Global Exploration India 2017

Global Exploration India 2017 | Geld inzamelen
 
 
Reis Stichting Global Exploration SGE

Hallo allemaal. Mijn naam is Jeroen Beelen. Ik ben 16 jaar oud en zit op 4 VWO op het College in Weert. Dit jaar heb ik besloten om deel te nemen aan Global Exploration India 2017. Hiervoor moet ik een sponsorbedrag inzamelen van 1800 euro. Wat Global Exploration precies is wil ik u graag uitleggen. 

Wat is Global Exploration?

Stichting Global Exploration (SGE) stelt zich tot doel Nederlandse jongeren de wereld, in het bijzonder ontwikkelingslanden, te laten ontdekken en op die manier een gedragsverandering bij deze jongeren te bewerkstelligen. De leerlingen die deelnemen aan Global Exploration vertellen hun ervaringen door, zodat het meer mensen in Nederland bereikt. De Stichting Global Exploration streeft met haar visie 4 doelen na:

- Wereldburgerstage: Bij de wereldburgerstage draait het om het bezoek van Nederlandse jongeren aan de buitenlandse partners van Global Exploration. Het gaat hier om verhalen, ervaringen en vreugde te delen met totaal verschillende mensen. Het is goed om te leren dat mensen op andere plaatsen in de wereld totaal verschillend zijn, en dat dit ook goed is. 

- Scholen voor scholen: Bij Global Exploration werken Nederlandse scholen samen met buitenlandse scholen en partners in andere landen. Met hulp van de Wilde Ganzen, investeert Stichting Global Exploration in het onderwijs, de zorg, de lokale economie, en duurzaamheid in buitenlandse partnerlandenn. Stichting Global Exploration heeft met dit doel sinds 2005 al veel bereikt. 

- Handen uit de mouwen: Bij het 'Handen uit de mouwen' project gaan de Nederlandse jongeren aan de slag. Samen met de lokale partners gaan ze klusjes doen. Bijvoorbeeld schoollokalen opknappen, funderingen leggen, sportvelden vernieuwen kortom alles om het lokale onderwijs en bevolking te ondersteunen. 

- Bewustwording: Wanneer een Nederlandse leerling is meegeweest naar een buitenlands partnerland is het nog niet over. Doormiddel van het Global Ambassador project bereikt iedere leerling minimaal 150 mensen doormiddel van een verhaal waardoor deze gaan nadenken over de wereld. Dit is onderdeel van de algemene bewustwording in Nederland over andere mensen in andere plaatsen in de wereld.


Global Exploration  heeft dus een doel voor ogen. Het is veel werk en er wordt veel tijd ingestoken maar het is ook heel veel waard. Het laat je nadenken en leren over andere mensen op deze wereld. Ik verheug me heel erg op dit avontuur en ik hoop dat u geboeid bent door dit verhaal. U kunt mij steunen door een donatie te doen. Iedere donatie is welkom.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
4 donaties
€ 40,00
Doel: € 1.800,00
2%

Deze actie is gesloten.