Geef Muziekids een steuntje in de rug!

Geef Muziekids een steuntje in de rug! | Geld inzamelen
 
 

GEEF MUZIEKIDS EEN STEUNTJE IN DE RUG
 
Wat is Muziekids?
 
Muziekids is een stichting opgericht voor alle kinderen in de Nederlandse ziekenhuizen. Muziekids zorgt ervoor dat kinderen die in het ziekenhuis verblijven of daar komen welkom zijn in de studio om daar muziek te maken. Deze uitstapjes zijn vaak lichtpuntjes in de eenzame en vervelende week van de patiëntjes.
 
Muziekids zorgt ervoor dat deze kinderen hun ziektes en trauma’s even kunnen vergeten door samen met andere kinderen muziek te maken en te lachen. Ook voor het gezin is het een afleiding van de emotionele en heftige periode die zij doormaken met hun zieke kindje. 
 
Muziekids geeft een ‘muzikale pleister’ om de pijn te verzachten, het gemis van thuis even te vergeten en tovert weer een lach op het gezicht van een kind.
 
Muziekids is gevestigd in meerdere ziekenhuizen in Nederland waaronder in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, de Kinderkliniek in Almere en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. De kinderen krijgen in de studio de vrijheid om met andere kinderen en hun ouders muziek te maken, onder professionele begeleiding in een comfortabele en vrolijke omgeving. Een omgeving met als doelstelling even vergeten dat je ziek bent. Al is het voor even. 

Toch wordt er niet alleen muziek in de studio gemaakt, zo lopen de ‘Muziekids Troubadours’ ook regelmatig met hun trolley met muziekinstrumenten door het ziekenhuis om bij de patiëntjes op bezoek te gaan en ook hun deze muzikale beleving te geven. Op deze manier kunnen ze momenteel per jaar circa 50.000 patiënten muzikale ontspanning bieden. 

Crowdfunding voor  documentaire 'Muziek als Medicijn'
 
WIL JIJ DE PATIËNTJES IN DE ZIEKENHUIZEN OOK STEUNEN? MUZIEKIDS BIEDT HUN MUZIKALE AFLEIDING. OM MEER MUZIEKIDS STUDIO’S IN NEDERLAND TE REALISEREN IS EXPOSURE HEEL BELANGRIJK; ‘ONBEKEND MAAKT ONBEMIND’.
 
Stichting Muziekids krijgt een eigen documentaire. Om deze naar behoren te kunnen realiseren, kunnen we iedere bijdrage hard gebruiken.
 
Waarom moet deze film gemaakt worden? 
Muziekids doet prachtig werk,  maar mist de bekendheid om de groei te genereren die ze voor ogen hebben. De visie van Muziekids is om in alle Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen een Muziekids studio te bouwen waar alle kinderen tot 18 jaar die in deze instellingen behandeld worden of op bezoek komen welkom zijn voor de muzikale zorg en afleiding. Onder professionele begeleiding kunnen ze muziek (leren) spelen en/of beluisteren. Door de afleiding en het plezier dat zij hebben, wordt hun verblijf wat aangenamer.
 
 Wat wordt er laten zien in de documentaire:
·      Er wordt gefilmd op de verschillende Muziekids locaties. De kijker krijgt echt een kijkje in de studio. Wat zijn de mooie, bijzondere verhalen? 
·      Interviews met studioleiders, vrijwilligers, ouders en patiëntjes.
·      Interviews met artsen waaronder ook een psycholoog en verpleegkundigen.

GAAT U ONS HELPEN?
Wilt u ook dat deze documentaire er komt en dat wij meer kinderen kunnen voorzien van een muzikale pleister? Doneer dan nu!

Deel deze crowdfunding in uw netwerk. Als iedereen een klein bedrag doneert, hebben we zo snel mogelijk de funding om er een mooie documentaire van te maken en die aandacht verdienen alle kinderen in de ziekenhuizen.

Iedereen heel erg bedankt voor alle steun! 
 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

2 donaties
€ 65,00
Doel: € 25.000,00
0% / 22 dagen te gaan