Gorilla's Oeganda

Gorilla's Oeganda | Geld inzamelen
 
 
Help ons de Gorilla's te beschermen en ze te ontmoeten!

Volgens het Wereld Natuur Fonds voor de Natuur en de Afrikaanse Wildfederatie zijn de belangrijkste bedreigingen voor berggorillapopulaties jacht of stroperij, habitatverlies als gevolg van ontbossing en landbouwontwikkeling en het streven naar en het winnen van natuurlijke hulpbronnen in gorillahabitats. Berggorillapopulaties staan voor uitdagingen in elk van de drie landen waar de dieren wonen, inclusief Oeganda, waar ongeveer 400 berggorilla's in het Bwindi Impenetrable National Park wonen.

In Oeganda heeft de groei van berggorillatrekking en toerisme de gorilla's helpen beschermen via een transparant, uit meerdere stappen bestaand proces. Aangezien de overheid geld ontvangt voor natuurbehoud, probeert ze beleid en processen te ontwikkelen om de dieren en hun leefgebied te beschermen. Er is aanzienlijk economisch voordeel - voor individuele lokale bevolking en het hele land - voor de bescherming van de gorilla's en het bosnatuurpark dat ze naar huis noemen. De kosten die reizigers betalen voor gorilla-trekkingsvergunningen helpen niet alleen medewerkers die in het bos patrouilleren en gorilla's beschermen tegen stropers en jagers, maar ze helpen ook bij het financieren van onderwijs en ontwikkeling in gemeenschappen die aan de habitat van de gorilla grenzen.

De bureaucratie en hoge vergoedingen voor berggorilla-trekkingsvergunningen helpen het aantal mensen per dag in het nationale park te beperken, waardoor de dagelijkse blootstelling van de berggorilla's aan enthousiaste, camera-toende toeristen wordt beperkt. Het hele proces is bedoeld om de "wildheid" van de gorilla's te behouden en tegelijkertijd een ruime inkomstenstroom te behouden van een voldoende aantal reizigers die betalen voor een ontmoeting met een gorilla.

Om dit te beheren, wordt elke groep reizigers toegewezen aan een andere gorillafamilie, om te voorkomen dat een gezin wordt overweldigd. De groep mag een uur maximaal met de gorillafamilie en moet een veilige en respectvolle afstand bewaren. Daarnaast faciliteert het Nationaal Park een pre-trekworkshop die bezoekers helpt te begrijpen hoe belangrijk de bescherming van berggorilla's is voor het grotere ecosysteem. 

Wij gaan op reis naar Oeganda en hebben hier hard voor gespaard. Nu vinden wij het een super goed doel om deze gorilla's te ondersteunen en de lokale economie hierbij. Hierbij komt natuurlijk een super bijzondere safari kijken. Gezien mijn vriend nog studeerd en ik als verpleegkundige werk, valt het helaas niet binnen ons vakantie buget om hier 600 euro per persoon aan te besteden. Hierom vragen wij een kleine bijdrage om deze geweldige dieren te ondersteunen en onze bijzondere reis nog specialer te maken, door deze dieren te mogen bezoeken.

https://www.gadventures.com/blog/gorilla-trekking-uganda/Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 50,00
Doel: € 1.200,00
4%

Deze actie is gesloten.