Geven voor stotterende kinderen in Afrika

Geven voor stotterende kinderen in Afrika | Geld inzamelen
 
 
Er is dringend goede informatie nodig voor stotterende kinderen in Afrika!

Misschien kent u een kind of een volwassene die stottert. Stotteren is een probleem, dat niet zo makkelijk op te lossen is, en waar kinderen en volwassenen heel erg onder kunnen lijden. Om goed met stotteren om te kunnen gaan is goede informatie nodig. Gelukkig is er daar al heel veel van, vooral in het westen (Amerika, Europa). Maar In Afrika wordt stotteren vaak nog heel slecht begrepen. Er zijn nog veel plekken, waar het bijgeloof heerst, dat stotteren een soort straf is, of een soort kwade geest, die het spreken verstoort. Daarom worden stotterende kinderen in Afrika nog vaak slecht behandeld: ze worden uitgelachen, gepest, of gewoonweg buitengesloten van normaal onderwijs en contact met andere kinderen.  Het is dus heel dringend, dat in deze gebieden goede informatie over stotteren gegeven wordt aan ouders, leraren en aan de kinderen zelf, zodat iedereen er beter mee om kan gaan en de kinderen betere kansen krijgen om te leren en zich goed te ontwikkelen.

Ik ben met Dieudonne Nsamiba van het Afrikaanse Stottercentrum in contact gekomen, doordat ik zelf vele jaren geleden een boekje voor stotterende kinderen heb geschreven. ‚Ik stotter gewoon’ heet het en het is inmiddels in 12 talen vertaald en over de hele wereld verspreid. Dat laat wel zien hoeveel behoefte er is aan zulk soort informatie. Het Afrikaans Stottercentrum vroeg me of ze dit boekje konden vertalen in Swahili, maar er bleek geen geld te zijn om het te laten drukken. Dat gold niet alleen voor mijn boekje, maar voor vele belangrijke andere goede boekjes en folders, die inmiddels over stotteren verschenen zijn.

Om het mogelijk te maken, dat ook de stotterende kinderen in Afrika, met hun ouders en leraren, goede informatie te krijgen, ben ik voor het Afrikaans stottercentrum, in nauwe samenwerking met Dieudonne Nsamiba, een inzamelingsactie begonnen. Het werk in Afrika baseert, evenals als het werk voor dit inzamelingsproject, geheel op vrijwilligerswerk. Ook de verschillende auteurs stellen hun teksten kosteloos ter beschikking. We zijn natuurlijk heel blij met alle kleine en ook grotere bijdragen, die direct gebruikt worden om nieuw materiaal te drukken en te verspreiden op de scholen, vooral en vooreerst in Rwanda, waar het leed rondom stotteren nog erg groot is.
Hartelijke dank voor uw hulp!

Eelco de GeusEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
5 donaties
€ 1.370,00

Deze actie is gesloten.