Haar voor iedereen!

Haar voor iedereen! | Geld inzamelen
 
 
Wij zijn klas ASP15 2 uiterlijke verzorging van het Summa College in Eindhoven.

Haar voor iedereen! 

Wij zijn klas ASP15-2 uiterlijke verzorging van het Summa College in Eindhoven. Wij willen graag met onze klas een steentje bijdragen in het ophalen van geld voor goede doelen, we vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf mooi kan voelen op zijn/haar eigen manier. Daarbij vragen wij jullie hulp! 
 
VIPE verzamelt hoogwaardige gebruikte pruiken, reinigt & modelleert deze èn brengt ze GRATIS terug in de maatschappij bij mensen die een pruik hard nodig hebben. Daarmee hergebruiken we een goed product, kunnen ex-patiënten hun ziekteproces deels emotioneel afsluiten omdat hun pruik op een hele waardevolle plek terecht komt en bieden we andere patiënten de kans op een kwalitatief goede pruik. 
VIPE is ontstaan omdat er een behoefte is aan kwalitatieve pruiken voor iedereen. Door goede gebruikte pruiken te reinigen (deze pruiken zijn gegarandeerd schoon volgens de RABC-normen) en modelleren vervullen zij deze behoefte. Een goede pruik is duur, ziek zijn is duur, voor steeds meer mensen wordt de toegang tot een kwalitatief medisch hulpmiddel (wat een pruik is) steeds lastiger. 
VIPE is een sociale, duurzame en ondernemende stichting. Zij werken uitsluitend met vrijwilligers en ze zijn voortdurend bezig met het leggen van verbindingen met mensen en organisaties die vanuit dezelfde sociale en duurzame gedachten werken.  
 
Het verhaal van Marijke 
“De eerste keer dat ik mezelf met mijn pruik op zag dacht ik: ‘Hé, daar is Marijke weer!’ Niet die vrouw waaraan iedereen kan zien dat ze ziek is. Dat was echt heel fijn. Ik kon bij de communie van mijn kleinkinderen gewoon als mezelf de kerk inlopen. Echt een heel emotioneel moment, vooral ook omdat toen nog niet veel mensen wisten dat ik ziek was. Dat kwam daarna pas.” Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

10 donaties
€ 86,00

Deze actie is gesloten.