Handen uit de mouwen voor Kaapstad

Handen uit de mouwen voor Kaapstad | Geld inzamelen
 
 
Op deze manier vragen wij aandacht voor een aantal mooie projecten in Kaapstad

Wij zijn Okki, Fleur, Kelly, Annet, Meike, Jorn, Minke, Bram, Demi, Joep, Ralph, Maartje en Noortje, studenten van het ROC Sport en Bewegen in Tilburg. Wij zijn door school geselecteerd om samen drie weken naar Kaapstad te gaan. Onze groep kan je omschijven als zeer divers omdat iedereen een andere richting heeft op school. In Kaapstad gaan wij onze krachten bundelen en hopen wij een blijvend positief resultaat te halen voor onze projecten en doelen.

Wij gaan in Kaapstad naar een aantal projecten:

- Beth Uriel Boys home:

Vaak hebben de ouders van jongeren niet genoeg geld om voor hun kind te zorgen. Beth Uriel Boys home is een huis waar ze jongens opvangen om ze een goede toekomst te bieden. Hier krijgen de jongens eten, drinken, scholing, een slaapplek etc. Met als doel om zelfstandig te kunnen leven en positiviteit naar het dorp te brengen waar ze vandaan kwamen. Het probleem is dat de baas van het huis nauwlijks geld krijgt om de jongens deze toekomst te bieden. 

http://www.bethuriel.co.za/

- Embrace Dignity

Naast de jongens die op straat belanden door geldgebrek zijn er ook jonge meiden die op straat terecht komen. Omdat de meiden geld moeten verdienen om te kunnen leven, belanden ze vaak in de prostitutie. Embrace Dignity is een organisatie die de meiden in een huis opvangen en ze helpen om aan hun toekomst te werken. Door middel van het inzamelen van geld en laptops kunnen ze de meiden een andere manier van werken laten zien. Op deze manier kan de organisatie ervoor zorgen dat de meiden uit de prostitutie komen. 

http://embracedignity.org.za/ 

- Verschillende basisscholen

Veel kinderen die motorisch sterk zijn worden snel geaccepteerd en betrokken bij een sportgroep. Kinderen die motorisch slecht zijn, vallen hier vaak buiten. Door het geven van sportles, sportdagen en andere beweegactiviteiten gaan wij laten zien dat ieder kind kan bewegen op zijn of haar eigen niveau. Door het schenken van materialen kunnen er meer manieren zijn waarop de kinderen kunnen bewegen.

- Een gevangenis 

In de gevangenis gaan wij sport geven aan jongeren die in de gevangenis zitten. De mensen die in de gevangenis zitten hebben een hele kleine cel en komen niet vaak buiten. Hun dankbaarheid is groot wanneer wij een sportdag mogelijk maken.

- Centrum voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking 

Er zijn diverse centra in Kaapstad waar mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking leven. Vaak zijn deze centra kaal en moet er veel gebeuren om een goede sfeer te creëren. Wij gaan ervoor zorgen dat wij een centrum op gaan vrolijken en woonbaar te maken.

 

In januari zullen wij dus drie weken naar Kaapstad gaan om onze doelen te behalen door op welke manier dan ook onze handen uit de mouwen te steken. Wij zijn natuurlijk al gestart met het voorbereiden van verschillende sponsor activiteiten die binnenkort zullen plaatsvinden, maar er is natuurlijk geld en materialen nodig om al deze projecten te steunen. Daarom willen wij aan jullie vragen om een bedrag te doneren. De kleinste bedragen maken al een verschil. 

Welk bedrag u ook doneert, wij en de mensen in Kaapstad waarderen dit enorm! 

Met sportieve groeten,

Okki , Fleur, Kelly, Annet, Meike, Jorn, Minke, Bram, Demi, Joep, Ralph, Maartje en Noortje

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
13 donaties
€ 215,00

Deze actie is gesloten.