Help Actie Hulphond

Help Actie Hulphond | Geld inzamelen
 
 
Hulp hond voor veda door Tessa

Lieve mensen, 

Zoals jullie weten is veda op zoek naar een hulphond. 

Hallo! (Dit stuk is geschreven door Veda)

Ik ben Veda. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: 

Ik lijd op dit moment aan 6 verschillende psychische stoornissen. Het probleem waar ik nu aandacht voor wil vragen is mijn Complexe Posttraumatische Stressstoornis. Deze is gevormd gedurende mijn leven, van peuter tot aan volwassene heb ik traumatische dingen meegemaakt. 

Als gevolg van mijn psychische problemen woon ik inmiddels al 5 jaar niet meer thuis. Mijn eerste opname vond plaats toen ik nét 15 was en nu, 5 jaar later ben ik er nog steeds niet uit.

Ik heb veel geswitcht tussen gesloten en open afdelingen, maar ik ben klaar om de volgende stap te zetten. Ik wil, met de nodige ondersteuning, op mijzelf gaan wonen. Niet meer afhankelijk zijn van een instelling.

Eén van de voorwaarden om te verhuizen die ik voor mijzelf heb gesteld, is de PTSS-hulphond.

Wat doet een PTSS-hulphond? (bron: www.houdenvanhonden.nl)

"Het zware leven van mensen met PTSS is vaak onhoudbaar. Ze durven de straat niet meer op en hebben veel last van angstaanvallen. Een PTSS-hond zorgt voor afleiding zodat de kans op een angstaanval kleiner wordt. In voor de baas onprettige situaties signaleert de hond stress en kan hij zijn baas hieruit wegleiden.

Ook ‘s nachts staat de hond voor de baas klaar. Een PTSS-hond maakt de baas wakker bij de eerste tekenen van een nachtmerrie en voorkomt hiermee het herbeleven van slechte herinneringen.

Op straat zorgt de hond ervoor dat mensen niet te dichtbij komen. Dit kan namelijk erg benauwend zijn voor mensen met PTSS. De hond merkt op aan de lichaamstaal van zijn baas wanneer hij het onprettig vindt dat iemand in zijn persoonlijke ruimte komt. Door tussen de persoon en de baas in te gaan staan verbreekt de hond deze situatie.

Dankzij de vaardigheden van de PTSS-hond kan de baas zonder angst en stress weer deelnemen aan de maatschappij. Omdat de hond bovendien een paar keer per dag uitgelaten worden, raakt zijn baas minder snel in een sociaal isolement."


Wat voor mij zo belangrijk is aan de hulphond, is dat hij/zij áltijd bij mij is. Overdag, op straat, in de winkel, 's nachts. Er zijn zoveel dingen die ik nu lastig kan doen, omdat de angst en herbelevingen te erg zijn.


Jammer genoeg is het aanschaffen van een hulphond ontzettend duur. Daarbij komen dan nog de kosten voor de extra trainingen, keuringen en de verzorging. 

Het zou veel voor mij betekenen als u mij daarmee wilt helpen! Ook al doneert u maar een klein beetje en/of u deelt en verspreidt mijn verhaal, dat zou al helpen. Je bent voor mij een kleine held, want ik heb de hulphond echt nodig om op mezelf te gaan wonen. 

Ik wil deze stap richting de toekomst zetten en met jullie hulp komt dat steeds dichterbij!


Ik ben voor altijd dankbaar! Bedankt ❤

Liefs, Veda


Voor meer informatie over wat een PTSS-hulphond is en doet, evenals ervaringsverhalen, zie onderstaande link:

http://www.dogswork.nl/dogswork/PTSS-hond.html

"HELP MEE AUB, DIT MOET ONS LUKKEN "  X TesEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 25,00
Doel: € 15.000,00
0%

Deze actie is gesloten.