Gun jij deze zwerfkatjes een goede start ?

Gun jij deze zwerfkatjes een goede start ? | Geld inzamelen
 
 
sterilisatie vaccinatie van zwerf moederpoes met drie jongen in Maré les Bois

Begin juli van 2018 kwam bij ons een moederpoes aangelopen. Ze had drie jongen bij zich. Ze heeft zich geïnstalleerd bij ons in de houtschuur en zocht duidelijk hulp bij het opvoeden van haar jonkies.

Inmiddels hebben we ze een beschut plekje in de schuur toebedeeld en geven we ze te eten.

Om nu te voorkomen dat we volgend jaar met een veelvoud van katten zitten, willen we ze graag laten steriliseren en castreren. Dit voorkomt ook ziektes en gevechten onderling. Het is in Frankrijk verplicht om katten die bij een dierenarts zijn geweest te registreren. Ze worden dan getatoeëerd. Ook die kosten moeten we dus bij elkaar zien te sprokkelen.

In totaal gaat het om drie dames en één heer en zullen de kosten als volgt zijn:

Castratie mannetje 1 x  70,- =  70,- euro

Sterilisatie dames   3 x 120,-= 360,- euro

Tatoeages verplicht 4 x  30,- = 120,- euro

vaccinaties             4 x  35,- = 140,- euro (voorlopige schatting, precieze bedrag hoor ik nog)

Al met al een aardig prijzenpakket van totaal 690,- euro

Inmiddels heb ik positief contact gehad met de organisatie Les Chats Libres du Bazois (https://chatslibresbazois.wixsite.com/chatslibresbazois).

Zij willen de sterilisatie/castratie en de tatoeages van de jonkies op hen nemen. Daar ben ik superblij mee en dat scheelt dus al weer 400,- euro. Blijft er toch nog 290,- euro over wat betaald moet worden.

Graag roep ik jullie hulp in om deze mooie, lieve familie te helpen. Ik heb een heerlijk plekje in de schuur en geef ze eten, kunnen ze (mede door jullie hulp) ook nog geholpen worden zodat ze een goede start maken met hun leven?

Elke bijdrage is welkom, vele kleintjes maken immers ook een grote donatie!

Namens Smurf, Stippie, Droppie, en Snoepie heel erg bedankt!

Met een lieve poezengroet,

Margo Kool-de Kemp

N.B. Mocht er meer geld opgehaald worden dan de benodigde 290,- euro, dan zal dit besteed worden aan antivlooien/antiwormenkuur  en aan eventuele dokterbezoekjes in de toekomst. 

Margo Kool
23-11-2018

Wat een avontuur... vier zwerfkatjes naar dierenarts brengen om ze te laten ‘helpen’. Nou dat ging niet helemaal zonder slag of stoot!
Eerst mama in een doos, dat ging makkelijk. Appeltje eitje, dachten we. Dus nu alleen nog de drie kleintjes... dat ging niet geheel volgens plan. Eerst ze lokken met drie lege etensbakkies.
Daar trapten ze niet in. Dus paar brokken erin en nogmaals proberen. Ja! Gelukt. Ik twee in hun nekvel en Raymond de derde. Maar toen moesten ze nog de doos in!
Tja. Met één vrije hand de flappen dichtvouwen ging natuurlijk niet. Die kleintjes zijn vliegensvlug! Dus twee schoten er weer uit.
Pot met pasta op de tafel moest het daardoor ontgelden. Eén van de twee sprintte naar de deur en was al weer snel buiten.
De andere was fietsie. 🙀 Ze moest nog ergens in de keuken zijn, maar we konden haar nergens vinden. Eerst het ukkie buiten maar zien te vangen. Een stuk banger dan anders liet ze zich niet meer zo snel vangen.
Na een tijdje kwam ze, hongerig als ze was, toch weer op het bakkie voer af. Dit keer ging het wel goed. En zaten er dus al twee in de doos.
Nu de derde nog... die zat heel stil in het uiterste hoekje onder een kastje. We kwamen er net niet bij, dus kastje van zijn plek. Toen schoot ze naar de buitendeur. Die hadden we wijselijk dicht gedaan. 🤗
Voor we het wisten hing ze in de vitrage! Deze is dus nu vakkundig gesloopt. 🤔 Maar uiteindelijk zat ze dan toch in de doos, bij de rest.
Goed, dachten we. We kunnen op pad.
Net toen we onderweg waren hoor ik de doos opengaan achterin.
Nee hè! Mama was los. 🙀 dus weer terug en eerst zien dat we haar weer in de doos krijgen. Wonderlijk liet ze zich redelijk snel weer pakken.
Uiteraard hebben we de doos nu heel goed dicht geplakt.
Onderweg ging alles goed.
Bij aankomst zien we dat de doos van mama vakkundig open gekrabd is. Maar geen spoor van mama!!
Bleek dat ze helemaal achterin de bak verstopt zat. Ik ben bij haar gaan zitten met de achterdeuren dicht.
Ze kwam al snel naar me toe. Ondertussen heeft Raymond een reismand/kooi gevraagd bij de dierenarts. Uiteindelijk is het toch allemaal goed gekomen.
Op dit moment zijn ze dus allemaal onder de pannen.
Ze waren super gestresst bij de arts. Alle vier erg timide en bang. Ze zullen het ons niet in dank afnemen, vrees ik.
Nu eerst maar een bakkie koffie.
Vanmiddag mogen we ze weer halen. Wordt vervolgd! 🤗😘


Margo Kool
14-11-2018

YES!!!

De sterilisatie van mama is bij elkaar! Allemaal heel erg bedankt. 11

Inmiddels hebben we een afspraak gemaakt met de organisatie 'Les Chats Libres du Bazois', ze mogen vrijdag de 23e onder het mes. We moeten er al vroeg zijn, om 9:15... en het is ongeveer 40 minuten rijden.  4

Nu maar hopen dat we ze allemaal zo vroeg kunnen vangen.

Vanaf morgen alvast trainen met een doos, zodat ze daar niet bang voor zijn die vrijdagmorgen.

De volgende stap is de vaccins. Bij navraag blijkt dat de tatoeages voor de kittens er ook bij zitten, dus die kunnen weer van mijn lijstje geschrapt worden! Scheelt weer 3 x 30,- = 90,- euro.

Blijf allemaal het berichtje delen, zodat we de katjes ook kunnen beschermen tegen de meest voorkomende ziektes.

Onze dank is groot!

Met lieve poezengroetjes

Margo18 donaties
€ 265,00
Doel: € 290,00
91%

Deze actie is gesloten.