Gratis Geluk

Gratis Geluk | Geld inzamelen
 
 
Na 17 jaar in bed 'n prachtig idee voor Gratis Geluk 'talenten geven en wensen beleven'.

In de 17 jaar in bed liggen met een pijnlijke ziekte, is het me gelukt om de focus te leggen op mijn mogelijkheden. De lijst met kwaliteiten bleek verrassend lang en door mijn talenten belangeloos te delen, werd ik een gelukkiger mens en kwamen er veel leuke mensen op mijn weg. In al die jaren heb ik me  praktisch nooit verveeld of diep ongelukkig gevoeld, ondanks dat ik altijd in bed of ligrolstoel verblijf.

Toen ik van een tante een lampje kreeg dat op de wonderlamp van Aladdin leek, bedacht ik me hoe geweldig het zou zijn als álle mensen van de wereld - net als Aladdin - drie wensen zouden mogen doen. Geen reisjes naar Hawaï, maar simpele immateriële wensen die echt realiseerbaar zijn, zodat mensen weer kunnen dromen, fantaseren en kind durven zijn, zoals een muziekinstrument leren bespelen, een tractor besturen, een taal leren, een nieuw ijsje ontwikkelen, mode ontwerpen, enzovoorts.

Maar wie zouden die wensen moeten gaan vervullen? Wij met zijn allen! Wij kunnen elkaars wensen vervullen.

Iedereen op de aardbol heeft wat te bieden en iedereen heeft aangeboren talenten en interesses. Ik bedoel geen wonderkinderen die op hun derde viool kunnen spelen, maar kleine dingen, zoals goed zijn op de computer, toneel, dans, koken, stekjes kweken, brommers repareren of veel weten over de natuur. Teveel om op te noemen.

Ik bedacht als ik mezelf gelukkig kan maken vanuit mijn bed, dan moet het voor iedereen mogelijk zijn; kinderen, ouderen, mensen met een beperking, gewoon iedereen! Het idee dat zoveel mensen elkaar wat gelukkiger konden maken, maakte me uitzinnig blij en enthousiast. Van binnen danste ik. Op dat moment werd Aladdin 'geboren'.

 

Een simpel idee:

Mensen op een website met elkaar in contact brengen, die zowel hun talent als wens kenbaar maken met als motto; Gratis Geluk.

GEEF je talent, je kwaliteit, je tijd, je creativiteit

BELEEF je hartenwens, leer iets nieuws, krijg een waardvol gevoel, ontmoet nieuwe vrienden.

Het resultaat is alleen maar positief: Zowel het ontvangen van de wens als het geven van je talent voelt fijn, kennis en wijsheid worden gratis gedeeld, er is minder eenzaamheid, eigenwaarde groeit, armoede wordt bestreden, de betaalcultuur verandert en vreemden worden vrienden. Een soort Facebook, zonder face maar met een hart en een brede glimlach. Dat is mijn wens, die ik heel graag uit wil laten komen!

 

De eerste stappen zijn gezet; Stichting Aladdin is opgericht en we hebben een bedrijf gevonden die een website met database wil bouwen. Het project waarbij wensen en talenten gematcht worden, hebben we WishLink genoemd. We willen deze participatiemethode ook graag op basisscholen gaan introduceren.

 

Waarvoor hebben we geld nodig ?

·       De website van WishLink  

·       Bedrag voor schoolproject; “Talenten geven, hartenwensen beleven.”

·       Ondanks ons streven dat de wensen zonder geld vervuld zullen worden, is er een bedrag  nodig voor sommige hartenwensen die tóch geld blijken te kosten.

 

Wil je helpen de wereld een beetje mooier te maken, klik dan nu hieronder op de knop en doe over een poosje mee met WishLink, als het mede dankzij jou mogelijk is geworden. Voel je ervoor om ons team te komen versterkten? Van harte welkom!

 

Be happy
ElvireEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
26 donaties
€ 750,00
Doel: € 5.000,00
15%

Deze actie is gesloten.