Hans Messie doet Ironman voor House of Animals! | Geld inzamelen
 
 

Hans Messie doet Ironman voor House of Animals!

Hans Messie doet Ironman Lanzarote voor House of Animals!

Ik ben Hans Messie, 61 jaar,bestuurslid bij House of Animals, initiatiefnemer van de kringloopbedrijven Wawollie (waarvan de winst naar goede dierendoelen gaat), veganist en bovenal dierenbeschermer. Op 25 mei ga ik meedoen aan de Ironman 2019 in Lanzarote, mede om het werk van House of Animals te steunen.

De Ironman is een triatlon waarbij deelnemers eerst 3,8 kilometer zwemmen, daarna 180 kilometer fietsen en als dat er op zit een marathon lopen, dus 42,2 kilometer te voet afleggen! En om het nog wat uitdagender te maken is deze Ironman op het prachtige heuvelachtige Canarische eiland Lanzarote.

Met deze prestatie wil ik niet alleen laten zien dat je als veganist zo’n extreme sportprestatie kan neerzetten, ook wil ik geld inzamelen voor House of Animals en dan specifiek voor een documentaire over de komst van de wolf naar Nederland:

In 2009 heb ik in Zuid-Afrika de triatlon gelopen, maar ik verwacht dat de Ironman op Lanzarote zwaarder wordt. Op Lanzarote zijn de omstandigheden extremer, meer wind, hogere golven en grotere hoogteverschillen. Ik wil mezelf blijven uitdagen, daar word ik enthousiast van. Met het meedoen aan deze triatlon wil ik laten zien dat je als veganist prima een extreme sportprestatie kan leveren zonder gebruik te maken van dieren voor extra ‘paardenkracht’. Ik heb er een jaar lang serieus voor getraind en mijn voeding aangepast. Het is geen race die je zomaar kunt doen. Je moet continu gefocust zijn, een kleine stuurfout of verkeerde stap maakt dat je niet meer mee kan doen aan de race waar je zo lang voor hebt getraind. Dat maakt het spannend.

House of Animals huisvest de volgende specialismen:

AnimalsToday.nl: het journalistieke platform voor actualiteit, opinie en reportages;
Het Expert Center: voor voorlichting, educatie en onderzoek, waarin we samenwerken met wetenschappers, overheidsinstellingen en andere belangenorganisaties op het gebied van dierenwelzijn;
Events: organiseert inspirerende lezingen en themabijeenkomsten, met als hoogtepunt de jaarlijkse uitreiking van de House of Animal Awards in Amsterdam;
Investigations: onderzoek naar misstanden en criminaliteit op het gebied dierenwelzijn;
Legal: voor het juridische handwerk en rechtvaardige slagkracht;
Academy: voor het boeken van inspirerende sprekers over uiteenlopende dierenkwesties (nieuw).

Wil je mij - en daarmee House of Animals - sponsoren?

Hans Messie
25-05-2019

RACE DAY!!!

vandaag om 7 uur is het zwemgedeelte van start gegaan!93 donaties
€ 1.850,00
Doel: € 5.000,00
37%

Deze actie is gesloten.