donateurs,

We gaan de actie nu sluiten. Wat een avontuur was het.
Nooit verwacht dat fundraisen zo zwaar kon zijn.
Maar wat een voldoening geeft get, iedere nieuwe donatie die je weer een stap dichter bij je doel brengt.

We mogen de actie afsluiten op 2305,- euro. Dat is meer als 1/3 van ons doel en ik ben heel dankbaar voor dit bedrag.

Naast geld kregen we ook 2 spinnenwielen, 2 breimachines, een naaimachine en twee dozen vol stof gedoneerd met een totale waarde van zeker 1000€. Dus dan zitten we al op de helft.

Nu we het einddoel niet gehaald hebben zullen we consessies moeten doen, maar starten kunnen we zeker.

Nogmaals mijn dank ook namens de moeders in Albanie en mocht u benieuwd zijn naar de producten die ze maken, kijk dan eens op www.fairtradeupgrade.shop

Heel veel liefs,

Danielle Petit

 

8.744.131,- EURO
Dat is het mind-blowing bedrag dat de Nederlandse bevolking bij elkaar bracht voor kinderen met een longontsteking in Afrika en de Ivoorkust tijdens Serious Request 2016.

Natuurlijk is het geweldig wat we iedere keer weer ophalen voor goede doelen in Afrika en Azië.

Maar wist je dat nog geen 3 uur vliegen van Nederland er een land bestaat waar ruim 14% van de bevolking onder de armoedegrens leeft en volgens de officiële statistieken 17,3% werkeloos is. En dat die percentage naar schatting dubbel zo hoog is? (Bron: Zending over grenzen)
Waar er ondanks de nu heersende democratie, mensen nog steeds worden onderdrukt door afgedwongen smeergelden en de maffia.

Nee?

Dat land noemen we Albanië en sinds er in 1991 een eind is gekomen aan het communistisch bewind, is het land in een soort slaaptoestand terechtgekomen. De bevolking is na jaren van communisme, niet gewend aan zelfinitiatief.
Ze worden hier ook niet bij geholpen en al helemaal niet gemotiveerd.

De situatie in Albanie.

De regering werkt nauwelijks mee aan het creëren van werkvoorziening.
Albanië is geen lid van de EU en in -en export is niet aantrekkelijk door de extreem hoge belastingen, die het land int. Met als gevolg dat er weinig animo is bij buitenlandse bedrijven om zich in Albanië te vestigen en zo werkvoorziening te creëren voor de bevolking.

Veel jonge mensen proberen om buiten Albanië werk te vinden en asiel aan te vragen, ook in Nederland. Dat heeft verstrekkende gevolgen, denk daarbij aan het achterlaten van hulpbehoevende ouderen of het achterlaten van hun gezin bij de grootouders. Maar ook asielaanvragen die op niets uit lopen, waarna ze met lege handen verplicht terugkeren naar hun geboorteland. Tijdens mijn werk in 2016 bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heb ik veel Albanese burgers gesproken, ik zag ook hoe ze opgehaald werden om terug te keren naar Albanië.

Met jouw donatie kunnen we werkgelegenheid creëren.  

Werkgelegenheid creëren is extreem belangrijk voor dit prachtige land. Want asielzoekers terugsturen naar hun eigen land is al moeilijk genoeg, maar als ze daar geen hulp krijgen bij het opbouwen van een eervol bestaan, blijft het welvaartsprobleem bestaan. De drang om te vluchten verdwijnt dus niet.

Samenwerken maakt het mogelijk.

Er is een prachtige stichting genaamd “HoopMade” actief in Albanie. Zij zetten zich in om werkgelegenheid te creëren in gebieden als Mushqeta en Shkoze.

HopeMade geeft daar handvaardigheidslessen aan alleenstaande en kansarme vrouwen en moeders. Door hen te leren naaien, breien en haken, leren ze een vak waarmee ze zelf geld kunnen verdienen om hun kinderen te voeden. Zo leren ze op termijn om niet meer afhankelijk te zijn van derden. Een aantal van deze vrouwen is het gelukt om een baan te vinden in een atelier. Zij krijgen daarvoor een salaris. Voor de beeldvorming zo’n netto fulltime maandloon lag in 2014 rond 313€, wat nog steeds ver onder het leefbaar inkomen is.

Stichting “Hope Made” zorgt ook voor invoer van alle materialen en probeert de gemaakte items weer te verkopen in Nederland.  Op deze wijze zorgen zij ervoor dat er geld binnenkomt voor nieuwe materialen. De vrouwen krijgen voor de gemaakte items een gepaste vergoeding.

Wat doen we met jouw donatie.

Om deze stichtingen te helpen hun mooie werk verder uit te bouwen en nog meer vrouwen te kunnen helpen, zijn we deze crowdfunding gestart. Het geld dat we inzamelen, gaan we gebruiken om een klein biologisch atelier in wolverwerking op te starten.

Het verwerken van schapenvacht tot wol heeft de Albanese bevolking jarenlang zelf gedaan in dit prachtige land vol schapen. Na de val van het communisme zijn de fabrieken verwoest en worden de vachten na het scheren helaas weggegooid.

Een aantal dames uit de werkgroep van stichting “Hope Made” hebben ruime ervaring met deze ambacht. We willen hen heel graag de mogelijkheid bieden om samen met de andere vrouwen, deze ambacht weer uit te oefenen. Lokaal biologische wol spinnen, die vervolgens weer gebruikt kan worden voor het maken van prachtige creaties.

Jouw donatie draagt bij aan een betere toekomst voor de kinderen van deze vrouwen..

Om dit biologisch atelier in wolverwerking te kunnen realiseren, hebben we een bedrag nodig van 6500€.
Met dit bedrag kunnen we bassins maken om de vachten te wassen en wol carders, spinnenwielen, weefgetouwen en breimachines aanschaffen. Ook kunnen we dan biologische verf kopen om de wol te kleuren en een eerste lading vachten en de benodigde rand accessoires aanschaffen.
Het vervoer van gereedschap en de materialen regelen we zelf, de werkplaats is er al.

Hoe tof zou het zijn als ik met jullie hulp deze financiering kan regelen en daarmee het benodigde bedrag bij elkaar kan krijgen? Je helpt dan deze stoere moeders om nog verder zelfvoorzienend te worden.

Elk bedrag dat je kunt doneren, brengt ons een stapje dichterbij het realiseren van dit project.
Je bouwt zo met ons mee aan een beter bestaan voor al deze gezinnen.
Met inkomsten creëren we vooral ook kansen voor de kinderen, kansen die ze anders niet krijgen.
Lukt het je niet om zelf te doneren, dan kun je mij alsnog helpen door deze actie te delen op de social-mediakanalen. Alle beetjes helpen en door het te delen help je ook om echte aandacht voor de problematiek in Albanië te vragen.

Het project volgen en liken op Facebook en Twitter? Dat vinden wij heel fijn.

Volgen van dit project kan op de facebookpagina van FairtradeUpgrade die vanaf 5 februari 2018 de lucht ingaat. In de tussentijd posten we regelmatig updates op Facebookpagina "Mooi Mens Movement" en Twitter op mooi_mens

Heb je vragen over de crowdfunding?
Dan mag je mij natuurlijk bellen tussen 9:00 en 17:00 op 06.29.55.17.50.

Heel mijn hart ligt in het slagen van dit project, dus vol vuur en met gepaste nederigheid:

 “HARTELIJK DANK VOOR UW HULP”Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

73 donaties
€ 2.305,00
Doel: € 6.500,00
35%

Deze actie is gesloten.