Handbikebattle voor RijndamRacers en LilianeFonds

Handbikebattle voor RijndamRacers en LilianeFonds | Geld inzamelen
 
 
Fietsmogelijkheden creëren voor mensen met een beperking

Samen met mijn teamgenoten van RijndamRacers ga ik op 22 juni 2017 de handbikebattle in Oostenrijk doen. Een battle op de Kaunertalergletscherstrasse van 20 kilometer met bijna 1000 meter hoogteverschil. Op armkracht gaan we de Kaunertalergletscherstrasse beklimmen met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,4% en een maximaal stijgingspercentage van 13%. Deze uitdaging wil ik niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen aangaan. 

Rijndam Racers

Met deze actie werf ik samen met mijn teamgenoten sponsorgeld voor de aanschaf van een elektrisch ondersteunde handbike om mensen met een dwarslaesie of amputatie op een sportieve manier te stimuleren in beweging te zijn en kennis te maken met de mooie handbikesport.

Liliane Fonds

In Nederland zijn er gelukkig veel mogelijkheden voor mensen met een beperking. In de armste streken van Afrika, Azië en Latijns-Amerika leven ten minste 40 miljoen kinderen met een handicap die het veel minder getroffen hebben. Een poosje geleden ontmoette ik Gerwin van Uden die met Stichting Uwezo.nl geld inzamelt om kinderen met een handicap in andere landen te helpen door het Liliane Fonds te steunen. Ik wil hier ook graag aan bijdragen. Om deze reden ga ik ook handbiken voor kinderen zoals de 12-jarige Sosthène.

Als peuter kreeg hij polio waardoor hij niet meer kan lopen, maar dat houdt hem niet tegen. Vorig jaar kroop hij naar school en schreef zichzelf in. Zijn opa, die voor hem zorgt, wist van niets. Bij thuiskomst haalde Sosthène zijn opa over om de eerste schoolrekening te betalen. Zijn vindingrijkheid kent geen grenzen. Hij strijkt zelfs zijn eigen kleren met een colafles. Sosthène heeft inmiddels een driewieler om makkelijker naar school te gaan. Het Liliane Fonds steunt Sosthène’s ontwikkeling door zijn schoolkosten en het onderhoud aan de driewieler te vergoeden.

Doneren

Ik zou het echt geweldig vinden als je deze actie voor de bovengenoemde goede doelen steunt! Je kunt me ook helpen door dit bericht door te sturen naar anderen. Alvast heel hartelijk bedankt!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

8 donaties
€ 240,00

Deze actie is gesloten.