Help Adelante Kind en Jeugd DOORgaan

Help Adelante Kind en Jeugd DOORgaan | Geld inzamelen
 
 

De overstromingen in Zuid-Limburg hebben ook de kinderrevalidatie en onze school voor speciaal onderwijs in Valkenburg a/d Geul hard getroffen. Alles stond blank. Het grote opruimen, puinruimen en drogen is inmiddels begonnen. Er wordt fantastisch werk verricht door de medewerkers en vrijwilligers. Hier zijn wij heel dankbaar voor. In een latere fase zullen we de balans pas echt kunnen opmaken maar heel duidelijk is, is dat de schade enorm is. De grote vraag blijft nog even wanneer we weer in staat zijn om ‘onze’ kinderen weer te kunnen behandelen en onderwijzen op deze bijzondere plek in het Zuiden. Met deze crowdfunding doen we een oproep aan u om ons te helpen om ervoor te zorgen dat die datum in de nabije toekomst ligt. Ons doel is de kinderen weer een fijne en veilige plek te bieden waar ze kunnen leren, revalideren en spelen. Ze hebben er recht op om te kunnen groeien naar een zo zelfstandig mogelijk leven.

Wij halen nu het allerbeste uit ons zelf. U toch ook? 

Stichting Adelante Zorg
12-01-2022

Adelante bedankt alle donateurs 2021

Het was 14 juli 2021 toen we zo enorm door het water werden verrast op de locatie van Adelante Kind & Jeugd in Valkenburg a/d Geul (Houthem). Sindsdien hebben we al heel wat hordes genomen. We kunnen ons gelukkig in dit nieuwe jaar richten op de terugkeer naar een vernieuwde locatie in Houthem. We zijn in staat geweest om DOOR te kunnen gaan met waar wij goed in zijn: dagelijks zorg en/of onderwijs bieden rond de 400 kinderen met een beperking. 

Het is nog steeds niet helemaal duidelijk hoe we de enorme schade financieel op orde krijgen maar jullie bereidheid ons te helpen en te doneren was overweldigend. We willen jullie op deze wijze van harte bedanken. De donatieactie heeft ruim 50.000 euro opgebracht die we zullen gebruiken om verloren gegaan materiaal te vervangen zoals muziekinstrumenten die aanraking vertalen in geluid, materialen voor bewegingsonderwijs, snoezelmateriaal voor de allerkleinsten en buitenspeelgoed. Allemaal materialen die van grote waarde zijn voor de beleving en ontwikkeling van “onze” kinderen. 

Op onze site kun je lezen hoe we dit op dit moment voor 'onze' jeugd hebben georganiseerd en hoe we de terugkeer voor ogen hebben: https://kindjeugd.adelante-zorggroep.nl/nl/wateroverlast-valkenburg/

Uiteraard blijft een bijdrage nog altijd van harte welkom. Adelante heeft speciaal hiervoor de stichting “Vrienden van Adelante” opgericht. Kijk op www.vriendenvanadelante.nl voor meer informatie over diverse projecten die we graag willen realiseren ten goede van onze cliënten. Alle bijdragen, groot of klein zijn van harte welkom. 

We wensen iedereen een mooi 2022!


Stichting Adelante Zorg
21-09-2021

Adelante update 21 september 2021

Het is alweer bijna twee maanden geleden dat we zo enorm door het water werden verrast. Inmiddels hebben we weer wat stappen kunnen zetten. We nemen u graag mee in de laatste ontwikkelingen. Helaas is nog steeds onduidelijk wat er wel of niet wordt betaald door verzekeringen en overheid. Vandaar deze doneeractie. We willen geld inzamelen voor die zaken die zeker niet zullen worden vergoed. Zodra duidelijk is waar we het geld concreet aan besteden, zullen we dit graag met u delen.

We vertelden al eerder dat het niet haalbaar zou zijn om onze deuren weer te openen in het nieuwe schooljaar. Met de gemeente Valkenburg a/d Geul zijn we gelukkig in overeenstemming gekomen over het tijdelijk in gebruik nemen van het voormalige Stella Maris College aan de Keelstraat 1 in Valkenburg a/d Geul. We zijn er trots op dat we er tijdens de vakantieperiode in zijn geslaagd deze locatie zodanig aan te passen dat we kunnen DOORgaan in dit nieuwe schooljaar. De locatie heet: Adelante Kind & Jeugd, locatie Keelstraat Valkenburg a/d Geul. Het gros van de kinderen/jeugd gaat hier nu tijdelijk naar school en krijgt er de noodzakelijke therapie. 

Therapeutische peutergroepen, kleuterklassen en LBO klas 3/3a
Voor deze groepen is het schoolgebouw aan De Gasperistraat 7 (wijk De Kling) in Brunssum tijdelijk in gebruik genomen. Er waren gelukkig minimale aanpassingen nodig om de kinderen ook hier te kunnen ontvangen in dit nieuwe schooljaar. Het schoolgebouwtje is gelijkvloers en biedt voldoende ruimte voor de Therapeutische Peutergroepen, de kleuterklassen Giraf, Zebra en Leeuw en de LBO klas 3/3a. Een goed alternatief voor het komende halfjaar. Deze locatie heet nu: Adelante Kind & Jeugd, locatie Brunssum

Zorg en behandeling
Deze verhuizing betekende ook veel voor het inplannen van behandelingen. De therapieën zullen nu ook kunnen plaatsvinden binnen locatie Keelstraat en locatie Brunssum. Zoals eerder gemeld zijn de kinderen van de klinische revalidatie, intensieve kindverpleging en de Raesdonck in locatie Hoensbroek op verpleegafdeling 6. Poliklinische en dagbehandeling voor kinderen vindt ook deels in Hoensbroek plaats. De dagopvang heeft tijdens de vakantieperiode een plek gevonden binnen de Maasgouw in Maastricht. Deze opvang zal nu binnen de tijdelijke locaties plaatsvinden.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op onze website.

We bedanken u van ganser harte voor uw bijdrage!


Stichting Adelante Zorg
06-08-2021

Adelante update 06 augustus 2021

Het is alweer ruim drie weken geleden dat we zo enorm door het water werden verrast. Inmiddels hebben we weer wat stappen kunnen zetten. We nemen u graag mee in de laatste ontwikkelingen.

We krijgen steeds meer zicht op de herstelwerkzaamheden die nodig zullen zijn voor onze locatie in Houthem. Dat de schade enorm is, is glashelder. We spreken inmiddels over een miljoenenschade, waarvan nog steeds onduidelijk is wat er wel of niet wordt betaald door verzekeringen en overheid. De berichtgeving is vooralsnog niet positief maar wij willen DOORgaan. Met deze doneeractie willen we geld inzamelen voor die zaken die niet vergoed zullen (gaan) worden.

Herstel duurt maanden

Het blijkt niet haalbaar om onze deuren weer te openen in het nieuwe schooljaar. Het herstel van de locatie gaat naar verwachting zo'n 8 maanden duren. We zijn op zoek gegaan naar andere tijdelijke alternatieven om de kinderen het onderwijs en de revalidatiezorg te kunnen blijven bieden die ze nodig hebben. Dat is deels al gelukt... lees op onze site hoe we dit willen (gaan) organiseren.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op onze website.

We bedanken u van ganser harte voor uw bijdrage!


Stichting Adelante Zorg
24-07-2021

Adelante update 23 juli 2021

De gebouwen zijn inmiddels samen met medewerkers en vrijwilligers leeggemaakt en bruikbare spullen zijn veilig gesteld. Het drogen van álle ruimtes gaat verder en de (onzichtbare) schade wordt steeds duidelijker.

Afgelopen week hebben we we meer zicht gekregen op de herstelwerkzaamheden die nodig zijn. Zoals het vervangen van vloeren, vervangen van deuren en allerhande materialen en herstel van muren. Ook zijn er onbruikbare installaties van o.a. het zwembad / verwarming, etc. Duidelijk is geworden dat de schade enorm is, we spreken over een miljoenenschade waarvan nog onduidelijk is wat er wel of niet wordt betaald door verzekeringen en overheid. Inmiddels heeft Adelante daarom zelf deze actie opgestart om geld te verzamelen voor die zaken die niet vergoed worden.

Er was hoop om na de schoolvakantie de deuren weer te openen maar dat blijkt helaas niet realistisch. Het herstel gaat maanden duren. Er wordt uitgekeken naar andere tijdelijke alternatieven om de kinderen op een veilige manier onderwijs en revalidatiezorg aan te bieden.

Speciaal onderwijs
Voor de school is Adelante nog op zoek naar tijdelijke huisvesting waar we aan het begin van het schooljaar in kunnen trekken. Op dit moment vindt een inventarisatie plaats van de mogelijkheden voor de scholen (VSO en SO) in de regionale omgeving. We hebben al verschillende aanbiedingen gehad die we op functionaliteit zullen moeten checken. Voor 320 kinderen voldoende plek vinden voor onderwijs maar ook voldoende ruimte om behandelingen te kunnen geven is een uitdaging. Uitgangspunt is dat het zo praktisch mogelijk ingedeeld zal worden waarbij we versnippering zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Flexibiliteit, aanpassing en begrip van eenieder zal zeker nodig zijn.

(Klinische) kinderrevalidatie en dagopvang
Alle zorg- en behandelactiviteiten zijn ondertussen geregeld op andere locaties van Adelante, met uitzondering van de therapeutische peutergroep.

De kinderen van de klinische revalidatie, intensieve kindverpleging en de Raesdonck hebben inmiddels een tijdelijk onderkomen gevonden bij Adelante in Hoensbroek op verpleegafdeling 6 en zo zal ook het BIMT-kamp in de zomer op deze locatie plaatsvinden. Poliklinische en dagbehandeling voor kinderen zal ook deels in Hoensbroek plaatsvinden. De dagopvang heeft tijdens de vakantieperiode een plek gevonden binnen Adelante Tyltylschool de Maasgouw in Maastricht. 

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op onze website.

We bedanken u van ganser harte voor uw bijdrage!1249 donaties
€ 55.121,00

Deze actie is gesloten.