Gwen en Don droesvrij

Gwen en Don droesvrij | Geld inzamelen
 
 
Help mee Gwen en Don droesvrij te maken.

Hi, bedankt voor het lezen!

De reden van deze doneeractie? Vooral een samenloop van omstandigheden waardoor ik nu om jullie hulp wil vragen.

21 mei is Donovan geboren, mijn eerste prachtige zelfgefokte veulen. Mijn lieve merrie Gwen werd voor de eerste keer moeder.

8 dagen later mocht ik ook voor de eerste keer moeder worden. Prachtig he? Dubbele roze wolk zou  je denken, maar helaas liep dit wat anders.

Toen Donovon 2 weken oud was, kreeg hij koliek, gelukkig goed te verhelpen door de DierenArts maar die doet het natuurlijk niet gratis.

In diezelfde periode ging het ook niet zo goed met mij, veel zorg nodig en helaas werd niet alles vergoed, maar wat nodig is, is nodig.

Zware periode brak aan omdat mijn lieve kind veel krampjes had, hij heeft veel gehuild, ik kon niets vanwege slecht lijf en Gwen en Don moesten door iemand anders worden verzorgd.

Begin augustus kwam mijn zoontje in het ZH met een nierbekkenontsteking, amper 10 weken oud en toen al zo ziek. Tegelijkertijd raakte Gwen besmet met het droes bacterie.

Gwen werd behandeld, 6 dagen achter elkaar kwam de DierenArts haar penicilline spuiten. Zonder resultaat, 6 dagen later werd Gwen alsnog weer ziek.

4 dagen nadat Gwen ziek werd, werd Donovan ook ziek. Hij kreeg hele hoge koorts en na een week 'aankijken' waarin hij nog wel gewoon at en dronk werd het echt tijd voor de DierenArts omdat hij toch verder achteruit ging. Die dag is de DierenArts 2x met spoed gekomen omdat hij hard achteruit ging en we zijn die avond/nacht nog naar de kliniek gereden met beide ponies.

2 weken hebben ze op de kliniek moeten staan. Donovan werd elke dag nagekeken en zonodig behandeld. Na die 2 weken was ik blij opgelucht, hij mocht mee naar huis en hoefde alleen nog maar 6 weken te wachten en beide ponies dan te onderzoeken of ze drager zijn of niet.

 

En nun is het dus zo ver, vrijdag gingen ze mee naar de kliniek. Beide pony's werden met de scope bekeken en gespoeld. Bij Donovan werd er helaas pus resten gevonden. En daarom staan ze nu weer op de kliniek. Donovan moet namelijk elke dag gespoeld worden (en zo'n spoeling is heel kostbaar rond de 270 per keer) en ze proberen de resten er uit te halen.

 

Nu moeten we weer 2 weken wachten en moet hij opnieuw weer gespoeld worden. Die spoeling mag opgestuurd naar de GD en dan is het wachten op de uitslag.

 

Na al deze pech vraag ik dan ook om hulp, net het ene steuntje in de rug waardoor we er weer beter tegen aan kunnen.

 

Waarom deze onderzoeken? Om te voorkomen dat nog meer paarden deze vreselijke ziekte krijgen. Helaas gaan er ook nog paarden dood door deze nare ziekte, hij is hardnekkig en maakt je dieren echt vreselijk ziek. Voor de eigenaren is het ook vreselijk omdat het heel besmettelijk is, allemaal protocollen moeten nageleefd worden. Ook als de ziekte bij het eigen dier al voorbij is. In mijn geval staan mijn pony's al sinds half augustus afgezonderd van andere paarden.  En in deze tijd mogen de dieren ook hun stal of erf niet verlaten.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
40 donaties
€ 555,00

Deze actie is gesloten.