Grafsteen voor Efe

Grafsteen voor Efe | Geld inzamelen
 
 
Een zoveel besproken kind verdient geen naamloos graf.

Op 27 januari 2015 werd in Rotterdam een jongetje van tien maanden oud begraven. Hij stierf aan de gevolgen van mishandeling. Nog altijd heeft Efe geen grafsteen, viel te lezen in het interview met zijn moeder, die pas sinds kort de grafrechten heeft. De doneeractie ‘Grafsteen voor Efe’ wil daar verandering in brengen.

Een jongetje van tien maanden wiens dood zoveel besproken is, verdient geen naamloos graf. Na het lezen van het interview met Efe’s moeder, overheerste dat gevoel bij één Rotterdammer, die niet bij naam genoemd wil worden. “Want het gaat niet om mij, het gaat erom dat wij als Rotterdammers dit gezin met zijn allen dit kunnen geven.”
Op het moment dat Efe stierf, maakte zijn dood al veel los. “Nu las ik Nataly’s verhaal en dacht: het zal je maar gebeuren. Goed of fout, dit gezin is uiteindelijk gewoon in de steek gelaten. Het liefst wilde ik ter plekke haar die grafsteen geven, maar ik heb dat geld ook niet.”
Daarom kwam er een crowdfunding. Op de eerste plaats om Efe meer te laten zijn dat een verdrietig verhaal in de media, maar op de tweede plaats ook om Nataly en haar kinderen een hart onder de riem te steken. “Als er driehonderd mensen 10 euro doneren, dragen toch driehonderd mensen dit gezin een goed hart toe. Hoe mooi zou het zijn als we hen dat laten voelen.

 

https://versbeton.nl/2019/03/ik-had-hoop-dat-efes-dood-iets-had-veranderd-in-rotterdam/Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
32 donaties
€ 435,00
Doel: € 3.000,00
14%

Deze actie is gesloten.