Hart in actie voor de veiligheid van kinderen

Hart in actie voor de veiligheid van kinderen | Geld inzamelen
 
 
Deze klap met de hamer gaat voor vele kinderen het verschil maken!

Stichting Care if you dare maakt zich hart voor kwalitatieve betrokken zorg en veiligheid. Helaas kunnen veel kinderen door het falen van instanties hier niet op rekenen.

We zijn een actief meldpunt voor ouders en kinderen die vastlopen in het huidige systeem. Via ons meldpunt zijn we in contact gekomen met een moeder, voor wie wij ons hart willen maken. 

Het falende jeugdsysteem heeft deze moeder momenteel €75.000,00 aan procedurekosten gekost. Een aankomende rechtszaak over haar kind gaat haar nog eens ruim €25.000,00 kosten en dit bedrag is in maart 2020 nodig. Dit bedrag is zo hoog omdat ze geen recht heeft op toevoeging van een advocaat. Door de vele fouten die door instanties in de zaak over haar kind zijn gemaakt, waarbij de instanties weigeren om fouten recht te zetten, heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid geadviseerd om een advocaat in de arm te nemen, die gespecialiseerd is in slachtoffers van handelen door organisaties. Dit advies is gegeven aan deze moeder omdat ze in haar recht staat nu de rechten van dit kind aantoonbaar zijn geschonden. De geadviseerde advocaat is duur, maar deze moeder volgt het advies op en handelt. Alles voor haar kind!

Deze rechtszaak gaat na 2,5 jaar ellende eindelijk het verschil maken. Deze moeder is nu dichtbij, deze kostbare laatste stap biedt voor dit gezin de verlossing, maar zoals voor vele zaken geldt dat de laatste loodjes het zwaarst zijn.

Het grote probleem is dat deze verlossende rechtszaak voor haar niet te betalen is. Haar spaarrekening is opgegaan aan eerdere rechtszittingen en ze heeft nog afbetalingsregelingen lopen van leningen voor de eerdere zittingen bij haar familie. Ze is zogezegd failliet.

Wij steunen deze moeder en haar kind, omdat we ervan uitgaan dat door de inzet van deze advocaat belangrijke jurisprudentie ontstaat, waardoor we voor vele andere ouders verder kunnen komen met hun kind(eren).

Door deze zaak kunnen we landelijk het verschil gaan maken!

We hopen dat u zich, net als wij, hiervoor hart wilt maken en doneert.

Alvast ontzettend bedankt!

Het zou ontzettend helpen als deze crowdfunding zoveel mogelijk gedeeld wordt, want alle beetjes helpen.

Een dankbare groet,

Stichting Care if you dare.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
43 donaties
€ 760,00
Doel: € 25.000,00
3%