Gezamelijke ontmoetingsplek en speelgelegenheid

Gezamelijke ontmoetingsplek en speelgelegenheid | Geld inzamelen
 
 

Hallo allemaal ! 

Ik ben charmaine 25 jaar oud en sinds kort een nieuwe bewoner van het Tiny House project van Stichting STILA in Almere Oosterwold. Deze woningen zijn bedoeld voor de doelgroep Bankslapers (ook wel economische thuislozen genoemd maar dat klinkt zo negatief). Ik woon hier samen met mijn zoontje van 4 genaamd Dean, Geen beperking, geen verslaving, "geen zorgpredicaat". Dan is er geen gemeente of woningbouw die je helpt. Gelukkig was daar dit mooie project van Stichting STILA die mij nieuwe kansen biedt.

Nu is dit een nieuwbouw wijk en er is nog heel weinig te doen voor omwonenden. De stichting wil 500 m2 grond openbaar stellen voor een gemeenschappelijke tuin / bijeenkomst mogelijkheid voor iedereen. Waar je ook vandaan komt of woont, beperkt of niet beperkt. We willen een stukje van deze tuin gaan inrichten met speelattributen van duurzaam materiaal zoals een speellandschap in de vorm van glooiingen, boomstammen, keien, bosjes, enzovoort zodat de ouders kunnen genieten en de kinderen veilig kunnen spelen. 

Eigenlijk komt het er op neer dat wij geld willen inzamelen voor dit buurtproject want het kost natuurlijk wel geld en niet alleen mogen de bewoners van het tiny house project er gebruik van maken maar ook omwonenden en hun kinderen. Zo kunnen de kinderen straks veilig spelen en de buren elkaar leren kennen.

Ik hoop dat iedereen middels dit bericht zijn steentje wilt bijdragen want dan is er veel mogelijk! En natuurlijk geweldig om heel veel blije gezichtjes te zien straks! 

De gemeente ondersteunt het project voor economische thuislozen van Stichting Stila niet omdat gemeente vind dat zij al genoeg voor deze zogenaamde bankslapers doen. Denk aan al die mensen die dreigen dakloos te worden door een scheiding of overlijden maar ook aan jong volwassenen die nog thuis wonen omdat er geen betaalbare woonruimte te vinden is.

Stichting STILA heeft samen met Mosana beheer van kleine huisjes ervoor gezorgt dat wij kunnen wonen. Wij bewoners willen er samen met iedereen die ons wil helpen hierbij, de buurt leefbaar maken en binding vinden met andere bewoners van Almere Oosterwold. Wij wonen nl niet in een daklozen project. Wij zijn mensen zoals u die even in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen. Door deze ontmoetingsplek waarmee wij buurtbewoners kunnen uitnodigen voor een kop koffie, kunnen wij binding vinden en meer hoorbaarheid geven aan andere mensen die nog steeds in hetzelfde schuitje zitten, daarnaast de kinderen een veilig plekje geven om te spelen. 

Wij moeten er als bewoners zelf iets van maken maar dat gaat natuurlijk niet zonder financiele hulp. 

Wij zorgen zelf voor al het kavel onderhoud. Ook willen wij veel groen heel veel groen rondom de speeltuin plaatsen. Onder anderen willen wij moestuintjes gaan creëren voor jong en oud. 

 

Voor meer informatie over de huisjes klikt u hier.

 

Tegenprestatie

Wij hebben vanuit de stichting iets leuks dat we kunnen aanbieden voor diegenen die dat willen! 

Doneer jij een bepaald bedrag kan jij een tegoedbon krijgen van een animatie voor op een kinderfeestje!! 

Doneer jij €30 

dan hebben wij de volgende mascottes  beschikbaar LET OP ALLEEN EEN PAK, je dient er zelf voor te zorgen dat iemand de animatie wilt gaan spelen 

•Bumba 

•Sneeuwwitje 

•Mickey & Mini Mouse 

•Donaldduck

•Pumba & Simba 

•Olaf 

•Bing Ding 


Doneer jij €55 

Dan kan jij voor een hele dag een suikerspin bon krijgen die jij zelf neer kan zetten op een feestje Incl suiker en 80 stokjes !

Ook hebben wij 4 warmhoud bakken hoe handig is dit voor een feestje ! 

Doneer jij €20 dan krijg jij een tegoed bon om deze warmhoud bakken te gebruiken! 

Stuur wel even een berichtje als u een tegoed bon wilt naar info@stichtingstila.nl en geef uw naam op. Een vrijwilliger zal u dan een nummer sturen waarmee u recht heeft op inwisseling van uw tegoed.

Charmaine van der horst
03-03-2022

mede dankzij jullie zitten wij op een bedrag van €2000 

ik wil degene die de laatste donatie aan ons heeft gedaan van €705 even in het speciaal bedanken ! 
dankzij u is ons bedrag aangepast naar €2000 

 

onwijs bedankt heel veel liefs van alle bewoners !! 

men voorbamelijk alle kindjes 

 

❤️❤️


Charmaine van der horst
16-02-2022

Goedenavond,

We zouden jullie heel graag laten zien wat we tot nu toe al uitgedacht hebben met opgehaald bedrag maar helaas laat deze site het niet toe om plaatjes te delen.

Wat zijn we blij om te zien dat het bedrag al boven de 1100 is.

Wauw! Blijf delen lieve mensen. Wij zijn enorm dankbaar voor het reeds opgehaalde bedrag en de kindjes zeker!


Charmaine van der horst
10-02-2022

Lieve donateurs ! 

we zitten nu op de €940 , wat een bedrag na dat de doneer actie 2 dagen stil heeft gestaan en wij best zenuwachtig werden of wij het doel wel zouden gaan halen zijn wij echt super blij met dit bedrag tot nu toe! 
blijven jullie de doneer actie delen voor ons? 

zodat wij ons doel kunnen behalen... 

heel erg bedankt voor alle donaties die tot nu toe door jullie allemaal gedaan zijn 

liefs van ons allemaal !! 

🥰🥰🥰


Charmaine van der horst
06-02-2022

Een bedrag van €750 , wat zijn wij hier enorm blij mee!

allemaal dankzij al onze lieve donateurs! 
mals wij op deze manier verder gaan halen wij zeker het bedrag wat wij minimaal nodig hebben! 

om heel veel blije gezichtjes te zien! 
blijven jullie de link met iedereen die je kent delen? 

Onze hartjes maken iedere keer een sprongetje als wij er weer een donatie bij zien komen 😍

liefs van ons allemaal ! 

🥰🥰🥰


Charmaine van der horst
03-02-2022

We hebben mede dankzij al onze lieve donateurs nu een bedrag behaald van 635 euro !

we zijn hier super blij mee en danken jullie allen van harte met alle donaties die binnen zijn gekomen ❤️ 

we zijn er nog niet maar we zijn zeker goed op weg ! 
met al jullie hulp moet dit zeker goed komen! 

bedankt van uit ons allemaal 🥰


Charmaine van der horst
03-02-2022

Beste donateurs,

Hopelijk hebben we voor de open dag voldoende donaties om al een stuk van de kavel in te richten.

Kunt u niet financieel bijdragen maar heeft u wel boomstammen die u wilt doneren of wilt u zich inzetten als vrijwilliger, dan kan dit natuurlijk ook! Alle hulp is echt meegenomen met zoveel m2 dat wij moeten inrichten. Heeft u een gouden tip, stuur dan een email naar de stichting info@stichtingstila.nl 

Zij weten beter hoe bepaalde aanvragen moeten lopen dan ik dat weet.

In ieder geval zeer dankbaar voor alle donaties die al zijn binnen gekomen. Mijn hart maakt iedere keer een sprongetje als ik zie dat de waarde gegroeid is.


Charmaine van der horst
02-02-2022

Lieve mensen die hebben gedoneerd. Wat gaat de teller snel!

We zijn op de achtergrond al heel hard bezig met het verzamelen van informatie, materialen en vrijwilligers om dit speel- en samenkomst project mogelijk te maken. Zo is er contact met de Hoekwierde opgenomen, een heel groot speelparadijs gemaakt van natuurlijke materialen en hebben we contacten gelegd met de gemeente en de stichting het Schoor om ons te helpen bij het verzamelen van boomstammen en ander duurzaam materiaal hiervoor. Tot nu toe nog geen antwoorden maar die volgen vast op korte termijn.

We willen jullie danken voor jullie bijdragen tot nu toe en houden jullie zeker op de hoogte van vorderingen. Met het bedrag van 560 euro dat tot nu toe is opgehaald kunnen we al heel veel mogelijk maken.

Wat super leuk trouwens ook om te zien dat er buren van ons hebben bijgedragen. Een mooi welkomsgevoel op dit mooie plekje in Almere Oosterwold. 😍


Charmaine van der horst
31-01-2022

We gaan al heel goed de actie staat er voor nu net 24 uur op. 
mee zitten al bijna op de €200 wat gedoneerd is! 

lieve mensen heel erg bedankt voor alle donaties tot nu toe ! ❤️❤️


Charmaine van der horst
30-01-2022

Tot nu toe bedankt voor alle donaties jullie helpen ons enorm hier mee liefs van ons allemaal ❤️❤️


82 donaties
€ 2.005,00
Doel: € 2.000,00
100%