Geef Romy opnieuw haar laatste rustplaats

Geef Romy opnieuw haar laatste rustplaats | Geld inzamelen
 
 
Romy ligt in een gemeentegraf en deze zal worden geruimd

Onze vriendin Claudia was in Juli 2001 hoogzwanger van een dochter. Alles ging goed, geen bijzondere problemen tijdens haar zwangerschap.

Tot ze op 13 juli 2001 weeen krijgt. Vroeg in de ochtend beginnen de weeen maar de ontsluiting komt niet op gang, verloskundige gaf aan dat alles goed ging, er was een goede hartslag. Ze moest opnieuw bellen als de ontsluiting meer op gang kwam. Toen Claudia voelde dat het niet meer ging heeft ze opnieuw de verloskundige gebeld dat ze dit niet meer vol kon houden en ze echt moest komen.

Toen de verloskundige eindelijk arriveerde bleek er helaas geen hartslag meer te zijn en moest ze door naar het ziekenhuis. Daar bleek dat ze een uitgezakte navelstreng had wat betekend dat de navelstreng voor het hoofd zat waardoor Romy* gestikt is. Claudia is in het ziekenhuis bevallen van haar prachtige dochter Romy*.

Romy* is een dag in het ziekenhuis geweest voordat Claudia haar mee kon nemen naar huis voor ze voorgoed afscheid moest nemen. Tot aan de begravenis is Romy* in de nabijheid van haar moeder geweest.

Omdat Romy* bij de geboorte al was overleden en niet eerst 24 uur heeft geleefd keerde de verzekering niets uit. Claudia had helaas zelf niet het budget voor een begrafenis. Ze is bij de gemeente uitgekomen, daar hebben ze voor een gemeentegraf gezorgd. Er werd haar verteld dat Romy* een gemeentegraf zou krijgen voor 10 jaar. Er kon daarna niet verlengt worden. Ze moest iets en heeft dus voor deze optie gekozen met de angst Romy voorgoed kwijt te raken na de verjaring.

 

Een tijdje geleden heeft Claudia een brief ontvangen van de gemeente in verband met de beeindiging graftermijn op 17 september 2017. Er staat vermeld dat dit gemeentegraf niet verlengd kan worden. Maar ze krijgt andere mogelijkheden aangeboden ze kan wel zelf voor een nieuw graf zorgen. De gedachte dat ze Romy* nog bij haar kan houden doet haar enorm veel. Helaas heeft ze ook nu niet de financiele middelen hiervoor. Waardoor het er naar uit ziet dat ze voor altijd afscheid zal moeten nemen van haar dochter.

Wij gunnen het haar zo enorm dat zij nog "iets" heeft van Romy*. Wij hebben offertes aangevraagd voor het opnieuw begraven en het laten cremeren van Romy*.

Hieraan zitten hoge kosten verbonden. Als we Romy opnieuw laten begraven komen we op minimaal 5200 euro. Dan heeft ze wel een graf voor 20 jaar. Maar dan komen er na 20 jaar opnieuw kosten als je dit wilt verlengen.

Voor het laten opgraven en cremeren komen we minimaal op 2800 euro. Hierbij krijgt ze het as in een asbus mee naar huis of wordt het uitgestrooid. Wij zouden dan graag een mooie urn voor haar willen kopen.

Bij de optie van het cremeren komen er hierna geen verdere kosten meer en heeft ze Romy* voor altijd thuis bij haarzelf en haar zoon.

Willen jullie ons helpen dit voor eind augustus mogelijk te maken? 

Alvast heel erg bedankt namens

Nona, Tamara & WendyEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
154 donaties
€ 2.420,00
Doel: € 2.500,00
96%

Deze actie is gesloten.