Haal Mahad uit de hel

Haal Mahad uit de hel | Geld inzamelen
 
 

Wij hebben met een uitzichtloos familiedrama te maken dat we niet zonder uw hulp kunnen oplossen. 

Op 2 november kreeg ik een verontrustend telefoontje. Mijn jongste broer Mahad lag in coma. Hij zou in een ziekenhuis in Djibouti (Oost Afrika) liggen met een hersenbloeding. Mijn moeder en ik gingen er direct heen. Mahad bleek een hersenstambloeding te hebben. De hersenstam regelt alle belangrijke lichaamsfuncties, zoals hartslag, ademhaling, bloedsomloop en nog veel meer. Wonder boven wonder heeft hij het overleefd, maar zijn gezondheidssituatie is nog steeds slecht. Hij ligt 24 uur per dag in bed, is halfzijdig verlamd, kan niet praten en niet slikken, terwijl hij volledig bij bewustzijn is. Hij zit in feite gevangen in zijn eigen lichaam. Mijn zus en mijn moeder van 74, ziek en vergeetachtig, zijn op dit moment bij hem. Ik ben teruggekomen naar Nederland om de kosten voor hen te kunnen dekken en sondevoeding voor hem te regelen in verband met zijn slikproblemen. 

Hersenstambloeding behandeling en revalidatie niet mogelijk in de regio

Mahad kan in Djibouti niet de medische behandeling krijgen die hij nodig heeft. De artsen doen hun best, maar zij werken onder heel moeilijke omstandigheden. Ze zijn overbelast, er is weinig kennis over de ziekte, er zijn geen medische hulpmiddelen, geen revalidatiecentra, geen logopedie en geen geschikte voeding (sondevoeding).  Mahad ligt door ruimte- en personeelsgebrek op dit moment in een kamer met 7 andere patiënten. Deze patiënten zijn er vaak slecht aan toe en overlijden binnen een paar dagen. Hij wordt dagelijks geconfronteerd met de dood. De angst in zijn ogen is onbeschrijfelijk en hartverscheurend. Daarom wordt hij vaak in slaap gehouden, terwijl hij graag voor zijn herstel wil vechten. Als hij daar langer blijft, loopt hij een groot risico zelf te overlijden. In ieder geval maakt hij geen schijn van kans om te herstellen. 

Behandeling in Nederland wel mogelijk

Volgens zijn behandelend arts zou Mahad nu voorzichtig moeten beginnen met revalideren. In Djibouti en in de regio zijn echter geen revalidatiecentra. Mahad kan in Nederland behandeld worden mits wij de kosten kunnen dekken van het (medisch) transport naar Nederland en alle behandelingen in Nederland. De kosten van alleen het transport per ambulancevliegtuig naar Nederland bedragen al € 78.000. Deze kosten zijn voor onze familie onmogelijk te dragen. Met uw donatie geeft u Mahad de kans om te ontsnappen aan zijn afschuwelijke lot. Met uw hulp krijgt hij de mogelijkheid om aan zijn herstel te werken en dichtbij zijn familie te zijn. Dat wil hij heel graag. Mijn moeder, mijn tweede broer en ik wonen in Assen, mijn zus in Frankrijk. Wij zijn de enige familie van hem. Mahad heeft verder niemand daar, behalve een paar bekenden. Hij heeft geen vrouw en geen kinderen.

Mahad is 27 december 40 jaar oud geworden. Hij heeft 8 jaar in Assen gewoond. Hij was een slimme jongeman. Binnen een paar jaar beheerste hij de Nederlandse taal en ging hij studeren aan de Hanzehogeschool in Groningen.  Mahad heeft niet veel geluk in zijn leven gehad. Zijn vader is overleden toen hij 8 jaar oud was. Mahad was een gevoelige jongen, hij kon de trauma’s die hij tijdens de burgoorlog in Somalië heeft opgelopen moeilijk verwerken en kreeg aanhoudende depressies. In 2008 ging hij met vakantie naar Afrika terug, in principe voor één jaar om te kijken of hij zich daar beter zou voelen. Toen hij daar een poosje was, verergerden zijn psychische problemen. Zijn verblijfsvergunning in Nederland kwam te vervallen en hij kon niet meer terugkeren. 

De eerste maanden zijn cruciaal om te revalideren en voor het herstel van de functies. Wij zijn deze actie gestart omdat we als familie radeloos zijn en niet meer weten waar we het moeten zoeken.  

Haal Mahad uit de hel. Geef hem perspectief. 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
16 donaties
€ 785,00
Doel: € 200.000,00
0%