Girl Impact

Girl Impact | Geld inzamelen
 
 
Girl Impact helpt jonge vrouwen op weg naar zelfstandigheid

African Impact heeft Girl Impact programma's in Kenia, Zuid-Afrika, Tanzania en Zambia. Het doel van dit programma is (jonge) vrouwen te ondersteunen in zelfstandigheid.

Meisjes in Zambia maken niet altijd hun basisschool af. In Livingstone, Zambia, konden 7 meiden hun school vervolgen door sponsoring van het schoolgeld. Tevens werden 150 hygiene-kits uitgedeeld onder meisjes en vrouwen waardoor zij ook tijdens de menstruatie kunnen werken of studeren. Geen van de meiden die deelnamen aan Girl Impact programma's is gestopt met school of zwanger geworden.

Tijdens mijn verblijf in Zambia heb ik met eigen ogen gezien wat een impact dit programma heeft op jonge vrouwen. Zelf sponsor ik een meisje, waardoor zij naar school kan. Ik wil meer doen, vandaar deze actie.

Op 2 september neem ik deel aan een vrouwen-lopen-voor-vrouwen actie, waarmee ik geld wil ophalen om het programma te steunen.

 

Wat doet jouw bijdrage?
Een kind sponsoren kost € 276 per jaar. Een naaimachine, om inkomen te genereren, kost €150. 
Maar ook kleinere bedragen hebben een impact!
€72 zorgt ervoor dat 40 meiden een keer per week te eten krijgen voor een maand. Dit betekent dat €7 er voor zorgt dat 10 meiden een keer per week eten voor een maand. En voor €2 krijgt 1 meisje een keer per week te eten voor een maand.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00
Doel: € 300,00
3%

Deze actie is gesloten.