Geef kinderen met een beperking een eerlijke kans

Geef kinderen met een beperking een eerlijke kans | Geld inzamelen
 
 
Een prikkelarme omgeving, met scholing voor kinderen die ontzegd zijn van de leerplicht.

Geef deze kinderen een kans en een plek! Doneren is een KLEINE stap om een GROTE wens te VERVULLEN. 

Zonder onze hulp zitten vele kinderen thuis zonder een eerlijke kans op een fijne toekomst.

Ons project richt zich op kinderen met een beperking en kinderen die ontzegd zijn van de leerplicht. Deze kinderen zitten thuis zonder dat ze onderwijs krijgen. Wij willen een omgeving realiseren waarbij deze kinderen bij ons een plek krijgen en een kans op onderwijs. Dit zodat ze later positief kunnen functioneren in de maatschappij en een eerlijke kans op een toekomst krijgen. Nu vallen kinderen, die van de leerplicht ontzegd zijn, vaak buiten de boot. Ze zitten thuis en worden op geen een school geaccepteerd.

Met dit project bieden wij kinderen een kans zich te ontwikkelen in speciale ruimtes. Ruimtes die ingericht zijn om onderwijs te geven aan moeilijk opvoedbare kinderen die anders thuis komen te zitten. Niet alleen moeilijk opvoedbare kinderen kunnen bij ons terecht. Ook kinderen met een beperking krijgen bij ons een plekje. Deze kinderen moeten zich al altijd aanpassen aan de omgeving en wij willen een omgeving aanpassen aan hen. Een omgeving waar zij zichzelf kunnen Zijn, plezier kunnen maken zonder steeds aan hun beperking te moeten denken.
Het project richt zich op een verbouwing. Deze verbouwing houdt in dat er ruimtes gestuuct en geverfd dienen te worden en van meubels voorzien.


We gaan werken met de sensomotorische theorie. Dit wil zeggen dat we inzetten op voelen, horen, zien en prikkel verwerking. De ruimtes krijgen de kleuren gebroken wit, grijs om diepte te creëren en lavendel om rust te creëren. De ruimtes worden voorzien van rustgevende geluiden zoals bijvoorbeeld vogelgezang. Overal wordt zachtmateriaal gebruikt zoals kussens, tapijt, zitzakken en dergelijke. Er wordt ingezet op minimale prikkels door natuurtinten te gebruiken, een snoezelruimte te bouwen en een rustruimtes in te richten. Ook worden de ruimtes steeds met dezelfde vorm meubels ingericht, op dezelfde hoogtes en met kleurlampen die verschillende kleuren licht verzorgen.


De sponsering gaat naar het bekostigen van deze materialen, inrichting van het gebouw en onderwijsmiddelen.

Geef een nieuw initiatief een kans en start met een kleine donatie,

Alvast bedankt!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

6 donaties
€ 45,00
Doel: € 5.000,00
0%

Deze actie is gesloten.