Handbike voor Jan

Handbike voor Jan | Geld inzamelen
 
 
Steun Jan om te doen wat hij ontzettend graag doet, sporten!

“Onze Jan” (Simpelaar) is een fanatieke sporter binnen ons centrum. In april dit jaar sloeg bij Jan het noodlot toe. Na een goed winterseizoen op de spinningfiets ging hij voor zijn eerste ritje buiten op de racefiets. Jan kreeg last van zijn been tijdens zijn training. Bij thuiskomst is Jan op aandringen van vrouw Joke (eveneens een fanatieke sporter binnen ons centrum) en zoon naar de dokter gegaan die hem meteen doorverwees naar het ziekenhuis. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Jan een kuit aneurysma (een plaatselijke verwijding van een ader) had.

Jan is direct geopereerd. Er werd gehoopt dat het verholpen kon worden met een omleiding. Helaas bracht dit niet het resultaat waarop gehoopt werd. Uiteindelijk is Jan 4 keer geopereerd in een tijdsbestek van een paar dagen en kon Jan zijn been helaas niet gespaard blijven.

Jan is geen type om bij de pakken neer te zitten. Zijn positiviteit en zijn wil om hier sterk uit te komen was en is onbeschrijfelijk en is hij onbewust een inspirator en motivator voor vele anderen. Een prachtig mens!  

Jan is na de operaties direct begonnen met revalideren bij de Lindenhof en heeft het sporten daarna bij Focus Fit weer opgepakt.

Jan is uitgekozen om op 13 juni 2019 met een select groepje, in een team deel te nemen aan een wedstrijd in Oostenrijk. Dit houdt in, de Kaunertaler gletsjer beklimmen, 20 km met stijgingspercentages tot 16% met een handbike (waarmee Jan afgebeeld staat op de foto).

Dit kan echter niet met een gewone handbike. De kosten die gemaakt moeten worden voor een racehandbike zijn erg hoog en worden ook niet vergoed door instanties. 

Door deze actie willen we een zo groot mogelijk bedrag ophalen om Jan een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31-12 kun je doneren. Tijdens de spinningmarathon op 31-12 in ons centrum willen we Jan een check overhandigen met het opgehaalde bedrag. Elk bedrag is welkom. 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
92 donaties
€ 1.970,00

Deze actie is gesloten.