Hardlopen voor MCDD

Hardlopen voor MCDD | Geld inzamelen
 
 
Persoonlijke hardloopshirts voor aandacht voor MCDD

In 2019 liepen we met 4 mensen (uit 3 gezinnen) mee op de 5 kilometer van de IJsselloop in Deventer in een speciaal hardloopshirt voor de stichting Onbegrijpelijk Brein. Onbegrijpelijk Brein zet zich in voor meer bekendheid voor MCDD, Multiple Complex Develeopmental Disorder. Een complexe ontwikkelingsstoornis die onder ASS (autismespectrum) is 'geschoven', maar veel meer impact heeft op cliënten en hun gezinnen dan vaak wordt aangenomen. Als moeder van een jongere met MCDD ben ik sinds de IJsselloop blijven hardlopen en heb ik de facebookgroep 'hardlopenvoormcdd' opgericht. Op 19 april 2020 hoop ik met veel andere ouders, hulpverleners, familieleden en vrienden van mensen met MCDD aan de start te staan van de IJsselloop om het werk van de stichting Onbegrijpelijk Brein te promoten. Zij geven voorlichting, leiden ervaringsdeskundigen op en zijn vraagbaak voor ouders die soms niet meer weten waar ze terecht kunnen. 

Maar dan moeten we wel herkenbaar zijn! Vandaar deze actie. 

Met deze sponsoractie willen we graag hardloopshirts laten maken voor betrokkenen die op 19 april (en daarna) willen hardlopen voor aandacht voor MCDD en het werk van Onbegrijpelijk Brein. Deze hardloopshirts worden ook persoonlijk: we willen graag laten zien vanuit welke 'rol' iedereen meeloopt.  

Dus "Ik loop als moeder: begrip voor MCDD" of "Ik loop als begeleider: begrip voor MCDD" of "Ik loop als broer: begrip voor MCDD". Ook komt het websiteadres van de stichting op het shirt: onbegrijpelijkbrein.nl Deelnemers krijgen het shirt bij de IJsselloop en zullen de shirts hopelijk ook daarna tijdens hun trainingsrondjes of andere wedstrijden dragen en zo helpen om steeds meer (h)erkenning te krijgen voor MCDD en het belangrijke werk van de Stichting Onbegrijpelijk Brein. 

Het geld dat je doneert wordt via doneeractie rechtstreeks overgemaakt naar de stichting Onbegrijpelijk Brein. 

De reden om de IJsselloop als basis te kiezen, is omdat Remco en Esther met hun stichting Onbegrijpelijk Brein gevestigd zijn in Eefde, vlakbij Deventer. We lopen daar ook als een eerbetoon aan hun overleden zoon Kai. 

Meer info of op een andere manier helpen? Mail dan naar hardlopen@onbegrijpelijkbrein.nl 

Met de opbrengst van deze actie worden de shirts gekocht, die we dankzij een fantastische hardloopshop in Twente tegen inkoopsprijs kunnen aanschaffen. De grootste kosten zitten in het bedrukken, maar we hebben ook een aanbod om de belettering wel te betalen, maar het handwerk zelf te mogen doen in de hardloopshop zodat we ook daar wat kosten kunnen besparen. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
29 donaties
€ 395,00
Doel: € 1.500,00
26%