Gun Chanmom haar laatste reis en afscheid

Gun Chanmom haar laatste reis en afscheid | Geld inzamelen
 
 

Wie is Chanmom?

Tijdens mijn verblijf in Cambodja ontmoette ik de lieve Chanmom Ni. Met haar mooie glimlach, openheid en zorgzame karakter was er direct een klik. Bijzonder hoe snel ik al wist dat zij de liefde van mijn leven zou zijn. We kregen onze mooie dochter Sovanna Angelina en bouwden ons leven als gezin op. Hard werken met de rijkdom van familie, lekker eten en gezelligheid.

Helaas leeft Chanmom in dit sprookje niet lang en gelukkig, maar is er iets drastisch veranderd in ons leven, waardoor ik deze actie wil opzetten.

Waarom deze actie?

Wat begon als een mooie liefde werd abrupt op zijn kop gezet. 

Chanmom kreeg de schokkende diagnose van kanker. Het eerste gevecht van pijnlijke onderzoeken begon in Cambodja. Kort daarna zijn we naar Nederland gekomen om hier te vechten voor haar leven.

In Februari 2021 kregen wij te horen dat Chanmom ongeneeslijk ziek is. Wat begonnen was als darmkanker had zich nog voor het eerste onderzoek al verspreid naar haar lever en longen. Pittige chemokuren grepen we aan om zo haar zo lang mogelijk in ons leven te kunnen houden. We proberen om het leven ook echt te leven door samen van ieder moment te genieten. Ondanks het onverteerbare nieuws en alle behandelingen, is het ongelofelijk knap hoe sterk en positief Chanmom zich houdt. En bovendien de levenslust die zij daarmee uitstraalt naar ons dochtertje van 7, mij en de lieve familie en vrienden om ons heen. 

Waar vragen wij jouw hulp voor?

Chanmom benut alle mogelijke opties om haar leven zo goed en lang mogelijk te houden en de kanker fysiek te bestrijden.

Doordat Chanmom al ziek naar Nederland kwam, werd zij in het eerste half jaar door geen enkele zorgverzekering toegelaten, waardoor haar medische zorg erg kostbaar is. Met hulp van familie schrapen we alles bij elkaar om haar behandelingen te kunnen betalen. Hierdoor is er geen geld meer beschikbaar voor de reis die Chanmom dolgraag wil maken om nog 1x haar familie te kunnen zien. 

Wij vragen jullie hulp en bijdrage zodat Chanmom, ons dochtertje en ik de laatste fase van haar leven in liefde door kunnen brengen op de plek waar haar hart ligt. Zij kan dan zo veel mogelijk genieten van de tijd die wij samen nu nog hebben.

Waarom nu?

Chanmom is nu nog fysiek in staat om te reizen. Ook al blijven we hoop houden, weten wij dat haar lijf snel kracht verliest. Daarom willen we uiterlijk in september naar Cambodja om haar familie en vrienden te kunnen omhelzen die zij zo mist. 

Ik wil mijn vrouw de kans geven om op een liefdevolle manier afscheid te kunnen nemen van haar vrienden en familie in Cambodja. Ook wil ik met onze dochter een blijvende herinnering maken als gezin in haar geboorteland. 

Ook al is liefde het belangrijkste uitgangspunt, financieel blijkt de reis nu onverantwoord. Er hangt te veel boven ons hoofd (ziekenhuisrekeningen, uitvaartkosten etc) om nu ons laatste spaargeld aan vliegtickets uit te geven. Daarom wil ik via deze weg donaties vragen om deze laatste reis met Chanmom te kunnen bekostigen.  

Wij zouden jou ontzettend dankbaar zijn als je daarbij wilt helpen. Verblijfkosten betalen we zelf met familie daar. De tickets zijn echter prijzig, zeker omdat Chanmom fysiek niet veel overstappen aankan. Het gaat om € 6.500,- voor 3 vliegtickets, wat het mogelijk maakt om niet te hoeven kiezen tussen medische behandelingen en een liefdevolle hereniging met haar familie.

Hoe fantastisch zou het zijn als we samen een mooi geldbedrag kunnen verzamelen waarmee zij nieuwe behandelingen kan blijven betalen, maar zij vooral ook samen het leven in liefde kan vieren!

 

Onze dank is groot!

Matthijs Dekker

Matthijs Dekker
30-07-2022

De arts heeft besloten om eerst de laatste gevonden tumor te verwijderen om vervolgens de chemotherapie af te maken.

Voor de reis naar Cambodja betekent dit dat we even moeten afwachten voordat we weer een datum proberen vast te zetten.

In eerst instantie was dit dus van begin september tot eind september maar dat zal nu niet gaan.

In ieder geval zo snel mogelijk en na de laatste behandeling. Dat is altijd het doel geweest en zal ook zo blijven.


Matthijs Dekker
28-07-2022

Kort nadat we hadden besproken om de laatste 2 chemokuren ook te doen werden we weer gebeld door het ziekenhuis.

De oncoloog had besloten om de eerstvolgende behandeling toch niet door te laten gaan.

Dit omdat de laatst gevonden tumor was gegroeid tijdens de behandelingen, wat zou betekenen dat deze chemo geen effect heeft op die specifieke tumor.

Vandaag is de afspraak gemaakt om eerst een echo te maken zodat ze kunnen zien wat de tumor de afgelopen maand heeft gedaan.

Als de tumor gegroeid is, wil de oncoloog bespreken om deze te verwijderen, om vervolgens door te kunnen gaan met chemo.

Als de tumor niet of amper gegroeid is wil ze liever eerst de chemokuren afmaken.

Het is dus weer even afwachten.


Matthijs Dekker
21-07-2022

Na onderzoek is gebleken dat hetgeen bij haar baardmoeder gerelateerd is aan de tumoren die daarvoor al gevonden waren.

Hoewel dit geen positief nieuws is veranderd er niets aan het traject waar we nu mee bezig zijn. We hebben nog 2 chemokuren te gaan en die gaan we af maken.

Dit betekend ook dat we naar een datum kunnen gaan kijken voor Cambodja.

Zoals het er nu uit ziet zal de laatste behandeling plaats vinden op 15 augustus.

We verwachten dat Mom ongeveer 2 weken nodig heeft om van de laatste behandeling te herstellen (In ieder geval zo ver dat ze de reis aan kan).

Dit betekend dat we hoogstwaarschijnlijk begin september naar Cambodja gaan. We verwachten daar een maand te verblijven.


Matthijs Dekker
11-07-2022

Korte update:

Bij het onderzoek vandaag is nog niet duidelijk geworden wat het precies is. Later deze week weten we hopelijk meer.


Matthijs Dekker
05-07-2022

Afgelopen vrijdag zijn we naar het ziekenhuis geweest voor het resultaat van de laatste scan.

In het kort: De chemokuur die ze nog volgt heeft effect op de tumoren. Alle gevonden tumoren zijn stil komen te staan en de bloedwaarden laten hetzelfde zien.

Dit is natuurlijk heel erg positief en we zijn hier heel erg blij mee!

Echter is er nog 'iets' gevonden in haar baarmoeder. Dit is de reden dat ik wat later ben met deze update. We weten nog niet wat dit is.

Omdat alle gevonden tumoren nu stabiel zijn en haar bloed aangeeft dat er geen stijging is, is het niet heel waarschijnlijk dat dit 'iets' in haar baarmoeder verwant is aan de kanker, daar is onze hoop nu ook op gevestigd.

Volgende week maandag gaan we naar de gynaecoloog om uit te zoeken wat dit is.

In de tussentijd gaan we verder met chemokuren.

Als de chemo niet effectief zou zijn geweest zouden we waarschijnlijk deze zomer al naar Cambodja gaan. Nu gaan we proberen alle kuren (6 in totaal) af te maken. De laatste kuur vind in augustus plaats. Daarna hopen we naar Cambodja te kunnen gaan.


Matthijs Dekker
28-06-2022

We hadden niet gedacht dit nu al te kunnen typen, maar we zijn heel gelukkig dat het doel behaald is!!!

We willen graag iedereen ONTZETTEND bedanken die heeft bijgedragen aan dit geweldige succes!

De doneeractie loopt nog een maand door waarin we deze pagina zullen blijven delen en met updates komen.

De eerstvolgende update zal hoogstwaarschijnlijk vrijdag (01/07) zijn als we de uitslag weten van de laatste scan.

Dit is een zeer belangrijk moment omdat dit bepaald wanneer we naar Cambodja kunnen. In het kort: Als de huidige chemokuur aanslaat dan zullen we deze eerst af maken. Als blijkt dat de chemokuur geen effect heeft dan gaan we in gesprek over wat de mogelijkheden zijn.

Hoewel dit dus een zware week is zijn we op dit moment vooral blij, en daar willen we even van genieten.

Waarom blijven we deze pagina delen als het doel al behaald is?

Doneeractie staat het toe om meer op te halen dan het minimum doel.

Zoals aangegeven op de pagina is 6.500 euro het absolute minimum dat we nodig hebben voor de vliegtickets. Het kan makkelijk zo zijn dat de vliegtickets toch duurder uitvallen. Ook kan het zijn dat ze uiteindelijk goedkoper zijn dan ingeschat, maar dat lijkt ons geen verstandig uitgangspunt.

Als de totale kosten van de vliegtickets gedekt zijn, zal het overige geld gebruikt worden voor andere dingen die noodzakelijk zijn voor deze reis. Denk daarbij aan visa, eten & drinken, en accomodatie.

Nogmaals heel erg bedankt!


Matthijs Dekker
22-06-2022

We willen graag iedereen bedanken met alle hulp die we de eerste paar dagen hebben gekregen!

Het is boven verwachting goed gegaan en daar zijn we iedereen echt ontzettend dankbaar voor.

De actie loopt nog ruim een maand, en we zullen regelmatig met updates proberen te komen.

Ook willen we vragen om deze pagina te blijven delen. Zelf zullen wij de actie meermaals delen op verschillende social media platforms om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

 

Nogmaals heel veel dank!


65 donaties
€ 7.390,00
Doel: € 6.500,00
113%

Deze actie is gesloten.