Give people in Nepal the healthcare they deserve

Give people in Nepal the healthcare they deserve | Geld inzamelen
 
 
Met alleen spierballen komen we er niet !

Hallo allemaal,

Wij zijn 6 avontuurlijke verpleegkundige studenten uit het 3e jaar van ROC Nijmegen/Boxmeer. 25 april vliegen wij richting onze liefhebbende gastgezinnen om hier 10 weken te verblijven. Wij verblijven in het stadje Pokhara. Hierbij gaan wij te werk in verschillende settings: Ziekenhuis, gehandicaptenzorg, eerste hulp en gaan we voorlichting geven. 

Veel dorpsbewoners in Nepal leven onder gebrekkige omstandigheden en hebben vaak niet de vaardigheden of de middelen om zelf nieuwe informatie op te doen. Daarom is voorlichting over gezondheidszorg belangrijk. Dit betreft met name voorlichting over de basiszorg, zoals handen wassen voor het eten en na toiletbezoek. We geven vooral voorlichtingen aan moedergroepen omdat moeders de spil zijn van het gezin en zij de nieuwe opgedane kennis direct in de praktijk kan brengen.

Wij zullen middels voorlichting basisvaardigheden en kennis omtrent bijvoorbeeld hygiene bijbrengen. Echter zouden we ook graag wat materiale verbeteringen doorvoeren. Hierbij gaan wij de eerste weken van onze stage bekijken naar gebreken. Hieraan kunnen we ons bedrag besteden. 

Hierbij kunt u denken aan:

-Medische materialen (tekentang, thermometer, mitella)
-Hulpmiddelen (inklapbare krukken, blindenstokken en rolstoelen)
-Kinder artikelen (speelgoed en kleding)
-EHBO spullen (steriele gazen, handschoenen in alle maten, zwachtels)

Dit zijn natuurlijk een aantal voorbeelden. Helaas zijn deze materialen niet gratis. Naast onze eigen input zouden we uw hulp ook goed kunnen gebruiken. Behalve de bewoners van Pokhara, zult u ook de “Maya Foundation” steunen. Deze organisatie zal met ons samenwerken om een zo goed mogelijk resultaat te realiseren. Het bedrag wordt dus optimaal gebruikt!

Alvast super bedankt voor alle hulp en we gaan jullie op de hoogte houden van de resultaten!

Veel liefs,

Marjolein van Hattum, Rian Schaap, Anouk Ewals, Jacky Bos, Carmen van der Hooft en Sanne van de PasEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

52 donaties
€ 1.070,00

Deze actie is gesloten.