Gezamelijke ruimte jongeren Autisme

Gezamelijke ruimte jongeren Autisme | Geld inzamelen
 
 
Samen gaan voor ontmoetingsruimte jongeren met Autisme die begeleid wonen.

Wij zijn een groep jong volwassenen met een vorm van Autisme. Afgelopen december zijn we begeleid gaan wonen vanuit stichting SamenGaan, een appartementen complex opgezet vanuit een ouderinitiatief. Alle bewoners hebben een eigen appartement en ook is er een ontmoetingsruimte aanwezig in het gebouw. We zijn erg blij met ons eigen appartement en kunnen dit, doordat op een groot deel van de dag zorg/begeleiding aanwezig is. De gezamelijke ruimte is voor ons erg belangrijk om laagdrempelig toch onder de mensen te komen. Sociale contacten / situaties zijn voor ons erg lastig, maar op deze manier willen we toch in groepsverband activeiten kunnen doen. Zoals (leren) koken, spelletjes avond, koffie/thee momenten etc.

Voor de inrichting van deze ruimte hebben hebben we in de loop van de jaren sponsoren geworven. Helaas kunnen we hier nu nog geen gebruik van maken, omdat we de ruimte nu niet kunnen betalen.  Door onze vorm van Autisme hebben we alleen een arbeidsbeperking, waardoor we een minimum inkomen hebben en hiermee net rondkomen. Mede hierdoor hebben we begeleiding nodig, op alle levensgebieden.

Helaas is tijdens het proces van de bouw (ruim 2 jaar uitstel van wonen) en verhuizen het een en ander met de wooncorperatie misgelopen en het grote probleem nu is dat voor de gezamelijke ruimte een huurprijs wordt gevraagd die wij als jongeren niet kunnen betalen.  Samen met de wooncorperatie komen we hier financieel niet uit. Op dit moment mag van de ruimte (waar ook begeleiding hun plekje hoort te hebben) niets staan en niemand aanwezig zijn. Het is voor ons van groot belang dat er duidelijkheid over deze ruimte komt en begeleiding ons kan helpen waar nodig.

Helaas hebben wij als bewoners niet voldoende inkomen om deze ruimte te betalen.

Daarom zijn wij blij met iedere bijdrage.

Help ons onze ontmoetingsruimte te mogen gebruiken.

Geschreven door Eline (een van de bewoners)Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
11 donaties
€ 210,00

Deze actie is gesloten.