Hard glas voor de kas! Sponser de 55 km Trailrun

Hard glas voor de kas! Sponser de 55 km Trailrun | Geld inzamelen
 
 

Elke meter = 1 euro. Wil je 25 , 55 of 110 meter sponsoren? Super bedankt!

Help Klooster Nieuw Sion aan gehard glas voor de kas.
Elke dag willen we gastvrij zijn en de waarde van lokaal en eerlijk voedsel delen met onze gasten. Wat is mooier dan hen mee te laten genieten van gezonde groenten uit eigen tuin? Omdat er steeds meer gasten komen én onze woongemeenschap groeit, zijn we hard bezig zelfvoorzienend te worden en daarvoor is er in de moestuin een kas gebouwd. Het centrum van ontmoeting in de moestuin en een waardevolle plek voor mensen die door het werken in de moestuin tot rust komen. Dit voorjaar gaan we de kas gebruiken.

De fundering, spanten en de gemetselde borstwering hebben we met vrijwilligers en onze aannemer Bajo gebouwd. De stalen constructie met gehard glas moesten we uitbesteden. Het veilig plaatsen van het glazen huis met gehard glas is enorm duur.  Daarnaast willen we mensen goed kunnen begeleiden die in de kas komen werken. Denk aan bewoners uit het AZC en onze gasten. Ook deze begeleiding kost geld. Daarom hebben we  jouw financiële steun nodig. Help jij mee onze droom te verwezenlijken om onze gasten en bewoners nog deze zomer te laten genieten van de kas? 

Sponsor de 55 km Trailrun
André Bikker wil op zaterdag 6 mei met een 55 km Trailrun €55.000,- bij elkaar hardlopen. Dat is per km €1000,- en per meter €1,00. Met €30,- sponsor je bijvoorbeeld al 30 meter. Hij trailt vanaf zijn woonplaats Doesburg naar Klooster Nieuw Sion in Diepenveen. Als alle 55 kilometers gesponsord worden is de hele kas gefinancierd! Als ontwerper van de kas wil hij ook financieel meebouwen aan dit voorbeeld project.

Geef je een donatie? Dan krijg je vanuit de moestuin een heerlijk gezond bedankje. Dit kan je tijdens de Trailrun op 6 mei gratis komen ophalen tussen 11.00 en 15.00 uur op het buitenterras van Klooster Nieuw Sion. De Kerk, Museumgang en de Schenkerij zijn dan ook open voor bezoek.

Sponsor je mee? Ook als je niets kunt missen, wil je dan deze actie delen in je netwerk via whatsapp of facebook? Dank je wel!

Waarom is jouw bijdrage hard nodig?

  • We willen bijdragen aan een duurzamere samenleving door het zelf produceren van voedsel.
  • We willen onze gasten en woongemeenschap lokaal eten aanbieden.
  • Er is niks leuker en lekkerder dan het voedsel wat je eet op het klooster zelf te zien groeien.
  • Omdat het seizoen in maart begint, hebben we nu het geld hard nodig voor de inrichting en afbouw. Anders missen we een tuinders-seizoen.
  • Het werken in de kas is een zinvolle dagbesteding voor mensen uit het AZC en vrijwilligers, gehard glas is dan een voorwaarde.
  • De moestuin en de kas zijn de nummer één plek voor mensen om te aarden en los te komen van stress. Je ziet veel mensen met burnout klachten binnen enkele maanden daar opknappen.
  • Met gehard glas kunnen we meer in de kas doen, denk aan kookworkshops.

Hoe zijn we aan het bouwen?
We hebben gebouwd met de spanten en de gordingen van de oude ligbox stal die voorheen op de plek van de tuinderskas stond. De spanten staan en de borstwering is door vrijwilligers gemetseld. Prachtig, maar wel duurder dan een kant en klare nieuwe kas. Daarnaast hebben we delen van een bestaande ‘breedkap-kas’ herplaatst als glazen schil om het houten skelet. Om dit veilig te doen en volgens de wettelijke normen moeten we dit uitbesteden aan professionele kasbouwers. Dat is kostbaar. De laatste fase is de inrichting. Denk aan spankabels voor alle klimmende groenten soorten. Zekeringskast voor de nokbeluchting, houten panelen in de deuren, dorpels en voldoende gereedschap voor de medewerkers.

We zijn enorm blij dat  jij de financiering van de kas mogelijk maakt. Dankjewel!
Wil je meer weten over Klooster Nieuw SIon? Bezoek onze website op www.nieuwsion.nl

Diepenveen
04-05-2023

Nog 2 dagen dan is het zover! We maken er met elkaar een hele noestuindag van. Wij starten om 7.00 vanaf de Schilderschool in Doesburg. Wijn zijn Richard Spanjer, Gerard verstrate de verzorges op de fiets. Hier onder lees wat er allemaal te doen is!

 

Moestuindag op Klooster Nieuw Sion

Op zaterdag 6 mei a.s. viert Klooster Nieuw Sion de groei van de eigen moestuin! De komst van de nieuwe moestuinkas, die medio mei wordt geopend, is een belangrijke mijlpaal in het realiseren van de droom van de kloostergemeenschap om steeds zelfvoorzienender te worden. Een trailrun, als sponsorloop voor de moestuinkas, komt die middag aan op het klooster én de eerste aardbeienplanten uit de nieuwe kas zijn die middag op Nieuw Sion verkrijgbaar. 

 


Trailrun voor de moestuinkas

Omdat de realisatie van de moestuinkas een forse financiële investering vergt loopt Andre Bikker, ontwerper van de nieuwe moestuinkas, op 6 mei een 55 kilometer lange trailrun om sponsorinkomsten voor de kas én de verdere ontwikkeling van de moestuin op te halen. Iedereen die de droom van het klooster om zelfvoorzienend te worden wil steunen kan bijdragen aan de actie. Het klooster wil haar bewoners en gasten in de toekomst nog meer laten genieten van gezond, duurzaam en lokaal eten uit de eigen tuin. Gasten van het gastenhuis en de koffieschenkerij van Nieuw Sion kunnen daar nu al van proeven in de maaltijden die ze krijgen voorgeschoteld.  

 

Aardbeienplanten uit de eigen kas

De eerste vruchten die letterlijk te plukken zijn van de nieuwe kas zijn de aardbeienplanten die op zaterdag 6 mei rechtstreeks vanuit de moestuinkas bij de kloosterpoort van Nieuw Sion voor de verkoop worden aangeboden. Wie een hangpot met aardbeienplant koopt, ondersteunt direct de verdere ontwikkeling van de moestuin. Er geldt daarbij op = op, om die reden zijn de hangplanten vooraf te reserveren via de website van het klooster. 

Meer informatie: https://www.nieuwsion.nl/events/moestuindag/


Diepenveen
06-04-2023

De gesponsorde meters komen op gang! Alle sponsoren tot nu toe dank je wel! WIl je de actie voor ons in je netwerk delen heel graag! Mocht je nog bedrijven of instellingen weten die betrokken zijn om de thema's: duurzaamheid, ciruculair bouwen of eten uit de regeio laat het ons weten we sturen ze graag een aanvraag. Op na de 55.000 meter gesponserd. Elke meter = 1 euro!148 donaties
€ 5.582,00
Doel: € 55.000,00
10%