Geld voor bewoners Lombok

Geld voor bewoners Lombok | Geld inzamelen
 
 
Wij zamelen geld in voor water, eten en tenten voor de getroffen bewoners op Lombok.

Afgelopen zondagavond werden we op Lombok tijdens het avondeten opgeschrikt door een zeer krachtige aardbeving. We moesten vanuit het noordoosten vluchten naar het binnenland vanwege tsunamigevaar. Hier hebben we nog twee dagen een klein beetje mogen meekrijgen van dit prachtige eiland, ondanks de vele naschokken. Gisteren vlogen we vanuit Lombok naar Bali. Over een paar dagen vliegen wij weer naar huis. We laten hierbij een eiland met honderdvijftigduizend dakloze mensen achter. Nergens in de wereld hebben wij zulke lieve, gastvrije en vrolijke mensen ontmoet als op Lombok. Bezorgd om ons en onze veiligheid en bereid alles wat ze nog hebben met ons te delen.

Vanmiddag voelden we op Bali weer een schok, wat op Lombok de derde zware aardbeving op rij bleek te zijn (6,4 - 6,9 - 6,2). Onze chauffeur Af Jayadi, die ons zondag van het tsunamigevaar heeft gered, belde ons vandaag in paniek op om te vragen of wij wel veilig waren, terwijl zijn hele dorp net weer totaal vernield was.

De bevolking heeft onze hulp nodig. Iedereen slaapt buiten onder tentdoeken, omdat men bang is dat de huizen instorten. Restaurants blijven leeg, omdat alle toeristen het eiland ontvluchten. De scholen zijn gesloten en de kinderen zijn bang. Er zijn al 365 slachtoffers en het worden er steeds meer. In de noordelijkste dorpjes zijn de hulptroepen nog niet eens geweest.

Wij konden weg, maar voor de mensen op Lombok is hun hele leven letterlijk ingestort. Er is dringend behoefte aan water, eten, tenten en medicijnen. Alle beetjes helpen, ons geld is daar veel waard. Van 10 euro kunnen ze al 45 liter water kopen. Voor 25 euro kan een gezin bijna een hele week eten. Wij zullen zorgen dat het gedoneerde geld terecht komt bij de mensen, die het nu hard nodig hebben. Onze chauffeur heeft familieleden en vrienden geregeld om met auto's de spullen naar de kleinste dorpjes te brengen.


De mensen op Lombok zullen jullie voor altijd dankbaar zijn.

Ilse Volkstedt en Isa Hofstede
17-08-2018

Yes! Binnen één week ruim €3000 ingezameld en de hulpactie opgestart!

Onze inzamelingsactie gaat als een speer! Al na één dag was ons streefbedrag bereikt. Nog geen week later was het dubbele bedrag bijelkaar gedoneerd. En nog steeds komen nieuwe donaties binnen!

Inmiddels zijn een aantal dorpjes in het noorden van Lombok voorzien van o.a. drinkwater en babyvoeding. Het drinkwater op Lombok is beperkt. Onze chauffeur Af Jayadi heeft daarom een partij drinkwater uit het nabijgelegen eiland Sumbawa gekocht. Af en zijn helpers brengen de spullen met een kleine truck naar de mensen in de beschadigde dorpen. De dorpjes die moeilijk bereikbaar zijn door kapotte wegen, worden met volgeladen scooters bezocht.

Op de foto's kun je zien dat er vele mensen meehelpen. En ook dat niet alleen wij, maar ook jullie, donateurs, bedankt worden. Wij bedanken iedereen die aan onze inzamelingsactie heeft bijgedragen. Zonder jullie snelle reacties hadden we deze hulp niet zo snel voor elkaar gekregen.

De hulpactie loopt nog volop. Er zijn nog meer dorpjes, die drinkwater en voedsel nodig hebben. Dus wij gaan voorlopig door met inzamelen.

Isa en Ilse.


129 donaties
€ 3.839,00
Doel: € 4.500,00
85%