Gemeenschappelijke ruimte

Gemeenschappelijke ruimte | Geld inzamelen
 
 
Inrichting gemeenschappelijke ruimte

Stichting Place4Me is een ouderinitiatief die is opgericht om mensen met autisme (ASS) de kans te geven zelfstandig te gaan wonen, met vanuit WMO professionele groepsbegeleiding,  in een wooncomplex waarin ook  gemeenschappelijke ruimten zijn. Voor mensen met ASS is het moeilijk om geschikte  woonruimte te vinden door de omgevingsprikkels die ze ervaren. Tevens kunnen mensen met ASS problemen hebben met het aangaan en onderhouden van sociale contacten, waardoor eenzaamheid kan ontstaan. Dit kan door deze woonvorm voorkomen worden.

Op 16 juni 2020 was het feest toen is de samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen woningcorporatie Fien Wonen en Stichting Place4Me. Eind 2020 krijgen 10 mensen met ASS de sleutel van een appartement om zo de eerste stappen te gaan zetten naar zelfstandig wonen.

Rijnstraat 1

De toekomstige woonlocatie van de toekomstige bewoners bevindt zich midden in het centrum van Hardinxveld – Giessendam nabij alle winkels en openbaar vervoer.

Het pand waar de woonvorm wordt gerealiseerd is nu nog een kantoor. De eerste en tweede etage worden omgebouwd tot appartementen. Op de eerste etage komt ook de gemeenschappelijke ruimte met dakterras. 

De toekomstige bewoners gaan hun eigen appartement zelf inrichten, maar voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimten is de stichting verantwoordelijk.

De gemeenschappelijke ruimten gaan we gebruiken, in combinatie met professionele begeleiding, om de bewoners te helpen met ondermeer structuur aanbrengen (zoals op vaste tijden samen eten en koken), leren omgaan met omgevingsprikkels en het aangaan/ onderhouden van sociale contacten. Dit is een meerwaarde van het wonen bij Place4Me ten opzichte van het wonen in een gewoon woongebouw.

Inrichting gemeenschappelijke ruimten
Voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimten is zoals gezegd de stichting verantwoordelijk. Daarom starten we deze doneeractie. Al het gedoneerde geld komt ten goede van de inrichting van de gemeenschappelijke ruimten (keuken, meubels etc). Wij als ouders zouden het  fijn vinden als met de opening de gemeenschappelijke ruimten er uitnodigend uit ziet voor onze kids, zodat ze er gelijk volop gebruik van kunnen gaan maken en zo met elkaar een fijne toekomst op te gaan bouwen.

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op onze website www.stichtingplace4me.nl of onze facebookpagina. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
14 donaties
€ 300,00
Doel: € 5.000,00
6%

Deze actie is gesloten.