Geef onze vriendin Sam de kans weer mee te doen.

Geef onze vriendin Sam de kans weer mee te doen. | Geld inzamelen
 
 
Op weg naar herstel

In juli 2017 stoot onze goede vriendin Sam haar achterhoofd heel hard tegen een draagbalk op zolder. Ze voelt zich gedesoriënteerd. Ze heeft last van haar zicht, pijn in nek en hoofd. De huisarts gaat uit van een hersenschudding en adviseert haar om rust te nemen. Helaas blijkt er in het geval van Sam mogelijk sprake te zijn van een Post-Concussional Syndrome, iets wat in 20% van de gevallen voorkomt na een hersenschudding. Een diagnose die in Nederland (nog) niet wordt gesteld. De klachten kenmerken zich in intense hoofdpijnen, pijn in de nek, het niet kunnen verdragen van licht en geluid, overprikkeling, misselijkheid, hersenmist, oogklachten, slechte concentratie, depressieve klachten.

Het jaar 2018 omschrijft zich vooral als een jaar waarin Sam veel pijn heeft en van kastje naar de muur wordt gestuurd. Ze grijpt alles aan om beter te worden: Neurofeedback, revalidatie trajecten, fysiotherapie, chiropractie. Alle behandelingen leiden niet tot de gehoopte verbetering. Sam wordt geadviseerd haar klachten te accepteren en ermee te leren leven.

Dagelijks heeft ze last van pijn en vindt het steeds moeilijker om positief te blijven in het leven. Ze kan nauwelijks naar buiten. En als ze een goede dag heeft, zijn het korte momenten met een zonnebril op.

De zorg van hun zoontje kan ze niet meer op zich nemen en ze is hierbij volledig afhankelijk van haar man. Werken kan ze niet meer. Activiteiten zoals fietsen en boodschappen doen zijn veranderd van dagelijkse activiteiten tot sporadische momenten die (te) veel inspanning kosten. Autorijden is niet meer mogelijk. Kortom; niets meer van wat leek op het leven van Sam en de persoon die zij daadwerkelijk is.

In november 2018 leest Sam een artikel van een vrouw met dezelfde klachten als zij heeft. Wat een herkenning! Deze vrouw heeft EPIC Treatement gevolgd bij Cognitive FX in Provo, Utah. Na contact gehad te hebben met deze vrouw is er geen andere optie dan dit unieke programma te gaan volgen. Dit is de weg naar herstel!

Cognitieve FX richt zich specifiek op mensen met hersenletsel of Post - Concussional Syndrome. Iedere vorm van hersenletsel is uniek en dat is ook exact de insteek van het programma. Er zal een functionele MRI gemaakt worden die specifiek inzoomt op de ‘defecte’ functies in het brein van Sam. Op basis van deze MRI wordt een programma op maat gemaakt. Een multidisciplinaire aanpak: EPIC treatement.Dit programma is uniek in de wereld en bij 79% van de patiënten die het programma hebben gevolgd is de kwaliteit van leven verbeterd.

Van 14 tot en met 31 mei 2019 kan Sam terecht in de Cognitive FX kliniek in Provo – Utah. De kosten voor dit programma bedragen 14.000 euro.

Sam vindt het heel moeilijk om uw hulp te vragen. Wij, als goede vriendinnen, willen haar de mogelijkheid bieden om deze behandeling te kunnen volgen. Het is de kans om Sam als  lieve moeder, vrouw, dochter, zus en vriendin weer terug te krijgen! Daarom vragen wij u om een bijdrage te geven.

 Tot slot:

Sam omschrijft haar leven momenteel als een nachtmerrie. ‘Mag ik uit deze gevangenis en weer zorgeloos door het leven gaan? Er weer bij zijn, meedoen en genieten. Dansen met mijn zoontje en voetballen in de tuin. Uit eten met mijn man, een serietje kijken. Even lekker wat drinken met vriendinnen. Genieten van het leven en de dingen aanpakken die op mijn pad komen.’

Wij willen u bij voorbaat al enorm bedanken voor uw bijdrage, mede namens Sam, haar gezin en familie.

 

Anouk, Femke & Wieke

 

Meer informatie?

Bij andere Nederlandse patiënten die de EPIC treatment in Utah hebben gekregen zijn positieve resultaten zichtbaar. Lees hier over hun ervaringen:


- Het verhaal van Alies: Ik ben er weer, nou ja bijna

- Het verhaal van Eva (auditief) Radio NH

- Het verhaal van Martine Timmermans: Zo goed als nieuw

 

De website van CognitiveFX:

-https://www.cognitivefxusa.com

Femke Staelens
25-03-2019

Ongelofelijk - na een dikke week hebben we afgelopen weekend het streefbedrag behaald!!

We kunnen het nauwelijks geloven. Via deze weg willen wij iedereen ontzettend bedanken voor alle donaties. 

Sam en haar man hebben er geen woorden voor. Zij bedanken jullie voor de donaties, maar vooral voor het lieve gebaar en de mooie woorden. 

De afgelopen week was een warm bad en het heeft hen positiviteit en kracht gegeven. 

Nu het streefbedrag is behaald en wil jij Sam alsnog een steuntje in de rug geven? Dan kan dat zeker!

Het extra geld wat gedoneerd wordt, zal ingezet worden voor een boosterbehandeling die na de 1e week in Utah plaats kan vinden. Deze behandeling wordt ingezet wanneer blijkt dat er extra inspanning nodig is om de behandeling aan te laten slaan. In het geval dat dit niet nodig blijkt te zijn, wordt het geld ingezet voor het natraject in Nederland - waaronder in elk geval een visuele behandeling. 

Tot slot willen wij iedereen nogmaals enorm bedanken!

 

Anouk, Femke & Wieke


424 donaties
€ 14.689,00
Doel: € 14.000,00
104%

Deze actie is gesloten.