HeartSafe Tiel

HeartSafe Tiel | Geld inzamelen
 
 
Maak Tiel hartveilig! Een netwerk van 24 uur per dag bereikbare AED's.

HeartSafe Tiel werkt aan een netwerk van 24 uur per dag bereikbare AED’s (Automatische Externe Defibrillatoren) in het Tielse straatbeeld. Opgeleide vrijwilligers worden middels een sms vanuit de meldkamer van de ambulancedienst op de hoogte gebracht wanneer hun inzet benodigd is. In deze sms staat de locatie van de dichtstbijzijnde AED en de locatie van het slachtoffer. Doelstelling van HeartSafe Tiel is om mensenlevens te redden.

Wekelijks krijgen 300 mensen een hartstilstand, waarvan slechts 5-10% het overleefd. Tijdige inzet van een AED kan dit percentage drastisch verhogen, tot meer dan 50%. HeartSafe Tiel richt zich naast de winkelcentra en bedrijventerreinen expliciet op de woonwijken, aangezien in de thuisomgeving de meeste hartstilstanden plaatsvinden. Hiermee draagt dit project tevens bij aan de doelstellingen die de Nederlandse Hartstichting heeft gesteld met de 6 Minuten Campagne. Meer informatie: www.6minuten.nl

HeartSafe Tiel heeft inmiddels op tien locaties AED's hangen die 24 uur per dag bereikbaar zijn en heeft als doelstelling dit aantal in 2017 te verdubbelen en roept inwoners van en bedrijven in Tiel een bijdrage te doen om de stad snel hartveilig te maken. Hiervoor is er onder andere een samenwerking met Buurtpreventie Passewaaij en Bloemenbuurt Tiel. 

Meer informatie over HeartSafe Tiel: www.heartsafetiel.nl Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

1 donatie
€ 10,00
Doel: € 25.000,00
0%

Deze actie is gesloten.