Handen uit de mouwen voor school in Gambia

Handen uit de mouwen voor school in Gambia | Geld inzamelen
 
 
Wij gaan onze krachten inzetten voor een blijvende bijdrage aan een school in Tanjeh.

5 februari 2018

School dankbaar en blij. De leiding, leerkrachten en natuurlijk de leerlingen bedanken alle donateurs!

Dat je het verschil wél kunt maken, hebben wij vorige week zelf mogen ervaren. Drie dagen hebben we dan eindelijk de handen uit de mouwen kunnen steken. Wat een ervaring!

Evenals vorig jaar mochten wij namens het Wereldwiskunde Fonds voor een bedrag van € 2.000,00 lesmateriaal overhandigen. Lessen verlopen inmiddels meer gestructureerd en kinderen boeken vooruitgang, aldus een opgetogen leerkracht.

De eerste dag was er sport & spel voor alle kinderen. Een uitdaging, veel enthousiasme en uiteindelijk een medaille voor allen. De dagen erna doken deze trofeeën meermaals op in het dorp hangend om de hals van de trotse kinderen.

       

Vervolgens zijn wij  met de jongens en meisjes gaan kleuren & tekenen. Zichtbaar genoten ze hiervan (… en wij dus ook). Een aantal tekeningen werd gekozen voor de schildering op de muur rond de school, die wij vorig jaar met geld van jullie allen hebben laten bouwen. Samen met enkele leerlingen en leerkracht Joachim met zes van zijn studenten uit Senegal zijn wij aan de slag gegaan. Tussen de lessen door genoten de overige kinderen mee. De veilige speel- en leeromgeving is nu ook een blije geworden!

En wat is nu het mooie van de eerste stappen van dit renovatieproject?
Sinds vorige week is bekend dat Wilde Ganzen een samenwerkingsovereenkomst met het project is aangegaan!! Samen met de Wolfert Tweetalig, die het 5-jarige renovatieplan onder haar hoede heeft, zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor een nieuw dak op de twee gebouwen, inclusief solar-installatie.
En van het één komt het ander: vanwege het door Barbara (onze enthousiaste contactpersoon ter plaatse) en directie opgestelde meerjarenplan haken er nieuwe, gulle donateurs aan. Vorige week losten de eerste vrachtwagens al de spullen die nodig zijn om de gaten in de vloeren te repareren en vervolgens te tegelen. Wat een prachtige ontwikkelingen.

Eerlijk is eerlijk, we hebben er nog drie dagen vakantie aan vast geplakt. De ruim dertigjarige vriendschap is nog hechter geworden, met een auto hebben we mooi Gambia ontdekt… het overtrof iedere verwachting. We kunnen het iedereen aanraden. Een bezoek aan de school is dan natuurlijk ook mogelijk.

Eind deze week zullen we deze doneeractie-site afsluiten. Tot die tijd is er nog een mogelijkheid tot een bijdrage aan het dak.

Onze dankbaarheid is groot: nogmaals dank voor alle giften!

* * * * * * * * * *

15 januari 2018

Ook al lijkt het streefbedrag gehaald en hebben we mooie dingen kunnen realiseren... nog steeds is iedere euro welkom!

De materialen voor het nieuwe dak zijn gekocht, de voorbereidingen zijn in volle gang en over twee weken gaan we met eigen ogen de ontwikkelingen zien. De begroting is echter nog niet sluitend, maar daar wordt hard aan gewerkt. En dat is gelijk ook de reden dat deze actie nog voortduurt.

Geloof ons: je steun wordt zeer gewaardeerd!

* * * * * * * * * *

9 oktober 2017

Hier zijn we weer!

Na een half jaar van radiostilte, hebben we nieuws.
De tickets naar Gambia zijn onlangs gekocht en eind januari gaan we dan écht de handen uit de mouwen steken. We zijn van plan om de nieuwe muur rond de school goed in de verf te zetten en deze samen met de kinderen op te vrolijken met educatieve muurschilderingen. We kunnen niet wachten!

Maar er is nog meer goed nieuws: Wolfert Tweetalig gaat het stokje van ons overnemen. Fantastisch! Deze middelbare school uit Rotterdam  organiseert ieder jaar internationale maatschappelijke stages voor haar leerlingen. Voor de komende 5 jaar heeft zij de renovatie van ‘onze’ Ousman Bun Affan Basic Cycle and Senior Secondary School als project. Jaarlijks zal een groep leerlingen, na een periode van actieve fundraising,  twee weken in Tanjeh aan de slag gaan. De eerste groep van 18 kinderen en 3 leerkrachten gaat eind februari al.

Evenals wij, zal de groep enthousiaste leerlingen binnenkort gebruik gaan maken van een doneeractie-site. De teller gaat weer op nul en er komt een nieuw streefbedrag.
Overigens, het bedrag van € 3.000,00 dat wij nog in kas hebben, gaat naar de hoogste prioriteit: een nieuw dak. In de afgelopen periode van hevige regen in Gambia zaten de kinderen soms noodgedwongen thuis. Wolfert Tweetalig is vastbesloten hier op korte termijn verandering in te brengen. Het begin is er dus ;-)

Na ons bezoek begin volgend jaar komt er nog een laatste mail van ons. Daarna schuiven wij dus naar de achtergrond, maar zullen we de ontwikkelingen natuurlijk met belangstelling en vertrouwen volgen.

* * * * * * * * * *

6 april 2017

De kinderen in Tanjeh zijn blij!

De afgelopen drie maanden is er van alles gebeurd. Allereerst is de rust in Gambia gelukkig wedergekeerd. De omheining rond de school is af, wasbakken en stromend water bij de
wc-ruimte zijn gerealiseerd en er is een aanzienlijke hoeveelheid wiskunde- en rekenmateriaal naar de bovenbouw gegaan. Daarnaast hebben wij ons bezoek aan Tanjeh verplaatst naar januari volgend jaar, maar.... heeft Ageeth (met familie) inmiddels met eigen ogen de ontwikkelingen op 'onze' school gezien. Wat zijn de kinderen, leerkrachten en eigenlijk het hele dorp ontzettend dankbaar en gelukkig met uw steun!

In totaal is er een bedrag van maar liefst € 10.000,00 gedoneerd door jullie allen. Bijzondere dank gaat naar de drie (ex)jarigen die hun verjaargeld geschonken hebben. Daar bovenop kwam nog het bedrag van € 2.000,00 van het Wereld Wiskundefonds. Hartverwarmend!

De komende negen maanden zal deze site blijven bestaan.

Wil je ons extra steunen, heb je iets te vieren, zoekt de school van je kinderen een goed doel, wil je bedrijf een bijdrage leveren aan een ontwikkelingsproject of wat dan ook... je weet ons te vinden. 

Op dit moment zijn we nog in overleg voor een goede en duurzame bestemming van het overige bedrag. Wie weet groeit dit bedrag nog en kunnen we, naast veel meubilair, ook de grootste wens vervullen: een nieuw dak!

Lieve mensen, voor nu dan even 'uit het oog', maar zeker niet 'uit het hart'.

Als laatste: denk eens aan Gambia als vakantieland, zeer de moeite waard. Wil je de school bezoeken, laat het ons weten.

* * * * * * * * * *

19 januari 2017

Hoe dubbel?

De wervingsactie is mede dankzij jouw bijdrage een groot succes geworden. Het jaar begon daarom ook  goed voor de kinderen in Gambia. Met een tomeloze energie en veel enthousiasme heeft onze contactpersoon Barbara met de school overlegd, hebben we samen offertes bestudeerd en is er uiteindelijk gestart met de bouw van een omheining rond de school. Aan een veilige leer- en speelomgeving voor alle leerlingen wordt momenteel met man en macht gewerkt, ook vandaag!

En dat is gelijk het dubbele…

Gisteren heeft ook iedereen het nieuws over de situatie in Gambia gehoord. De kinderen gaan niet naar school, de bevolking houdt de adem in en ons geplande vertrek over twee dagen gaat niet door. Wij leven mee met de Gambiaanse bevolking en vertrouwen net als zij op een goede afloop en een betere toekomst.

Vorige week is het streefbedrag van € 5.000 gehaald. Tezamen met de andere wervingsactie zitten we momenteel op maar liefst ruim € 8.600. Een kopieermachine is onderweg en een aanvraag voor een substantiële hoeveelheid reken- en wiskundematerialen is positief ontvangen en in behandeling. Geweldig lieve mensen, onze dank is groot!

Eerlijk is eerlijk, het was even slikken gisteren. Wanneer we naar Tanjeh gaan, is nog niet zeker. Wél is zeker dat we gewoon doorgaan met ons project.  Belofte maakt schuld en die lossen we maar al te graag in. Het zal even duren voordat we met eigen ogen zullen zien wat we met jouw steun hebben kunnen realiseren.  Je hoort van ons.

* * * * * * * * * *

14 januari 2017

Fantastisch, we hebben met elkaar het streefbedrag van € 5.000,00 gehaald!! Wat zijn we iedereen dankbaar.
Méér geld gedoneerd krijgen is geen enkel probleem ;-)
Ook dat zal verantwoord en duurzaam besteed gaan worden in Tanjeh, beloofd!

* * * * * * * * * *

10 december 2016

Veel dank aan alle donateurs!

We hebben goed nieuws.
Wie had verwacht dat we al binnen twee weken de helft van ons  streefbedrag  geschonken zouden krijgen? Vol enthousiasme checken we de site, naarstig appen we heen & weer. Blij worden we van alle hartverwarmende reacties en natuurlijk de donaties.

Na een maand staat de teller nu op € 3.500,00 met nog ruim 40 dagen te gaan om de laatste 30% binnen te krijgen. De wervingsactie die we hiernaast nog hebben, heeft ook al een flink bedrag opgeleverd:  € 2.249,28 om precies te zijn. Vorige week stonden we bijvoorbeeld nog op een rommelmarkt. Het was een koude dag, maar de liefdevolle reacties van mensen en spontane donaties verwarmden onze harten.

De school is op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen, we denken samen goed na over een verantwoorde, duurzame besteding van het geld.
Het werven van nog meer donateurs heeft onze prioriteit op dit moment.  We vragen je deze actie met zoveel mogelijk mensen te delen via Facebook. Ook delen via WhatsApp en e-mail of gewoon in een gesprek zal helpen. Hoe geweldig zou het zijn om in deze maand, waarin we wat meer nadenken over onze medemens, die het vaak een stuk slechter heeft dan wij, ons doel zouden kunnen bereiken: een betere toekomst voor de kinderen van de school in Tanjeh!

Nogmaals veel dank en we houden je op de hoogte van ons project.

Wij wensen je alvast zinvolle kerstdagen en een positief 2017, waarin we veel kunnen betekenen voor een ander.

 * * * * * * * * * *

12 november 2016 

Met deze actie willen wij je aandacht vragen voor een mooi project waarvoor wij ons alle zes gaan inzetten.

Ken je ons?
Wij zijn Ageeth, Claudia, Corinne, Heleen, Ineke en Mariëlle en al sinds onze studietijd dikke vriendinnen. Inmiddels 30 jaar delen wij lief & leed met elkaar.  Tijdens ons maandelijkse etentje hebben we besloten om onze bijzondere band te vieren. Wij gaan onze krachten inzetten voor een blijvende bijdrage aan een school. Het is de plek die ons bindt en welke een onmisbare basis is voor verdere ontwikkeling en toekomstperspectief. Dit gunnen wij  ieder kind: door scholing uitzicht op een mooiere toekomst.

Wij hebben gekozen voor de Ousman Bun Affan Basic Cycle and Senior Secondary School in Tanjeh, Gambia. Deze school is hard toe aan een grondige renovatie: het dak is kapot, er zijn gaten in de betonnen vloer  en er zijn vrijwel geen banken en tafels voor de leerlingen. Het is er warm, grauw en stoffig en er is geen elektriciteit. Ook is er een tekort aan lesmateriaal.

In januari gaan wij een week naar Gambia om onze handen uit de mouwen te steken. Inmiddels hebben we al een leuk bedrag opgehaald , maar natuurlijk is er nog veel meer nodig  om de school van de meest essentiële zaken te voorzien.  Wij willen je dan ook vragen een bedrag te doneren. Zelfs het kleinste bedrag zal het verschil maken voor de kinderen van deze school.

Welk bedrag je ons ook doneert, het wordt enorm op prijs gesteld!

Met een vriendelijke vriendinnengroet,

Ageeth Dirks-de Bruijne 
Claudia Straatman         
Corinne Verstoep
Heleen Poortvliet                        
Ineke Happel               
Mariëlle Dupont

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
191 donaties
€ 6.974,00
Doel: € 5.000,00
139%