Gevecht tegen borstkanker, hulp gevraagd!

Gevecht tegen borstkanker, hulp gevraagd! | Geld inzamelen
 
 
Door borstkanker in de financiële problemen?

Een aantal weken terug is er bij mijn moeder borstkanker (tumor van 6cm met uitzaaiingen in de lymfeklieren) geconstateerd.  Nu staat haar een zware tijd te wachten: een half jaar chemo, een (borstbesparende-?)operatie, bestraling en anti-hormoontherapie van 5-7 jaar. Een heftige situatie, veel emotie en zware beslissingen. Zo in een keer staat haar leven (en ook het mijne) compleet op zijn kop.


Mijn moeder is 54 jaar, nooit ziek geweest en altijd vol met toekomstplannen en ideeën. Dit slechte nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel. Er komen zoveel verschillende emoties om te hoek kijken; vooral verdriet, onmacht, onzekerheid en angst. Angst voor de behandeling en de bijkomende symptomen, maar ook onzekerheid voor de toekomst. Is er nog een toekomst? En hoe zal deze er dan uitzien?


Ze is alleenstaand en heeft het vrijwel altijd allemaal in haar eentje moeten doen. Ze heeft het tot nu toe, ondanks tegenslagen en regelmatig ups en downs in het verleden, prima kunnen redden; ze heeft altijd keihard gewerkt, heeft een bijzonder doorzettingsvermogen en geeft nooit op! Op latere leeftijd heeft ze haar MBO-verpleegkunde diploma gehaald en is ze sindsdien werkzaam in de zorg. Hierdoor kan ze haar huisje betalen en redt zij het financieel allemaal net. Afgelopen jaar is ze zelfs nog een HBO-verpleegkunde opleiding begonnen, maar door deze omstandigheden heeft ze de opleiding, gezien dit traject, nu moeten stopzetten. Alleen dit geeft haar al enorme teleurstelling. Ze was nog vastberaden al haar doelen te behalen.


Sinds de diagnose borstkanker is alles in één klap veranderd. Ze zal waarschijnlijk ruim een jaar in de ziektewet komen, waardoor haar inkomen flink achteruit gaat. Door de behandeling is er geen mogelijkheid meer om (extra) te werken en de onregelmatigheidstoeslagen vallen weg. Ook zullen er extra uitgaven vanwege haar ziekte bij komen, (on-)voorziene uitgaven als; reiskosten, pruik, parkeergelden, medicatie welke niet vergoed worden etc.


Dit alles zorgt ervoor dat ze niet kan blijven wonen waar ze nu woont, omdat de huur dan te hoog is. Ze zou kunnen verhuizen naar een goedkope kamer/woning, maar ook een verhuizing kost een hoop geld (het verhuizen zelf, eventuele borg en het opnieuw stofferen van de woning). Hierbij moet ze dan, naast alles wat haar al te wachten staat, ook nog weg uit haar vertrouwde omgeving waar ze met veel plezier woont. Dit is het laatste waar zij in deze emotionele rollercoaster op zit te wachten.


Mijn moeder heeft er altijd voor gezorgd dat ik nooit wat tekort gekomen ben en nu zou ik zo graag wat voor haar willen terug doen. Omdat mijn financiële mogelijkheden ook maar beperkt zijn, zou ik graag door middel van crowdfunding geld voor haar inzamelen. Hiermee kunnen we mijn moeder dát extra financiële steuntje in de rug te geven, zodat ze zich geen zorgen hoeft te maken over haar woonsituatie en de hoge bijkomende kosten. Zo kan ze zich volledig richten op (hopelijk) haar volledige herstel.


Ik hoop echt dat jullie mijn moeder zouden willen helpen. Als dit lukt, zou dat in ieder geval een groot deel van haar zorgen wegnemen. Het bedrag wat als einddoel staat, is maar een getal. Alle beetjes helpen. Al is het maar 1 euro :)

 

Super, super, super bedankt alvast!

 

Liefs, 

LeslieEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
131 donaties
€ 3.230,00
Doel: € 8.000,00
40%

Deze actie is gesloten.